reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Natis, przestraszyłaś mnie tym co się działo w nocy.. Konsultowałaś sprawę z lekarzem??

Aro, nie pomogę, nie brałam.. ale skoro dziewczyny mówią, że nie zaszkodzi to nie zaszkodzi..

Korba.. i ja chętnie bym z mężem wyszła na jakąś kolację.. tak aby zapomnieć o zmartwieniach, i spędzić miły wieczór.. może poproszę rodziców o zajęcie się Zuzią...hmm

Marcelinowa, tak mi przykro z poeodu choroby męża.. uff.. trzymam kciuki za leczenie!!. Historia rodziców zaiste poruszająca, gratulujemy ślubu :)

Dziewczyny, które prowadzą działaność gospodarczą, jak ty wygląda z zasiłkiem za macierzyński.. macie jakąś wiedzę o tym??

reklama
Natis - miała robione i ktg i usg i wszystko w jak najlepszym porządku... dlatego właśnie nie rozumiemy dlaczego dostała taki lek.
Korba - dziękuje, na pewno pozdrowię :)

dziękuję za odpowiedzi :)
pozdr. Aro.

duphaston i luteine daje się na podtrzymanie ciąży - to chyba standardowo przy zagrożeniach nawet niewiadomego pochodzenia, progesteron nie zaszkodzi, a może dużo pomóc
czasem nawet daja i jeden i drugi lek na raz - tu się nei ma co martwić, lepiej że to dają niż mieliby nie dać

nospa to ogólnie środek rozkurczowy - na problemy z wątrobą czy żołądkiem tez to dają [np przy kamicy żółciowej] a przy okazji dobrze działający na skurcze macicy :-D

ech wiecie, babcia ma 85 lat i jest bardzo kochaną i dobrą osobą, nie mówiła tego w złej wierze, więc ja się nie wściekam
jej siostra sporo młodsza od razu zaczęła coś o Filipie z konopi ale z mamą ją zagadałyśmy
teściowie nie wyrazili żadnej opinii na temat imienia, a szwagierka jak ją odetkało to dyplomatycznie powiedziała "eeee nazwiecie jak chcecie" ;-)
generalnie bardziej się uśmiechamy z tego powodu, a babcia przywyknie ;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, które prowadzą działaność gospodarczą, jak ty wygląda z zasiłkiem za macierzyński.. macie jakąś wiedzę o tym??

Ja prowadzę DG i jestem już na zwolnieniu, normalnie płatnym ( tylko ,że u mnie wyjątkowo to nienormalnie wygląda. ) Jeżeli nie jesteś na L4 to ostatnią składkę podnieś na max - dostaniesz wysoki macierzyński. Jeżeli tego nie zrobisz to dostaniesz adekwatny do składek.
Płacony jest normalnie ( ufff ) przez rok ale po tym czasie niestety nie przysługuje nam urlop wychowawczy :( Musimy wracać na składki.

Dziewczyny Palin własnie pisała, że dostała zastrzyk z papawaryny. Ja już nic nie rozumiem. Usg, ktg wszystko dobrze a takie leki jej dają. Żadnych dodatkowych badań. Co to za szpital:angry:
Pisała, że jutro będzie jej ginka więc dowie się czegoś więcej. Mam taką nadzieję

Moja pszczółka dzwoniła i mówiła, że jutro już wraca do domku i że mnie kocha:-) Mój aniołeczek kochany:tak:

Hejo, to znowu ja ;)
mojej żonie kazali łykać duphaston. Miała któraś z Was do czynienia z tym lekiem? Z tego co wyczytałem co bierze się go na potrzymanie ciąży plamienia, uregulowanie miesiączki. Na jaką cholerę ma to brać moja żona? Skoro wszystko z małym jest okej, plamień nie ma, o miesiączce nie wspominając w ogóle...Ją boli żołądek, albo wątróbka a oni na ból żołądka dali jej nospe, nospe to ona mogła i w domu łykać, z tym że to i tak nic nie pomaga, masakra ta nasza służba zdrowia... dobrze jest dopóki jest dobrze, inaczej to już same problemy.
pozdr. Aro.
Nie czytałam wcześniejszych postów ale Duphaston/Luteina oraz No-spa na tym etapie ciąży to zestaw przeciwdziałający czynności skurczowej macicy

Dziwne , że podają Palin takie leki bez zdiagnozowania . :baffled:
Aro -
dzięki za wieści od żonki . My tu wszystkie kciuki trzymamy i pozdrowienia ślemy .
Natis - kurde martwię się o Ciebie . Napisz koniecznie jak wyszły - mocz i cisnienie . A to swędzenie to niepokojące .
Robaczku - ale rozkojarzona ta Twoja gin . Może w ciąży jest .... A Ty biedna musisz tam biegać:-(

