reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam się poniedziałkowo :-)

Jestem od kilku dni tak zabiegana, że nie mam czasu na forum :-( Ale dziś postaram się troszkę nadrobić ;-)

Mam takie szybkie pytanko do Was: czy jak budzicie się rano to macie spuchnięte dłonie??? Ja od klilku dni tak mam, rano palce jak baloniki, a potem przechodzi. Może powinnam coś brać na tą opuchliznę??? W ciązy z Młodą to pamiętam, że piłam wodę "Jana" ale tego trzeba pilnować żeby pić regularnie, a z t tym u mnie kiepsko ;-) Poradźcie coś plis

Na razie zyczę miłego dzionka i pojawię się później :-)

Buziaki dla Was buziak_na_dzien_dobry_0.jpg

Załączniki

• buziak_na_dzien_dobry_0.jpg
    buziak_na_dzien_dobry_0.jpg
    7,8 KB · Wyświetleń: 21
reklama
Witam się z kawusią ;-)

Już po herbatce z miodem i cytrynką oraz garścią leków.

ROBACZKU - jak by Ci to powiedzieć.... rozumiem Cię, bo mam to samo. Ty przynajmniej wyglądasz dobrze, a przez rozmówców przemawia jedynie zazrość, ja to niestety w każdej ciąży wyglądam 'umierająco', a co najmniej jakbym była baaaardzo chora. Nic na to nie poradzę. Wiedziałam o tym planując ciążę i mam to gdzieś, a komentarze wkurzają, bo wkurzają, ale Lenka zaraz nadrabia kopniaczkiem ;-).

KORBA - dobrze, że lepiej się czujesz! Bardzo się cieszę!

MIKOTO - podzielam Twoje zdanie w 100%, lubię dobrze wyglądać, ładnie się ubrać, ale nigdy nie wydaję na ten cel dużych pieniędzy. Praktycznie kupuję wyłącznie klasyki i na wyprzedażach, wtedy mam dopiero satysfakcję, że udało mi się kupić coś fajnego w duuuużo niższej cenie i nie sezonowego. Nie pamiętam nawet jednej rzeczy, którą kupiłam w regularnej cenie.

FIOLETOWA, ANUSIA - gratuluję 30-tki ;-)

SMILE - mój najpierw kupił mi babciną piżamę, z którą wyleciał z hukiem. Wrócił ze swoją starą piżamą i T-shirtami ;-). Nie mając się w co ubrać musiałam to założyć i jak mnie lekarz wołał do badania a ja w tych dziurawych gaciach, rozciągniętym T-shircie... to był mój gwóźdź do depresyjnej trumny w szpitalu. Czułam się jak słoń, wyglądałam jak hipopotam i do tego te dziurawe gacie... Jak Darek zadzwonił to oberwało mu się za całe zło tego świata.
Widząc więc moją depresję postanowił mi kupić 'ekskluzywne' piżamy, żebym się lepiej poczuła... Z Atlantika była całkiem ładna, bardzo ładna, ale jak zobaczyłam metkę to kazałam oddać bez gadania.
A druga... cóż - jak DZIKA pisała ;-) - krótkie spodenki (na moje mega zgrabne nogi ;-) ), dekolt po pas i na ramiączkach. A do tego cena z kosmosu i bez możliwości zwrotu. Wyleciał z tym szybciej niż przyszedł.
Za tą kasę miałabym super rzeczy dla dzieci, a tak mam koszulkę z podomką, która wygląda na 50zł a nie 300. Najdroższa rzecz w mojej szafie.

Hej dziewczyny.
U nas w weekend znowu chorobowo. Maciek jeszcze w domu na antybiolu. Po za tym sprzątanie generalne przedświąteczne więc znikłam ale juz wracam.
Pogoda u nas wiosenna i żyć sie chce pomimo sampoczucia do bani. Przyszedł w końcu długo oczekiwany przelew i zaraz zakupięnowe łóżko dla Mili i powybieram mebelki dla małego
Natis alez się uśmiałam, całkiem jak mój P , zakupy do d...y a potem się obraża, że go nie doceniam:-D

Wkleiłam na watek zakupowy obiecany link do mojego allegro z ciuszkami po Mili

U nas taka pogoda, ze az usmiech na twarz wychodzi, moze w końcu wiosna przyjdzie. Moja koleżanka z lipcówek urodziła dziś synka więc podwójnie dobry dzien
:-)

Witam się,

Dzika
, gratuluję studniówki
a Fioletowa, Anusiakanusia i Palin - kolejnego tygodnia

Robaczku, ja też mam plamy na twarzy, w poprzedniej ciąży miałam to samo, ale kupiłam sobie krem, po którym stały się one dużo mniej widoczne, teraz prawie ich nie widać:

DAX MAMA krem ochronny przeciw przebarwieniom UV15 (3051590202) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Anisiaj, niech Robaczek umówi Cię na wizytę ze swoją szwagierką, to wreszcie wszystkiego się dowiesz i będziesz mogła już spać spokojnie;-)

ja też mam podobnie jak Wy z zakupami. Może mi się coś nie wiem jak podobać, a zobaczę, że drogie, to już nie kupię, a mojemu M, jak się coś podoba, to bierze, nawet wysoka cena go nie zraża.
Przeważnie jak jedziemy na zakupy, nawet jeżeli to ja mam sobie kupić trochę ciuchów, to przeważnie jest tak, że on się obkupi, a ja wracam z niczym:zawstydzona/y:. Zresztą sobie to zawsze żałowałam kasy, wolałam kupić coś M lub Wiki i też cieszyłam się tak, jakbym sobie kupiła, chociaż... nie wiem czy nie bardziej

a ręce i nogi mi jak na razie nie puchną, ale może dlatego, że piję za mało wody. Muszę to zmienić:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Ojjj Natis, Posikałam się :szok::szok::szok::-):-):-):-) Wyobraziłam sobie jak idziesz w tych dziurawych gaciach :-D Oczywiście wiem kochana , że to nie było wtedy śmieszne dla Ciebie , poprawiłaś mi humor :tak: Całuję Was mocno Ciebie i Darka jesteście niesamowici ;-)

