reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Natis, przestraszyłaś mnie tym co się działo w nocy.. Konsultowałaś sprawę z lekarzem??

Aro, nie pomogę, nie brałam.. ale skoro dziewczyny mówią, że nie zaszkodzi to nie zaszkodzi..

Korba.. i ja chętnie bym z mężem wyszła na jakąś kolację.. tak aby zapomnieć o zmartwieniach, i spędzić miły wieczór.. może poproszę rodziców o zajęcie się Zuzią...hmm

Marcelinowa, tak mi przykro z poeodu choroby męża.. uff.. trzymam kciuki za leczenie!!. Historia rodziców zaiste poruszająca, gratulujemy ślubu :)

Dziewczyny, które prowadzą działaność gospodarczą, jak ty wygląda z zasiłkiem za macierzyński.. macie jakąś wiedzę o tym??

reklama
Natis - miała robione i ktg i usg i wszystko w jak najlepszym porządku... dlatego właśnie nie rozumiemy dlaczego dostała taki lek.
Korba - dziękuje, na pewno pozdrowię :)

dziękuję za odpowiedzi :)
pozdr. Aro.

duphaston i luteine daje się na podtrzymanie ciąży - to chyba standardowo przy zagrożeniach nawet niewiadomego pochodzenia, progesteron nie zaszkodzi, a może dużo pomóc
czasem nawet daja i jeden i drugi lek na raz - tu się nei ma co martwić, lepiej że to dają niż mieliby nie dać

nospa to ogólnie środek rozkurczowy - na problemy z wątrobą czy żołądkiem tez to dają [np przy kamicy żółciowej] a przy okazji dobrze działający na skurcze macicy :-D

ech wiecie, babcia ma 85 lat i jest bardzo kochaną i dobrą osobą, nie mówiła tego w złej wierze, więc ja się nie wściekam
jej siostra sporo młodsza od razu zaczęła coś o Filipie z konopi ale z mamą ją zagadałyśmy
teściowie nie wyrazili żadnej opinii na temat imienia, a szwagierka jak ją odetkało to dyplomatycznie powiedziała "eeee nazwiecie jak chcecie" ;-)
generalnie bardziej się uśmiechamy z tego powodu, a babcia przywyknie ;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, które prowadzą działaność gospodarczą, jak ty wygląda z zasiłkiem za macierzyński.. macie jakąś wiedzę o tym??

Ja prowadzę DG i jestem już na zwolnieniu, normalnie płatnym ( tylko ,że u mnie wyjątkowo to nienormalnie wygląda. ) Jeżeli nie jesteś na L4 to ostatnią składkę podnieś na max - dostaniesz wysoki macierzyński. Jeżeli tego nie zrobisz to dostaniesz adekwatny do składek.
Płacony jest normalnie ( ufff ) przez rok ale po tym czasie niestety nie przysługuje nam urlop wychowawczy :( Musimy wracać na składki.

Dziewczyny Palin własnie pisała, że dostała zastrzyk z papawaryny. Ja już nic nie rozumiem. Usg, ktg wszystko dobrze a takie leki jej dają. Żadnych dodatkowych badań. Co to za szpital:angry:
Pisała, że jutro będzie jej ginka więc dowie się czegoś więcej. Mam taką nadzieję

Moja pszczółka dzwoniła i mówiła, że jutro już wraca do domku i że mnie kocha:-) Mój aniołeczek kochany:tak:

Hejo, to znowu ja ;)
mojej żonie kazali łykać duphaston. Miała któraś z Was do czynienia z tym lekiem? Z tego co wyczytałem co bierze się go na potrzymanie ciąży plamienia, uregulowanie miesiączki. Na jaką cholerę ma to brać moja żona? Skoro wszystko z małym jest okej, plamień nie ma, o miesiączce nie wspominając w ogóle...Ją boli żołądek, albo wątróbka a oni na ból żołądka dali jej nospe, nospe to ona mogła i w domu łykać, z tym że to i tak nic nie pomaga, masakra ta nasza służba zdrowia... dobrze jest dopóki jest dobrze, inaczej to już same problemy.
pozdr. Aro.
Nie czytałam wcześniejszych postów ale Duphaston/Luteina oraz No-spa na tym etapie ciąży to zestaw przeciwdziałający czynności skurczowej macicy

Dziwne , że podają Palin takie leki bez zdiagnozowania . :baffled:
Aro -
dzięki za wieści od żonki . My tu wszystkie kciuki trzymamy i pozdrowienia ślemy .
Natis - kurde martwię się o Ciebie . Napisz koniecznie jak wyszły - mocz i cisnienie . A to swędzenie to niepokojące .
Robaczku - ale rozkojarzona ta Twoja gin . Może w ciąży jest .... A Ty biedna musisz tam biegać:-(

