reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Xez w tym szpitalu zastrzyki z papawaryny dają zawsze. Pamiętam jak leżałam w 5 tyg to dostawałam, potem w 18 (byłam z twardnieniami) też 2 razy dziennie dostawałam. Dziewczyny z sali nawet 3 razy dziennie. Widzę, że dla każdego kto się tam znajdują mają ten sam zestaw leków ( nospa, duphaston/luteina i papawaryna) bez względu na przyczynę. Dla mnie ten szpital to porażka dlatego tak boję się tu rodzić:(

Przerażające.
leżałam juz w wojewódzkim w Olsztynie i w Iławie a nawet raz w Ostródzie i nigdzie takiego procederu nie mieli. Dlatego bardzo mnie to zdziwiło, zwłaszcza, ze wiem, jaki to moze wpływ na maluszka.
A lezałam naprawde duzo razy, takze ze skurczami i nikt mi nigdy takiego leku nie podał, nawet nie zaproponował.
Szczerze to sie nie dziwie, ze sie boisz tam rodzic. Naprawde dziwne praktyki...
Nospe jak pisałam wczesniej podaja chyba wszedzie zapobiegawczo, ale z tym sie potkałam pierwszy raz.
Mam nadzieje, ze szybko wypuszczą Palin do domu.

Nie sadze nawet, ze odkryja jakis powód bólu tych żeber, doświadczyłam ich i naprawde nie przyszło mi do głowy, zeby mówic o nich lekarzowi. Jak urodziłam wszystko znikneło jak reka odjął, ale nie zapomne własnie jak syczałam z bólu i niejednokrotnie wyłam... Jednak to było juz na samym końcu, w 30 tc czułam sie jeszcze w miare dobrze, nawet nei w miare ale bardzo dobrze, choc fakt jest taki, ze w tym okresie brzucha nie miałam prawie, w jeansach chodziłam. Po 34 tc musiałam w dresach chodzic bo juz nie dało rady inaczej.

Palin wracaj do nas!

reklama
Paulunia cieszę się razem z Tobą, że Twoja tęsknota dobiegła końca !

Natis, no mam nadzieję, że jednak chuchasz na zimne. Zrób wszystkie badania. W razie czego jesteś już na finishu i czas szybko zleci, no i wyprawkę masz zrobioną. Ale trzymam kciukasy byś do szpitala jechała dopiero na cc !

AnusiaK, też nie mam skrupułów....

Och Kinusia, przerąbane z takim spaniem :( ja jak się kładę to filmu nie obejrzę bo zasypiam. Dziś do 9 spałam ( od 23 ) pobudki - chwilówki dwie, w tym jedną przez kota....

Xez - śniłaś mi się, że przyjechałaś do mnie upiec ciasto jabłkowe :) I wypiłyśmy razem kawusie :)

Chyba czas wstawać na śniadanko. Dziś sobota, powinno śniadanko przyjść mi do łóżka, ale nie ma mi kto przynieść :( Kawusia wypita.
No i sobota - sobotnie sprzątanko :(

U nas świeci SŁONKO !!!!!!!!!!!!!

Witam się po nieprzesapanej nocy http://***************/liviatn/images/K%20Doing%201/mornincoffee.gif Zaraz lecę po kawkę
Soif07.gif
, bo normalnie ledwo siedzę
czekam.gif

Kingusia rozumiem co to znaczy nie móc zasnąć - ja całą no sie kręciłam, co chwilę biegałam siku - a noc się dłużyła i dłużyła http://***************/senatn/images/V%20Slider/LStardi.gif

Paulunia cieszę się razem z Tobą z powrotu córeczki i męża
sweetcybermqq5.gif
Pewnie nie będziecie mogli się sobą nacieszyć
przytulanko.gif

Natis
moim zdaniem zrobienie badań i pójście z wynikami do lekarza to dobry pomysł - pójdziesz już z gotowym i nie będziesz traciła dwóch dni na wizyte i czekanie na wyniki - a dodatkowe badania na pewno nie zaszkodzą. Ja tez raz na własna rekę zrobiłam kilka dodatkowych, żeby nie tracic czasu - na szczęście próby wątrobowe wyszły dobrze i Tobie także dobrych wyników życzę! Jeżeli jednak sytuacja się powtórzy to bezwzględnie jedźcie na IP. A jak się dzisiaj czujesz?

