reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
MAMA_WIKI - może też już coś się dzieje, tylko zwracasz małą uwagę na brzucholek. Chodzi mi o to, że Ty wszystko robisz - dom masz na głowie, dziecko, spacery, zakupy. Pewnie nie masz dużo czasu do bycia samej ze sobą i wtedy się nie zauważa tych malutkich ruchów. A ja całe dnie leżę w łóżku i z nudów się w ten brzuch wpatruję i wypatruję :-).
Gdybym żyła normalnym rytmem jak zawsze to nie wiem czy bym zwróciła uwagę na te ruchy - pewnie pomyślałabym, że się w brzuchu przelewa i tyle.

Ale mam dziś wenę do udzielania się na forum :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Wiesz natis moze jest w tym coś co napisałaś... wieczorem padam zmęczona, a po nocach spać nie mogę ale nie mam chwili takiej tylko dla siebie zawsze coś... aaa i prosze o trzymanie jutro kciuków za moją sis... bedą jej usuwac polip z macicy

Natis dziekuje. moje maleństwo jest bardzo aktywne jak narazie że usiedzieć nawet nie moge w jednej pozycji :-)
o a jeszcze pochwale się wam dzisiaj że koleżanka zrobiła mi dzisiaj niespodzianke i przywiozła mi całą wyprawke do malenstwa. z jednej strony jestem szczęśliwa a z drugiej zawiedziona bo tak bardzo chciałam sama z mężem zrobić wyprawk. no ale cóż:baffled:

Ostatnia edycja:
Barbarki - sto lat :) Wróciłam z usg genetycznego - relacja, byc może nie dokładna ale jest w odpowiednim wątku :) Jest tam jedna z ważniejszych informacji - pan dr w 75 % twierdzi, że kolejna dziewczynka będzie :D Kari - trzymam za Was kciuki bardzo mocno, mam nadzieję, że szybko się uporacie, a syneczek będzie miał więcej chęci do rehabilitacji. Tego wam życzę z całego serca ! eh jestem padnięta. Najpierw prawie półtoragodzinne opóźnienie u lekarza, później na szybko do przedszkola :p Luka pojechał z Tosią do sklepu a ja zostałam i szykowałam z rodzicami paczki na mikołajki dla dzieciaków. Ehhh wkopałam się w ten komitet rodzicielski :p Najgorsze jest w tym wszystkim to, że tak strasznie mi się chciało siusiu, że łoooo jak tylko weszliśmy do domu to od razu do wc i chyba z pięć minut siedziała, aż kolejka w postaci Tosi i Luki się ustawiła :p Dobra uciekam, Luka kupił mi pysznego, pełnego cudownego kremu - eklerka :p więc idę go sobie po prostu zjeść :p Ehhh muszę ochłonąć, kurde śliczny tej mój dzidziuś :p Zdjęcie wrzucę, jak tylko mi skaner zatrybi :/ Pozdrawiam kochane :**

aaa zapomniałam dodać - dołączam do mamusiek, które już wyczuwają ruchy swoich pociech :) Moje słońce najbardziej aktywne jest wieczorami, kiedy to mi się chce spać :p powtarza się sytuacja z Tosią :p Na razie to takie delikatne plumkanie, ale ewidentnie czuć gdzie się umiejscawia, i że świruje na maksa :p

Ostatnia edycja:
Zdrówka i spełnienia marzeń wszystkim Basiom! :-)
447.jpg

Co do farb, to przetestowałam wiele i przekonałam się tylko do Loreal`a. Przeważnie używam Loreal Feria Preference - są najtrwalsze i pięknie pokrywają, włosy są lśniące i miękkie. Teraz użyłam Loreal Casting Creme Gloss - ten nie ma amoniaku, ale też ładnie pokrył odrosty.

Tak piszecie o tych kolejnych etapach.. o rozpoznawalnej już płci.. o ruchach dziecka.. a mnie nadal czasem trudno uwierzyć, że mieszka we mnie mały człowieczek - jestem z tych bezobjawowych i czasem muszę sobie przypominać, że jestem w ciąży :-) no, ale badania, usg i zdjęcia nie kłamią na szczęście :tak:

Odebrałam wyniki na posiew - drobnoustrojów nie wyhodowano :cool2:

Ostatnia edycja:
Tak piszecie o tych kolejnych etapach.. o rozpoznawalnej już płci.. o ruchach dziecka.. a mnie nadal czasem trudno uwierzyć, że mieszka we mnie mały człowieczek
Dokładnie! Ja jakoś oswoiłam się z myślą że płeć poznam w jakimś 20 tygodniu a ruchy..że to jeszcze dużo czasu zajmie a masz babo placek :p pozostaje wyczekiwać :p

super dziewczyny że już czujecie!!BOMBA ja muszę jeszcze poczekać!jeszcze 2 tyg. do wizyty a ja znowu zaczynam fiksować czy wszystko ok i wogóle...mam nasrane...co do farbowania włosów ja pofarbowałam po 12tc!

reklama
Dokładnie! Ja jakoś oswoiłam się z myślą że płeć poznam w jakimś 20 tygodniu a ruchy..że to jeszcze dużo czasu zajmie a masz babo placek :p pozostaje wyczekiwać :p
ja też, zwłaszcza ze moja gin powiedziała ze w ok 12 tyg łatwo pomylić siusiaczka i wargami sromowymi ?:-) wiec pomimo ze mi też powiedziała ze prawdopodobnie chłopak czekam cierpliwie choć mój mąż już chodzi jak paw:-D

Do góry