reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam porannie

Ja juz nie spie od 4.45 - m. musial wczesnej wstac do pracy i mnie obudzl i po spaniu. Jak wczesniej marzylam, zeby spac caly dzien, tak teraz w polowie nocy budze sie wyspana, czasem nie spie 2-3 godziny, a potem ledwo oczy otwieram jak synus przybiega do mnie rano i czeka, zeby go ubrac ;)

Dziewczynki wizytujace dzisiaj - trzymam kciuki!

Robaczek - tez nie rozumiem, jak mozna odbierac dzieci rodzicom w takiej sytuacji. A kiedy dzieje sie naprawde zle i sama patologia, to ich nie ma :wściekła/y:

fioletowa - fajny filmik, dzieki. Moze drugie nie bedzie mialo kolek, to wyprobuje rowniez owijanie, jesli nie bedzie na to za goraco. Musze poszukac odpowiednio cienkego kocyka.
U nas pomagal na uspokajanie smoczek, chusta (tylko moja byla inna niz te najbardziej popularne, calkiem inny patent ;) bolal mnie kregoslup, ale na okres kolek sie sprawdzila, poki synus nie urosl i zrobil sie ciezki), a najbardziej pomocne bylo bujanie w lozeczku - jak juz nie balam sie go polozyc do spania na brzuszku, to tak go kladlam. Mialam lozeczko turystyczne z podwieszanym "pieterkiem" i mozna bylo tym super bujac :) I klepanie po pupce wlasnie, albo zataczanie pupka koleczek. Suszarka byla rozwiazaniem na krotka mete, wystarczylo ja wylaczyc (nawet po pol godzinie) i znowu byl placz.

Co do pieluszek - my tez uzywalismy pieluch Pampers i u nas sie sprawdzily.

reklama
Witam się poniedziałkowo z kawką.;-)

Po całym weekendzie nie ma szans na nadrobienie :szok:

Dzisiaj nie mogłam spać, cały czas się budziłam , a jak rano budzik zadzwonił to dopiero był koszmar!!!!

Kochane przepraszam , że nie wiem komu co odpisać, ale za dużo tego :zawstydzona/y: Jest już po weekendzie , więc codziennie rano postaram się być na bieżąco :tak:

Nie, nie, nie!!! Ja się tak nie bawię!!! Znowu nie mogę Was po weekendzie nadrobić:wściekła/y:

Przejżałam posty tylko pobieznie bo jak znam zycie, zaraz wstana pszczoły i tyle mojego:tak:

Zauważyłam mały konflikt pieluszkowy:-D
U nas w ostateczności wygrały jednorazówki ze względu na stały deficyt czasu i po prostu wygodę:tak:
Ale i jedno i drugie ma swoje plusy i niech każda zdecyduje jak chce.
A z jednorazówek polecam pieluszki Dada Premium z Biedronki. Moim zdaniem sa super, może trochę mniej chłonne niz pampersy, ale ogromnej róznicy nie ma, za to w cenie JEST różnica:tak: Zdarza sie, że dzieci mają na nie uczulenie, ale to samo zdarza sie i z innymi markami pieluszek, więc warto spróbować. Moje dziewczyny uczulenie miały na Huggiesy.

Brzuszek boli mnie nadal, ale jednocześnie pojawiły się skurcze łydek, stóp i czego poadnie, więc może to brak magnezu jest winien? Podwoiłam dawkę i sie zobaczy.

Fajnie, że podoba się Wam sukienka:cool2:Obawiam sie tylko, że będę musiała ja przerobic bo jest w rozmiarze L, a na mnie obecnie lepszy byłby M. Ale za dwa miesiące będę mieć chrzciny u siostry i też muszę się w coś zmieścić, nie?

Ostatnia edycja:
Hejo:happy2:

Fioletowa fajny filmik, przyda się taka wiedza:) co do suszarki to mój Chrześniak tylko na to reagował:)

Korba mam nadzieje, że u Ciebie już lepiej z nastrojem!

Nika, przyjaciółka używała pieluch z TESCO i też była mega zadowolona, mówiła, że nawet lepiej jej pasowały niż pampersy, a cenowo - wiadomo! Także też na pewno spróbuję i tych i tych skoro polecane:) Trzeba wybrać najlepszą opcje!