BETTY - używam tego kremu od ponad roku - od poprzedniej ciąży. Potwierdzam, że jest super, bardzo mi służy, idealny dla mnie zapach, konsystencja, dobrze się wchłania, choć plamy mi się ostatnio pokazały, a raczej wspore piegi nie wiem od czego ( pewnie od ciąży :-D )

KORBA - teraz się też z tego śmieję ;-) :-), ale wtedy tak się wściekłam, że o 12 w nocy wylądowałam na ktg z silnymi bólami brzucha. A Darka chciałam udusić gołymi rękami i za dziurawe gacie i za te zakupy.
Dopiero moja kochana szwagierka na drugi dzień pojechała do Tesco i kupiła mi super rzeczy i wreszcie wyglądałam jak człowiek ;-). A Darek dostał zjebki i ode mnie (mega solidną) i od niej - był obrażony na cały świat ;-).

Ostatnia edycja:
Witam z miseczka serka ze szczypiorkiem i rzodkiewka :-)

Wczoraj tescowa przekazala nam "super" wiesci: kolejne dziecko z rodzinki ma ospe :wściekła/y::angry::no::baffled: Wyjazdu ani odwolac, ani przelozyc. Jestem wsciekla i zalamana :-( A w domu maja jeszcze blizniaki, ciekawe czy sie tez nie zaraza od siostrzyczki... no i jako ze wszyscy mieszkaja na kupie na tej samej ulicy, to nie wiem juz gdzie mam chowac siebie i Michala, a na budowe musimy chodzic, mase rzeczy mamy teraz do zrobienia :no:

fioletowa - pamietalam, ze juz Cie dlugo przed cc wymeczyli, dlatego pisalam, ze pewnie mialas juz ciagle skurcze. Najwazniejsze, ze dobrze sie skonczylo!

mikoto - sliczne te dekoracje i dziekuje za kolejny post poprawiajacy humor :-)

natis - niezla historia z ta koszula ;-) Pociesze Cie, ze moj m. to by pewnie wybral jeszcze gorsza, jak go znam. Totalny antytalent do robienia zakupow, a do firmowego butiku nawet nie przyszloby mu na mysl zeby wejsc :-D Chcial Darek dobrze, mam nadzieje, ze przynajmniej nowa koszulka wdziecznie bedzie Ci sluzyc.

A co do zakupow tez nie lubie wydawac za duzo na ciuchy.

jullix - wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!

Ja w tym roku w sierpniu mam 30. Ciekawe, czy maly bedzie mial kolki. Jezeli nie, pojedziemy koncem sierpnia do Polski - zaliczymy chrzest, moja 30 i jeszcze weselicho sie nam szykuje w rodzinie, ale to najpewniej tylko do kosciola, obiad i kawe. I o ile nie bedzie kolek, bo wtedy to pojedziemy dopiero jak sie skoncza.

Wenusjanka - zdrowka dla dzieciakow. A za nowe cycki wystawisz rachunek dzieciom :-D

Wisienka - dla Was rowniez duzo zdrowka!

Milego dnia!

Ja tylko na szybkie dzień dobry. Dziś mój cenny czas pochłonie - prasowanie, bo z ostatnich planów nic nie wyszło :baffled:
Korba - cieszę się, że lepiej :) a co do siary :baffled: ja wczoraj zrobiłam sobie włoski :-) ubrałam ładną koszulkę do spania :-) myślę sobie - mąż się ucieszy ... wchodzę do pokoju a mi mokro, patrzę na moją cudną koszulkę a tam plama ... :wściekła/y: całą atmosferę szlag trafił i na nic nie miałam już ochoty :no:
Natis - historia z piżamką kapitalna :D ja pamiętam po porodzie Tosi przyszła do mnie babcia Luki i przyniosła prezent :) Koszulę do karmienia chyba z XVII wieku :confused: róż majtkowy, po kostki, koronka na koronce, bufiaste rękawy. Podziękowałam i schowałam najgłębiej jak się da :p Przy przeprowadzce koszula wylądowała tak gdzie jej miejsce - w koszu. Luka do tej pory się śmieje czemu jej nawet nie przymierzyłam :-D

Koteczki moje - miłego dnia !!!!!

reklama
Korba mi te siara leci - piżama do wymiany codziennie :dry:
Natis poka zakupy! Zwłaszcza ta koszulkę z H&M do karmienia :tak:
Wisieńka owocnych zakupów
julix wszystkiego najlepszego!

Ja tam uwag ludzi nie słucham bo co dziennie mówią co innego...raz jestem gruba i nie za dobrze wyglądam a na drugi dzień podobno nawet brzucha nie widać a kilogramów to chyba wcale mi nie przybyło :nerd: U mnie jest to proporcjonalne do samopoczucia i stroju jaki mam na sobie ;-)

7 "Dzidziuś" JUPI!!

Do góry