reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

hej dziewczyny

synek w przedszkolu, rodzice pojechali na miasto, a ja się zebrać do domu nie mogę ;-)
ale chyba trzeba będzie
dziś mężuś wraca - jupiii

ech komu podrzucić słoneczka? u nas pięknie wiosennie :-D

reklama
Witam się i ja,
Moja mała zdobiła mi pobudkę o 6 ale od 7.30 juz śpi, mi też sie przysnęło a miałam ją do lekarza rejestrować, ale jak o 9 dzwoniłam to już miejsca nie ma, jak to zwykle w przychodni dużo ludzi.
Dziś dzień sprzątania, ale narazie nie chce obudzić Ewki, na obiad zrobie pstrągi z piekarnika, łatwo, szybko i smacznie.
Wieczorem przyjeżdża siostra z mężem, zostają do niedzieli, nie byli u nas 3 tyg. a zwykle są co weekend, zobaczą jak mała chodzi:-)

natis- będz dzielna, trzymamy kciuki
nissanka- o to masz "problem" z tą płcią, kiedy następne usg, a co do glukozy to ja też po 2 h miałam nieco niższy wynik
dmuchawiec- mam nadzieje ze dziewczynki już lepiej, moja też ma wysypkę i właśnie po to do lekarza chciałam iśc, ale coś czuje ze będzie jak u Ciebie i też się nic ni dowiem
anula- apetyt u mnie tez jest ciągle, a Ty przecież nie przytyłaś tak dużo, nie sugeruj się tym że z Tosią miałaś mniej, przecież po porodzie wszystko zrzucisz

Anula, Teri, Też oglądałam i również się poryczałam , aż nie mogłam się uspokoić--Oj ja głupia:zawstydzona/y: To fakt , że niektóre kobiety są odważne:tak: Słyszałyście , że skurcz party potrafi złamać rękę:szok: Dajcie spokój :no:

Ja nie wiem kochane codziennie sprzątam , odkurzam i codziennie jest syf:no:

Fioletowa, Fajnie , że będziesz miała już dzisiaj swojego mężulka:tak:

Anula, Miałaś gorszy dzień, wiem co czujesz...... Trzymaj się kochana, a córeczka widzi że brzuszek jest większy i tak sobie palnęła, na pewno tak źle nie wyglądasz, ile przytyłaś? Jeśli mogę zapytać...Głowa do góry!!!

Sara, Jak ja uwielbiam zakupy w Ikea :tak: Zdaj potem relację co fajnego kupiłaś.... Ja kocham świeczki, mam fioła na ich punkcie, a tam jest ich dużo i tak ładnie pachnie mmmmmmm:happy:

Ostatnia edycja:
Korba - 10 kg na plusie, z Tosią przez całą ciążę 12, a Tosia właśnie powiedziała, że nie jestem gruba, ehhh dalej mi popalić czasami, ale wie jak matkę pocieszyć, wiem że słowa czterolatka są szczere, ale mi się ubzdurało że jestem wielgachna i już :p
a jeszcze najlepsze jest to, że jak się rozbierałam do kąpieli to tak popatrzyłam na te nogi i zauważyłam odbicie od szwu leginsów, pomyślałam sobie "łooo ale spuchłam dziś" ale po prysznicu okazało się że to nie opuchlizna :/

A co do sprzątania - my mamy ciemne panele, i nieraz klniemy na siebie jacy głupi byliśmy, bo wszystko na nich widać :/ codziennie koty po kątach, pełno piasku w przedpokoju, bosą stopą nie ma jak stanąć :/ niech przyjdzie wreszcie ta wiosna, żeby to wszystko wywietrzyć porządnie, wytrzepac ehhh

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie w poranek piątkowy. U nas pogoda na śląsku beznadziejna , zimno i pada drobny deszczyk . Jeszcze trochę trzeba na wiosenkę poczekać . W co się ubiorę jak ciepelko nadejdzie nie mam pojęcia - ja porozdawałam ciążowe ciuszki i nie mam . Będzie trzeba szmateksy odwiedzić :tak:.
Palin - nie pamiętam czy już gratulowałam czy nie ale tak na wszelki wypadek - gratuluję dużego mieszkanka !!!
Natis - kciuki za "operację pesser " i powrot do domku.
Dmuchawiec - mam nadzieję , że pszczółki już doszły do siebie .
Sara - udanych zakupów .
Zgłaszam się do klubu słonic oczywiście :tak: . Ból porodowy zniosę byle to już mieć za sobą :baffled:. Miłego dnia kobietki :-)

slonce.gif

to dal wszystkich spragnionych słońca

u nas pięknie, aż przez chwilę pomyślałam żeby pójść i ogródek uporządkować [przez ciążę tak zaniedbałam jesienią, że teraz wygląda jak u rodziny adamsów - wszędzie sterczą suche badyle]
na szczęście szybko mi przeszło ;-)
ja już w domku, powoli sobie ogarniam pracę :-D
zaraz chyba jakąś kawkę strzelę
:-D aż chce się żyć
młody dziś podobno w przedszkolu troszkę pobeczał - tak to jest jak dzień wyrwany z życia przedszkolnego, no ale teraz oby do świąt chodził normalnie, tylko tuż przed świętami mamy szpital

natis kciuki za zatyczkę ;-) uszy do góry będzie ok

reklama
Witam się :-)

Anula, Teri jak ja Was rozumiem :-) Dziś rano brałam prysznic, depilacja of course z pomocą lusterka, zasapałam się jak nie wiem kto, wyszłam nago i stanęłam przed lustrem i :szok: (dalej bez komentarza)
Dziś wizyta i już się położnej boję, ostatnio tylko 0,5kg przytyłam przez miesiąc, a teraz wolę na wagę nie stawać :szok: Dostanę ochrzan jak nic !!!!!!!!!! Na pocieszenie zjadłam właśnie ciastka z galaretką truskawkową (z Biedronki) pychotaaaaaaaaaaaaaaa :-D
I w***** mam, bo znowu od wczoraj mam oko prawe czerwone, nie tak jak ostatnio ale cholera wie od czego to :baffled:

Natis trzymam kciuki mocno, będzie dobrze i na pewno bezboleśnie ;-)

Palin gratulacje mieszkana i ta cena super ;-)

Do góry