Robaczku niestety coraz gorzej się dzieje..:/ i to pod każdym względem. Tak jak zawsze rano oglądałam TVN24 tak teraz już nie mam siły, za bardzo mnie to stresuje:p Piątkiem w naszym rządzie też jestem zawiedziona... normalnie nic tylko tam terrorystów do sejmu wpuścić, bo każda ta partia która pcha się do władzy jest po jednych pieniądzach:/

Ja dziś jakaś taka... nie wiem, lekko zdołowana? Do wizyty jeszcze ponad tydzień, zwariuję. Jestem taka ciekawa czy wszystko u Maluszka OK! Byłabym spokojniejsza gdyby raczył mnie jakimiś ruchami, ale to albo śpioch albo leniuszek. W każdym razie zaczynam się martwić bo znowu od paru dni cycki mnie nie bolą i w ogóle nic nie czuję:/ JA CHCĘ CZERWIEC!!!!! albo chociaż maj... Nawet poranny świeży rogalik z czekoladą, po który Piękny musiał lecieć o 06:00, nie poprawił mi humoru... kurde nie lubię takich dni!:no:

Dzień Dobry wszystkim :happy2:

Od wczesnego rana Was nadrabiałam i w końcu mi się udało :-)

Natis, Paulunia – my to mężów mamy chyba z tej samej gliny. Ja też jestem nerwus i wszystko zawsze mnie nakręca, że szok. A on – totalny spokój i cisza. Ciężko nawet porozmawiać, bo w odpowiedzi jest… cisza. A ostatni tydzień to już była masakra. Musiałam zwiać, bo by sobota chyba inaczej wyglądała. Mnie czasem uspokoić się pomaga pobyć samej i on to wie, ale żeby mi na to pozwolił? A nie – zacznie się przymilać „no ale już, nie nerwuskaj się, spokojnie” – no nic tylko mu przyłożyć… Naturalnie, Aro lubi mieć wszystko podane pod nos i zawsze się zastanawia, co ja takiego robię przez cały dzień w domu („nic tylko pewnie ciągle BB siedzisz”). Typ leniwca – o zmywanie musimy czasem grać w karty. Ale wiem, że jeśli przyszłaby taka sytuacja, to sam by wszystko ogarnął, zajął się wszystkim, co najwyżej ciągle dopytywał, a jak, a gdzie to jest?
Ale widać tak już jest w związkach – musi być lepiej i musi być gorzej (inaczej byśmy tych lepszych dni nie doceniali). Mama Wikusi – trzymaj się. Po każdej burzy przychodzi tęcza (symbol pokoju) słońce…
Wisienka –zdrowiej i wracaj do domu…

Jak było w sobotę napiszę Wam troszkę później, bo teraz wzywają mnie przyziemne sprawy (jakaś paczka czeka na poczcie do odebrania, pusta lodówka prosi o jedzonko).

Dzięki jeszcze raz za wszystkie życzenia - jesteście kochane :-)

I wiecie co - mam dziś oczko na suwaczku - jakoś mnie dodatkowo pozytywnie to nastraja :-):-):-)

Hej kobietki u progu nowego tygodnia. Ja dzisiaj nieżywa znowu. Wczoraj nie mogłam zasnąć. Leżałam i leżałam i ciągle nic. Pewnie przez mój nos zapchany. Potem zrobiło mi się gorąco. Masakra. Za nic nie mogłam się ochłodzić. Poszłam z łóżka na kanale i dalej mi gorąco. W końcu położyłam się z lodowatym mokrym reczniczkiem na twarzy i modliłam się zeby zasnąć. Zasnelam ok 4 a po 6 maz do pracy wstawał. Udali mi się jeszcze na troche zasnąć ale i tak nie wiem gdzie przód.

witam
u mnie jak u minnie - nocka kiepska, najpierw zasnąć nie mogłam, a jak już spałam to młody przylazł o 6.30 :-( i było po spaniu
teraz ich wyprawiłam do przedszkola, jutro mamy jechać do szpitala, a młody zaczął kaszleć a chrypką [tak jakby z krtani]
no nic zobaczymy

fioletowa - fajny filmik, dzieki. Moze drugie nie bedzie mialo kolek, to wyprobuje rowniez owijanie, jesli nie bedzie na to za goraco. Musze poszukac odpowiednio cienkego kocyka.