Robaczku miłego sprzątania - ja się zawsze przy tym relaksuję
content-saute.gif

Lecę po kawusię
mietlajf8.gif
i wracam do Was Kochane. W domu posprzątane, na dzisiaj zaplanowałam buszowanie w necie
Ordinateur07.gif

natis kciuki trzymam za wyniki, ani gestoza ani cholestaza nie są fajne w ciąży, a jesli masz już cholestazę normalnie to faktycznie pewnie ryzyko masz większe, zwłaszcza że wątroby nie oszczędzamy tabsami
ja też już miałam robione wyniki wątrobowe, bo ja jestem po wycięciu i lekarka twierdzi, że wątroba ma teraz mniejszą ochronę

paulunia super że mała wróci, co się najadłaś nerwów to twoje, ale szybko minęło

a ja przed oczami mam ciągle fotkę Filipka, poprosze męża żeby wyciął z filmu fotkę, to wam pokażę, słodziak taki sam jak Artur, a przywitał nas z rączką na czole - Artur ma dokładnie taką fotkę ze szpitala jak się urodził
:-D
no i Filipek zaczął się wczoraj więcej ruszać - widać chyba jednak stresuję się badaniami, bo przed każdą wizytą mam teraz 2 dni ciszy

nam dziś we wsi podstawili kontenery na duże gabaryty, o 7.30 podstawili, mąż wywoził materac tak przed 9 rano to już były pełne, ale na szczęście przyjęli jeszcze nasz materac, więc jednego grata w domu mniej

Robaczku hehe, czyzbym sie kiedys chwaliła, ze pieke super szarlotkę?
Dzisiaj Irek piecze, cos wysniłas :) Tak mi sie zachciało słodkiego do kawki. Krzysio bawi sie na dworzu. U nas wiosna niesmiało sie pokazała. Mam w słoncu 20 stopni!!!!
Może kiedys sie uda spotkac ;) Lubie poznawac nowych ludzi :)

mikoto zazdroszcze ze juz posprzatane ;) U nas bałagan na całego. Irek zastrajkował, powiedział ze piecze ciacho, gotuje, ale nie sprzata... wiec juz widze ten porzadek po jego wyczynach kulinarnych ;)

Ja w saloniku sie rozłozyłam, ogladam DDTVN, wczoraj druga czesc sagi Zmierzch ogladałam. Zekranizowali juz wszystkie? Bo moze bym sobie sciagneła? Wciagneło mnie to.

Xez odkąd mieszkamy na swoim staram się tak organizować czas, aby soboty były wolne - uwielbiam szlafrokowe sobotnie poranki http://***************/senatn/images/V%20Slider/LSbimba.gif nie musze sie spieszyć ze śniadaniem, ze wstawaniem, można się polenić, a potem zrobić coś przyjemnego. Nawet spożywcze zakupy staramy się robić wcześniej - w soboty - relaks
zen.gif
Saga Zmierzch już cała jest zekranizowana - także ściągaj i oglądaj
tiiiwiiiji9.gif

Dziewczyny, w której to gazecie są teraz kupony rabatowe? Jest tam może kupon do Smyka?

Witam się sobotnio :-)

Ja od rana zalatana, robię porządki w szafach, zaraz wstawiam pralkę z rzeczami Gabrysia typu kocyki i pieluszki tetrowe i flanelowe, musze już pomału zacząć prać, bo potem pewnie już sił mi będzie brakowało ;-)
Wczoraj licytowałam karuzelkę na allegro i zapomniałam o licytacji o przegrałam oczywiście, a dziś patrzę licytacja trwa dalej :szok: To chyba przez te ich problemy techniczne aukcje przedłużają ...
Po niedzieli czekam na pościel, przewijak i ochraniacz, a jeszcze kupę rzeczy muszę kupić :szok:

Zmykam, miłego dzionka laseczki :-)

Ja się tylko witam,

Czytam ale dzisiaj nie do życia dzisiaj jestem :dry:

ISIS allegro przedłuża aukcję od kilku dni. Ja już 3 dzień licytuje przedmiot i 2 razy wygrałam. Jeśli dzisiaj nie skończą jej ostatecznie to niech się cmokną bo już mi się nie chce cieszyć i pilnować i tak w kółko :no:

Miłego weekendu Kobietki

reklama
czesc babeczki przepraszam, ze tak mało piszę, staram sie czytać,ale z pisaniem jakos tak cięzko
u nas w domu trwa debata nad imieniem, nie mozemy dojsc do porozumienia........ Adaś czy Antoś, jak myslicie?????? eh
sciskam Was mocno......

Do góry