reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
Natis jakoś to leżenie wytrzymasz - nie masz wyjścia za bardzo ;-) Najważniejsze, że z malutką wszystko dobrze, a po porodzie odbijesz sobie to leżenie podwójnie :-) A Natalka z mężem jakoś dadzą radę ;-)

Xez Kochana współczuję Tobie tego szpitala, mam nadzieję, że na długo tam nie zawitasz. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i daj znać koniecznie jutro. Będziesz mieć kompa ze sobą???

Dziewczyny mnie ta zgaga dobija już - nie chce przejść :wściekła/y:

Dzieki dziewczyny... ale naprawde jestem podłamana.
Irek mówi, ze sobie poradzą, ale ja o tym, wiem, tylko najgorsze ze musze zostawic jedno dziecko zey ratowac drugie. To niesprawiedliwe. Najgorzej sie boje, ze moze byc powtórka jak z Magdaleną, równo 20 tydzien, znowu sie zaczyna.
Już nie mam siły :-(

Isis lapka miec nie bede, ale komórkę mam, wiec postaram sie chociaz informować was.

xez trzymaj sie glowa do gory i poducha pod pupcie. Badz dobrej mysli. My tu wszystkie myslami jestesmy z Toba!

natis Ty tez sie trzymaj! Musi byc dobrze! W domu jakos dadza rade, a Ty lez i niech dzidzia rosnie.

Ostatnia edycja:
Xez- trzymaj się kochana !!!! Teraz nie możesz się podłamywać , jesteś potrzebna dzidziolkowi . Chłopaki sobie poradzą i Ty też !!!! Nie wiem co wiecej napisać .... wierzę , że będzie w porządku .

Trudny dzień już prawie za nami , od jutra będzie już tylko lepiej ....

natis, xez tak bardzo Wam wspolczuje, nie tylko tego lezenia ale i stresow. Rodzinka sie nie martwcie, napewno dadza sobie rade! a najwazniejsze, zeby z dzidziami bylo ok. Jestem myslami z Wami i trzymam kciuki

Ja mam coraz więcej pytań, typu " Jak Hubert wyjdzie "... Na razie powiedziałam, że mamusie mają specjalną dziurkę, która się otwiera i dziecko wychodzi. Jak zapyta gdzie to powiem ale jakoś łatwej było mi wytłumaczyć jak dziecko powstaje :)
Jakoś nie jestem z tych co mówią, że dzieci bocian przynosi, czy mamusia tabletkę zjadła - powiedziałam dokładnie o plemniku, jajeczku, pokazałam film ( oczywiście w szczególne szczegóły nie wchodziłam )
Nie wiem, czy prawda o porodzie nie będzie zbyt brutalna dla 6 latka ....
A jak wasze , te starsze dzieci, też pytają , co powiedziałyście ?

Isis pięknie !!!! Jaka jesteś promienna ! Pięknie wyglądasz !
Chyba musiałabym iść w Twoje ślady i też przejść się do fryzjera
moja 3 latka wie odkąd czekała na siostre-uświadomiłak krecikiem i rodziną zajączków,pytała czy boli cóż troszkę:-Dteraz Anielka też wie-a dzeci w brzuszku sadz tatus przez tą dziórke co sie rodą wkłada nasionko i tyle-plemnik to dla nich za trudne ale nasionko jest obrazowe-siałysmy razem rosiczki a tam te nasionka są mikro i rosną z nich roślinki jak wyglada sadzenie nie pytały ale kiedyś pewnie będą chciały wiedzeć
Ja już wróciłam.
Z maluszkiem wszystko dobrze. Będzie synuś :)
Ale ze względu na ból brzucha, te spinanie idę na kilka dni do szpitala :(
LEkarz stwierdził, że lepiej się na kilka dni położyć, dostać kilka zastrzyków na rozlużnienie niż poronić bo ciąża rozwija się jak najbardziej prawidłowo. /Odezwę się jak tylko wrócę. Trzymajcie się cieplutko kochane
Ja tez ze wsgledu na skórcze leżałam czasem trzeba ja zastrzyków nie miałam-ale ktoplówki u nas też dzidziol dorodny i zdrowy

MamaTrójki dobrze , ze już w domku jesteście !!!! Więc teraz leżenie i dbanie o siebie maksymalne !!! Trzymam kciuki żeby już było wszystko w porządeczku .
wiesz cały czas nie musze leżeć ale mam dużo odpoczywać staram sie ale wyjsć na spacer mogę tylko nic forsującego nie robic i po sparerku,gotowani się połozyć
Mamtrójki super, że już jesteś :tak:
Ile masz magnezu zalecone??
3xdziennie po tabletce z recepty- 130 jonów magnezu 3x dziennie:szok: a w kroplówce dawali jeszcze wiecej
ale powiem ze po tylu magnezach poczułam sie naprawde dobrze

reklama
Dzień dobry.
Wiem, że już bliżej niż dalej do porodów i już pewnie jesteście zżyte ze sobą, ale chciałabym do was dołączyć. Mam termin na 5 czerwca, więc właściwie też jestem czerwcówką. Widzę, że można się wygadać, wyżalić i można liczyć na wsparcie innych, a tego mi czasem potrzeba. Mogę?

Do góry