Ostatnia edycja:
Witajcie Kochane!
Dopiero teraz mam chwilkę - cały dzień miałam zalatany
pedzi_dogaja.gif
, najpierw goście, potem zakupy, obiad, znowu goście
bf-HELP.gif
normalnie nogów w d...e nie czuję
mdlejepf8.gif

Xez trzymamy kciuki za Was - stosuj się do zaleceń profesora i dużo leż!
0057.gif

anusiakanusia
współczuję uspania psiaka
copains-9247.gif

Wisieńka zdrówka dla Córeczki!
wet-kiss-smiley.gif

Sara kuchnia wyszła super! Aż chce się usiąść i wypić kawkę
bulbar-smiley.gif
Kino z mężem - super wieczór się zapowiada
bf-kissieheart.gif

Korba, teri ja też tak często latam do łazienki http://***************/liviatn/images/Minka%20scare/run.gif Minimum 10 razy - czasami idę po omacku - na śpiocha
shame.gif

anilek pochwal się zdjęciami jak już salon będzie gotowy
foty_koniecznie.gif

fioletowa
to dziwne z tym pitem za rok 2011 - no, ale w sumie to w tym kraju juz mało rzeczy zadziwia
stupidse7.gif
A dyskusji rodzinnych na imieniem szkoda komentować
2guns.gif
uważam, że wybór imienia to wybór rodziców dziecka, a nie ciotek, babć i reszty ferajny

Natis
jeżeli sytuacja się powtórzy koniecznie do szpitala!
vieux-smiley.gif

marcelinoowa mam nadzieję, że choroba M się cofnie - życzę Mu dużo zdrowia, a Wam siły i wiary w to, że wszystko będzie dobrze!
przytulanko.gif
Historia rodziców wzruszająca i niecodzienna
1luvurw4.gif
to musi być przezycie - zatańczyć na ślubie własnych rodziców
zabawa.gif

gusiaczek trzymamy kciuki za Was! Odezwij się ze szpitala! Powodzenia na obronie pracy!
zabawa.gif

Justa gratuluję udanej wizyty i poznania płci!
uscisk1.gif
To chyba już tylko ja zostałam - nadal nie znamy płci
wstydek1.gif

Robaczek trzymam kciuki, zeby tym razem oświadczenia było napisane poprawnie, a ZUS wypłacił L4 szybko i bezproblemowo
Musique47.gif

Palindromea trzymamy za Was kciuki - dziwne to, że podają leki bez podania przyczyny http://***************/liviatn/images/Minka%20conf/wallbash.gif Aro dziękujemy za informacje - pozdrów od nas Żonkę!
przytulanko.gif

Marcysiowa, keks
- Dziewczyny co u Was? Trzymamy kciuki!
0057.gif

Robaczek, to potwierdzasz to co wykombinowalam z ksiegowa, zrobilam przerwe w placeniu chorobowego a teraz rejestruje sie z najwyższa składka. Podobno przepismy maja sie zmienić i juz tak nie będzie można kombinować ale póki co jest jak jest i mam zamiar to wykorzystać. A po porodzie wysyła sie jakieś pismo, formularz do ZUS, występując o macierzyński? W ogóle nie mam doświadczenia z ZUSem powiem szczerze, pewnie księgowa mi tez podpowie..

reklama
Dziewczyny Palin własnie pisała, że dostała zastrzyk z papawaryny. Ja już nic nie rozumiem. Usg, ktg wszystko dobrze a takie leki jej dają. Żadnych dodatkowych badań. Co to za szpital:angry:
Pisała, że jutro będzie jej ginka więc dowie się czegoś więcej. Mam taką nadzieję

Moja pszczółka dzwoniła i mówiła, że jutro już wraca do domku i że mnie kocha:-) Mój aniołeczek kochany:tak:

Nic z tego nie rozumiem.
papawaryna to nic innego jak pawulon. Dziwne, ze podaja go cieżarnej, ale trzeba ufac ze wiedza co robią.
Irek jest chemikiem i twierdzi, ze niezbyt to dobrze działa na płód :/ Może osłabić tętno albo doprowadzic do jego zatrzymania. Przeraził mnie troche :szok:
Podaja przy zawałach serca, zeby rozszerzyc naczynia krwionosne.
Może u Palin podejrzewają problemy z sercem? To by wyjasniało wiele. Ale czy miała robione EKG?

Aro dufaston i nospa podawane sa rutynowo, bez znaczenia czy sa czynnosci skurczowe macicy czy nie. Jednak na chłopski rozum jakos dziwnie ze polaczona pawulon z nospa :angry::angry:

U mnie bez zmian. Leże i leże. Tyłek mnie juz boli...

Ktos pytał dlaczego zakłada sie tasme w takim czasie. Nie wiem dokładnie, ale prof cos wspomniał o kształtujacym sie łozysku. teraz jestem w 10tc, wiec za niewiele ponad miesiac ide pod nóż.

Do góry