reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Przy Michasiu uzywalam tylko pampersow i polowalam wtedy na promocje, mozna bylo duzo taniej kupic jak byla promocja w markecie, wtedy bralam 4 paki i mialam na dluzej. Huggies-y byly dla mojego synka za waskie i jakos nam nie pasowaly.
A na pampersach nigdy sie nie zawiodlam, nie przemiekaly, maly nie mial odparzen (ale to pewnie kwestia odpowiednio czestych zmian), bardzo bylam zadowolona:tak:

Teraz sasiadka uzywa tylko biedronkowych i mowila mi ze sa super jakosciowo a duzo tansze, wiec na 100% wyprobuje.

W wielorazowki nie wchodzę, nawet mi to przez mysl nie przeszlo... powiem szczerze, ale jak ktoras z mam ma ochotę, to niech probuje.

reklama
Ja stosowałam tylko pampersy, chusteczki i pieluchy i nigdy nic innego. Byłam zadowolona i teraz też pampersy będę kupować.
Intrygujący ten temat z pieluszkami wielorazowymi. Ja nie mówię im nie ale szczerze to trochę się boję ...może że to dla mnie nowość ...Muszę poczytać, posłuchać opinii.

Oglądałam wiadomości przed chwilą i się totalnie wkurzyłam jak usłyszałam, że znów zabrali dziecko rodzicom bo co, bo nie mieli kasy:/ Kuźwa mać, zabrać dać kase rodzinie zastępczej a nie biologicznej !! ?? Taką kuratorkę to chyba bym udusiła:/ Krew człowieka zalewa, sama nie wiem jak ująć, brak mi słów. Kurcze bo nie mieli kasy na leki, jakby trudno było pomóc, wskazać ośrodek, cokolwiek. Najłatwiej zabrać matce dziecko, dwumiesięczne :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ech robaczku - poj...bane panstwo mamy....szkoda nawet porównywać z czymkolwiek

a mi kuzynka podesłała taki link - właśnie oglądam i już widzę dwie rzeczy które u nas działały :-)
Szkoła Rodzenia - Szczęśliwe Niemowle - YouTube

Super film POLECAM!!
U nas owijanie, smoczek i suszarka ;-) a jak zacznę się zastanawiać i przypominać te złe momenty to raczej wszystko się sprawdziło ale nie wiedziałam, że robię coś co na dłuższą metę daje mu spokój, że można tego używać w takiej ilości iże to w ogóle jakieś "metody".

Witam wieczorkiem:-) Mam pytanie do dziewczyn po cc.
Na usg połówkowym lekarz powiedział mi, że mam łożysko w tym miejscu gdzie blizna po cc, że musimy to obserwować, jest ono nisko schodzące.
Nie macie takiej sytuacji? Nie straszył mnie, ale czytałam o tym w internecie i możliwe jest, że moze ono wrosnąć w bliznę.

Oj, niestety Ewelina nie pomogę :(

Filmik ciekawy ale ja do takiego ciasnego owijania nie jestem przekonana :( Tak samo do smoczka, młodemu do zaśnięcia dawałam przez 2 miesiące jak odstawiłam od cyca. Kołysanie, lulanie to tak i bliskość rodzica.

ewelina nie wiem nic na ten temat

sara u nas owijanie, smoczek i kołysanie, suszary nie stosowaliśmy, ale sami czasem "szumieliśmy"
na owijanie mąż mówił że robi rollo-kebap

ja do tego dodałabym patent mojej ciotki [położna w usa] klepanie dziecka po tyłku [to jak chce puścić bączka a nie może] i kangurowanie [ja spałam często tak z młodym -jak miał już kilka miesięcy]

edit co do smoczka to nas dentystka za niego pochwaliła i powiedziała że ma odstawić jak będzie miał 15 miesięcy, my odstawiliśmy później, bo miał 18 miesięcy - dość prostym patentem - dziurki w smoku, młody popatrzył, powiedział "dziula" i w sumie jeszcze go possał, a następnego dnia było po smoczku, już nie chciał

Ostatnia edycja:
Oglądałam wiadomości przed chwilą i się totalnie wkurzyłam jak usłyszałam, że znów zabrali dziecko rodzicom bo co, bo nie mieli kasy:/ Kuźwa mać, zabrać dać kase rodzinie zastępczej a nie biologicznej !! ?? Taką kuratorkę to chyba bym udusiła:/ Krew człowieka zalewa, sama nie wiem jak ująć, brak mi słów. Kurcze bo nie mieli kasy na leki, jakby trudno było pomóc, wskazać ośrodek, cokolwiek. Najłatwiej zabrać matce dziecko, dwumiesięczne :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Racja Robaczku..Aż się gotuje..Jakiś czas temu też była podobna historia..Dobrze kojarzę?? Zabrali dzieci matce bo nie miała pieniędzy i oddali do rodziny zastępczej...A w rodzinie zastępczej horror....
Czasami takie dzieci może i żyły by biedniej ale byłyby szczęśliwe bo z matką. Brak słów co się tutaj wyprawia w tym zje** państwie.. Chociaż powiem Ci,że mi "koleżanka" wywaliła z tekstem,że jeśli ja jestem panną zarejestowaną w UP to "żebym się nie zdziwiła jak opieka się mną zainteresuje skąd wezmę na utrzymanie dziecka..." świat powariował :dry:

reklama
MamaTrójki mogę Ci zadać parę pytań o chustowanie przez PW ?
jasne czekam
Specjalistką od chustowania i kangurowania jest MamaTrójki kochane :) . I jak chetnie poczytam o tym więcej :tak:

drugi raz już nas mylą;):szok:
a co do kangurowanie-to ech wiesz specjalista ze nie żaden wysłuchałam wykładu na temat -dziewczyn po konferencji o kangurowaniu ale onr prelegentkami tam nie były-za to skrupulatnie nam wyłożyły podstawy tematu-jest nowy wątek u nas na czerwcu na temat kangurowania jeśli któraś chce poczytać-jak by co zadać pytanie postarami wię dotrzeć do specjalistów i wypytac

Do góry