Ostatnia edycja:
Witajcie Kochane!
Dopiero teraz mam chwilkę - cały dzień miałam zalatany
pedzi_dogaja.gif
, najpierw goście, potem zakupy, obiad, znowu goście
bf-HELP.gif
normalnie nogów w d...e nie czuję
mdlejepf8.gif

Xez trzymamy kciuki za Was - stosuj się do zaleceń profesora i dużo leż!
0057.gif

anusiakanusia
współczuję uspania psiaka
copains-9247.gif

Wisieńka zdrówka dla Córeczki!
wet-kiss-smiley.gif

Sara kuchnia wyszła super! Aż chce się usiąść i wypić kawkę
bulbar-smiley.gif
Kino z mężem - super wieczór się zapowiada
bf-kissieheart.gif

Korba, teri ja też tak często latam do łazienki http://***************/liviatn/images/Minka%20scare/run.gif Minimum 10 razy - czasami idę po omacku - na śpiocha
shame.gif

anilek pochwal się zdjęciami jak już salon będzie gotowy
foty_koniecznie.gif

fioletowa
to dziwne z tym pitem za rok 2011 - no, ale w sumie to w tym kraju juz mało rzeczy zadziwia
stupidse7.gif
A dyskusji rodzinnych na imieniem szkoda komentować
2guns.gif
uważam, że wybór imienia to wybór rodziców dziecka, a nie ciotek, babć i reszty ferajny

Natis
jeżeli sytuacja się powtórzy koniecznie do szpitala!
vieux-smiley.gif

marcelinoowa mam nadzieję, że choroba M się cofnie - życzę Mu dużo zdrowia, a Wam siły i wiary w to, że wszystko będzie dobrze!
przytulanko.gif
Historia rodziców wzruszająca i niecodzienna
1luvurw4.gif
to musi być przezycie - zatańczyć na ślubie własnych rodziców
zabawa.gif

gusiaczek trzymamy kciuki za Was! Odezwij się ze szpitala! Powodzenia na obronie pracy!
zabawa.gif

Justa gratuluję udanej wizyty i poznania płci!
uscisk1.gif
To chyba już tylko ja zostałam - nadal nie znamy płci
wstydek1.gif

Robaczek trzymam kciuki, zeby tym razem oświadczenia było napisane poprawnie, a ZUS wypłacił L4 szybko i bezproblemowo
Musique47.gif

Palindromea trzymamy za Was kciuki - dziwne to, że podają leki bez podania przyczyny http://***************/liviatn/images/Minka%20conf/wallbash.gif Aro dziękujemy za informacje - pozdrów od nas Żonkę!
przytulanko.gif

Marcysiowa, keks
- Dziewczyny co u Was? Trzymamy kciuki!
0057.gif

Robaczek, to potwierdzasz to co wykombinowalam z ksiegowa, zrobilam przerwe w placeniu chorobowego a teraz rejestruje sie z najwyższa składka. Podobno przepismy maja sie zmienić i juz tak nie będzie można kombinować ale póki co jest jak jest i mam zamiar to wykorzystać. A po porodzie wysyła sie jakieś pismo, formularz do ZUS, występując o macierzyński? W ogóle nie mam doświadczenia z ZUSem powiem szczerze, pewnie księgowa mi tez podpowie..

reklama
Dziewczyny Palin własnie pisała, że dostała zastrzyk z papawaryny. Ja już nic nie rozumiem. Usg, ktg wszystko dobrze a takie leki jej dają. Żadnych dodatkowych badań. Co to za szpital:angry:
Pisała, że jutro będzie jej ginka więc dowie się czegoś więcej. Mam taką nadzieję

Moja pszczółka dzwoniła i mówiła, że jutro już wraca do domku i że mnie kocha:-) Mój aniołeczek kochany:tak:

Nic z tego nie rozumiem.
papawaryna to nic innego jak pawulon. Dziwne, ze podaja go cieżarnej, ale trzeba ufac ze wiedza co robią.
Irek jest chemikiem i twierdzi, ze niezbyt to dobrze działa na płód :/ Może osłabić tętno albo doprowadzic do jego zatrzymania. Przeraził mnie troche :szok:
Podaja przy zawałach serca, zeby rozszerzyc naczynia krwionosne.
Może u Palin podejrzewają problemy z sercem? To by wyjasniało wiele. Ale czy miała robione EKG?

Aro dufaston i nospa podawane sa rutynowo, bez znaczenia czy sa czynnosci skurczowe macicy czy nie. Jednak na chłopski rozum jakos dziwnie ze polaczona pawulon z nospa :angry::angry:

U mnie bez zmian. Leże i leże. Tyłek mnie juz boli...

Ktos pytał dlaczego zakłada sie tasme w takim czasie. Nie wiem dokładnie, ale prof cos wspomniał o kształtujacym sie łozysku. teraz jestem w 10tc, wiec za niewiele ponad miesiac ide pod nóż.

Do góry