w szpitalu dzieci były tak obwiązywane w zwykłą pieluchę tetrową -na lato chyba będzie ok, teraz są pieluszki flanelowe i tetrowe kolorowe, więc nie bedzie z tym chyba problemu

hej kobiety
u nas noc koszmar. Adam kaszle jak stary gruźlik, wymiotuje od tego kaszlu, nie spal prawie wcale, co gorsza nawiazac z nim kontakt to jakis cud... ani on nie zakomunikuje co mu jest ani ja nie jestem w stanie go jakos uspokoic. Nerwy wyczerpane, brzuch boli, poza tym klutnia z moim genialnym mezem :wściekła/y: Do przedszkola malego dzis oczywiscie nie posle. Oczy mam na zapalkach, nie wiem jak funkcjonowac. W dodatku szlag mnie trafia ze Adam glodny chodzi. Cala noc mu w brzuchu burczalo bo wczoraj wszystko zwrocil przy kaszlu a rano nie chce nic zjesc. Nie wiem gdzie mam termometr, strasznej goraczki na pewno nie ma bo bym od razu czula, co najwyzej lekka. Ale kaszel koszmarny. Do lekarza nawet nie ide bo bez goraczki mnie nie przyjma. Ba, tu nawet jak dziecko ma goraczke to kaza zbic i zabrac je na spacer.....

edit. wczoraj spotkalam w sklepie kolezanke ktora od kogos tam dowiedziala sie ze jestem w ciazy. Pierwsze jej slowa "gdzie ty masz ten brzuch???" bo w kurtce nadal nie widac nic a nic. Potem zapytala czy wiem co bedzie, odp ze tak, ze drugi chlopczyk a ona zrobila mine wspolczujaca i odpowiedziala "ojejj, no nic, trzecia dziewczynka bedzie..." :szok: Zaznacze ze nie wiedziala ze chce dziewczynke. Ale jednak jest parcie w otoczeniu na posiadania tej parki...

Ostatnia edycja:
Witam się i ja, przy herbatce z miodem i cytryną... boli mnie gardło. Przedwczoraj wypiłam zimny jogurt z lodówki... głupia ja!!! :wściekła/y:

Nie było mnie kilka dni... a tu 60 stron do nadrobienia... chyba nie dam rady :-(

ale lecę poczytać!!!

PS. Zastanawiacie się już, gdzie będziecie rodzić?
Dziewczyny z Warszawy... jakie macie typy? Wczoraj czytałam w necie i na pierwszym miejscu jest Żelazna, potam Madalińskiego i Inflancka...
Będziecie brały położną?

reklama
Hejo:happy2:

Fioletowa fajny filmik, przyda się taka wiedza:) co do suszarki to mój Chrześniak tylko na to reagował:)

Korba mam nadzieje, że u Ciebie już lepiej z nastrojem!

Nika, przyjaciółka używała pieluch z TESCO i też była mega zadowolona, mówiła, że nawet lepiej jej pasowały niż pampersy, a cenowo - wiadomo! Także też na pewno spróbuję i tych i tych skoro polecane:) Trzeba wybrać najlepszą opcje!

Robaczku niestety coraz gorzej się dzieje..:/ i to pod każdym względem. Tak jak zawsze rano oglądałam TVN24 tak teraz już nie mam siły, za bardzo mnie to stresuje:p Piątkiem w naszym rządzie też jestem zawiedziona... normalnie nic tylko tam terrorystów do sejmu wpuścić, bo każda ta partia która pcha się do władzy jest po jednych pieniądzach:/

Ja dziś jakaś taka... nie wiem, lekko zdołowana? Do wizyty jeszcze ponad tydzień, zwariuję. Jestem taka ciekawa czy wszystko u Maluszka OK! Byłabym spokojniejsza gdyby raczył mnie jakimiś ruchami, ale to albo śpioch albo leniuszek. W każdym razie zaczynam się martwić bo znowu od paru dni cycki mnie nie bolą i w ogóle nic nie czuję:/ JA CHCĘ CZERWIEC!!!!! albo chociaż maj... Nawet poranny świeży rogalik z czekoladą, po który Piękny musiał lecieć o 06:00, nie poprawił mi humoru... kurde nie lubię takich dni!:no:

Smile4u, nie martw się ... Ja tez miałam kilka dni bez ruchu.. Ale podobno nasze dzieci śpią nawet po 20h/dobę. Może malutek jest aktywny w nocy jak spisz? Mój teraz powrócił do dziennego kopania :) Zuzia grała mu rano pioseneczke z pozytywki a on ewidentnie radośnie na nią reagował :)

Do góry