reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dzień dobry :happy2:
Ale ładne niebo - ani jednej chmurki. Szkoda tylko, że ze słonkiem nie idzie w parze ciepełko :growl:

Aśka, nie wiem do kiedy rośnie, ale na porodówkę zalecają zabrać staniki o 2 numery większe niż na początku 3 trymestru. Ja na tą chwilę mam 80C i czuję, że na tym nie koniec. Najgorsze są te "promyczki" dokoła otoczek. Kremy niewiele dają. Masaże też. Brzuszek (odpukać) ani jednego rozstępu, ale udzicha i biust... :-(

Pełne 28 tygodni za mną. Jeszcze tylko 12 i już Mikołaj będzie po drugiej stronie :cool2: Jupi :elvis:

No i od dziś "wchodzi" dłuższy urlop dla mam. Ciekawe tylko, czy to na pewno wejdzie w życie (znają nasz Rząd...) i jak to wyjdzie w praktyce...

reklama
Witam się porannie z kubkiem herbaty z miodem i cytryną http://***************/liviatn/images/K%20Doing%201/mornincoffee.gif Pogoda wystawia nas też na kolejeną próbę, dzisiaj ma być mroźno http://***************/liviatn/images/Minka%20conf/wallbash.gif Noc miałam fatalną - wczoraj jak tylko obejrzałam Ranczo położyłam się, ale zanim zasnęłam była północ, standardowo budziałam się do toalety ok.7 razy i od 6 już jestem na nogach
mdlejepf8.gif
Na dodatek czuję, że coś mnie w gardle drapie, ale nie wiem czy wiązać to z ajkimś przeziębieniem, bo od kilku dni kicham seryjnie i kapie z nosa - także może właśnie rozpoczynam sezon kataru alergicznego http://***************/senatn/images/Zeta%201/m27.gif

Właśnie oglądam Kawę czy herbetę - mowa o imionach. Trwają debaty o możliwości nadawania imion zdrobniałych i hmm... nazwijmy to "nieneacechowanych płciowo" takie jak Sasza, Fifi ( i dla chłopca i dla dziewczynki)

Palindromea, Natis, Madzia, mamakubulki, smile - dziękuję Wam Kochane za miłe słowa
przytulanko.gif
Ale one są na wyrost
deprim2.gif

Palindromea nie dziwię się, że nie chce Ci się ozdób wyciagać- ten remont wystarczająco Wam dał popalić
mdlejepf8.gif
Ja nigdy nie odmawiam sobie przyjemności dekorowania domu - uwielbiam nie tylko przygotowywać dom na święta, ale kocham kwiaty
0011.gif
, świece. Chociaż moim zdaniem upust moim potrzebom daje Boże Narodzenie - jednak są to bardziej klimatyczne święta. A Wielkanoc mija mi za szybko, a jak jeszcze nie ma pogody to już w ogóle
divers2229.gif

Natis Twój mąż chciał zrobić dobrze, wiedząc że sama nigdy byś sobie tak drogiej bielizny nie kupiła, atak masz super koszulkę http://***************/senatn/images/V%20Slider/LSbimba.gif U nas też jest tak, że to ja stopuję męża - wtyd się przyznać, ale często bardziej zwracam uwagę na cenę i nawet kiedy coś mi się bardzo podoba, to nie kupuję
hanghead.gif
- czekam na wyprzedaż
czekam.gif
albo kuriera
radocha.gif
bo można w necie kupić to samo, ale kilkadziesiąt zł taniej

Ostatnia edycja:
Witam po weekendzie :) minął mi strasznie szybko, bo najpierw wyprawiałam urodzinki (ostatnie przed 30 :), a wczoraj cały dzień na nogach. Najpierw zakupy z mężem, trzeba było mu buty kupić, a mój mąż w tej kwestii jest gorszy niż wszystkie my razem chyba :) Później pojechaliśmy do przyjaciół i opróżnialiśmy piwnicę z dziewczęcych ciuszków. Mam pół garderoby ubranek i stwierdzam, że spokojnie ubrałabym bliźniaczki :) Zaraz znikam do lab zrobić badania. Pozdrawiam gorąco, mimo zimna i okropnego wiatru za oknem.

Mikoto - dołączam się do herbaty, ale u mnie to tylko ze względów smakowych (BARDZO lubię z miodem i cytryną).
Widać z zakupami mamy podobnie. Aro to już czasem na mnie mówi "Żyła", "Złotówa", bo wolę sobie odmówić czegoś. On nie ma tego problemu - jeśli chce i są pieniądze to po prostu kupuje... A mnie często szkoda kasy, wolę odwiedzić lumpki i kupić kilka innych ubrań, albo odłożyć na lepszy cel...

Witam się w te mroźny poranek :baffled:

Jak u nas zimno brrr, ale słoneczko świeci ;-) U mnie noc też nieciekawa, siusiu byłam 7 razy, ja nie wiem skąd te siuski się biorą :szok: Staram się już nic nie pić w nocy , a pęcherz pełny jak bym litr wypiła:no:

Dzisiaj czuję się w miarę ok :-) gdyby nie plecy i drgawki po fenku było by cacy:tak:

Ja już zjadłam chałkę i dopijam kawkę ...

I ja zasiadam z kawusią

Aśka, Palin, też mi rośnie biust i rośnie. Po porodzie będzie jeszcze większy, wręcz gigantyczny i pękający gdy się zrobi nawał pokarmu wiec na ten czas zapewne trzeba mieć przynajmniej o rozmiar większy staniczek. Potem zaczną trochę maleć bo mleczko będzie "robić się na bieżąco" a nie na zapas. No i jako tako wrócą do normy po zakończeniu laktacji. Mi zmniejszyły się w porównaniu z przed ciąży.

Korba cieszę się, że lepiej się czujesz. Do fenka też się przyzwyczaisz i będzie tak jak dawniej :)

Wczoraj byliśmy u teścia na imieninach i nei ominęło mnie to o czym pisałyście bodajże w sobotę - komentarzy... Szwagierka no znachorka i wróżka, stwierdziła, że mam plamy na twarzy ( a ja tak gładkiej cery to nie pamiętam kiedy miałam ) no i że na pewno urodzę dziewczynkę. No ja jej, że po 3 ostatnich usg nie ma szans na dziewczynkę to ona, że lekarz się na pewno pomylił, bo mam plamy a przy chłopcu plam się nie ma :) Przytaknęłam jej dla świętego spokoju i pomyślałam, że po cholere wydaje kasę na usg :-D :):):-D:-D

Sama się zastanawiam bo stwierdzenie, że będziesz mieć dziewczynkę, "bo brzydką masz cerę" to tak samo brzmi " ale brzydko wyglądasz". Może faktycznie zazdrość przez nią przemawiała...no ale ja się tym nie przejmuję, pogadała przestała i potem była miła :)

Sama się zastanawiam bo stwierdzenie, że będziesz mieć dziewczynkę, "bo brzydką masz cerę" to tak samo brzmi " ale brzydko wyglądasz". Może faktycznie zazdrość przez nią przemawiała...no ale ja się tym nie przejmuję, pogadała przestała i potem była miła :)

Ja mam mieć Zosie, to dopiero muszę brzydko wyglądać :-D:-)

reklama
Kurcze, to ja nie mam plam, a mam miec dziewczynke. Kolejny lekarz sie pomylil ;) do kogo my chodzimy? Tylko kase marnujemy ;)

Ostatnia edycja:
Do góry