reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2013

Dziewczyny, macie jakiś patent na to, żeby olewać swoich facetów jak was wnerwiają i być cholerną oazą spokoju? Jeszcze trochę i się wykończę psychicznie... :-(
Dzisiaj mój W. się do mnie przyczepił, i od razu z gębą do mnie. nie byłam mu dłużna, tym bardziej, że wyjechał na mnie bez powodu. On wyszedł z domu, ja za nim trzasnęłam drzwiami i się zwyczajnie poryczałam. A teraz jak już ochłonęłam to tak mi słabo, że nie wiem gdzie mam się podziać... :-(

reklama
łaa wy juz ruchy czujecie ale wam fajnie. Ja licze że tak pewnie 16-17tydz coś poczuje. Z małą poczulam jakoś w 18-19tyg. A teraz ponoć wcześniej. Ja tez myśle że jakaś część chłopczyków z 12-13tyg moze okazać się dziewczzynkami :) A myślicie że w prawie 16tyg lekarz moze tak na więcej niż 50% stwierdzić płeć?

Teri super ze juz lepiej Ja tez na moją czasami mam nerwa. Ona jest taka że jak coś jej nie pasi to robi mega po złości.

TERI - dobrze, że już Ci lepiej, ja też mam takie niskie ciśnienie.

DZIKABEZ - Wszystkiego naj, naj, najlepszego!!!!

MAMA_WIKI - zazdroszczę Ci spokojniejszego dnia. Mnie dziś dalej mdłości wykończają. Ledwo tabsy utrzymałam w żołądku.
Co do płci w 16tyg. nie mam pojęcia, idę za 8 dni na USG i też się zastanawiam czy coś zobaczy między nóżkami :-). Będę miała prawie skończony 16 tydzień. Nie mam pojęcia, choć możliwe, że się uda.

KARI - przykro mi z powodu trudnej terapii. Pamiętaj, że początki często są trudne. Będzie lepiej, zobaczysz.

EMILIA - gratuluję czucia ruchów, faktycznie szybciutko :).

KORBA, MAMA_WIKI - też zakupiłam już farbę do włosów i zamierzam pierwszy raz sama jej użyć ;-). Boję się efektu, ale gorzej być nie może niż jest teraz :-). Używałyście zwykłych farb czy jakichś specjalnych? Ja kupiłam Garniera i niestety ma amoniak.

ARIENA - nie chcę się wymądrzać, ale OLEWANIE MĘŻA przychodzi z czasem. Kiedyś też bardzo przeżywałam każdą sprzeczkę, a że bywam dzikuską i nerwusem to nigdy nie ustępowałam. Teraz, po 14 latach bycia razem zlewam wszystko sikiem prostym. Mało rzeczy jest w stanie wyprowadzić nas z równowagi - zarówno mnie jak i M. Pobrzęczy, pobrzęczy i mu przejdzie (nie ma wyjścia), a co będę się stresować :-).

Ostatnia edycja:
mamawikusi- ja też liczę na ruchy najwcześniej w 17 tc z Ewą było dopiero 21 tc, ale wiadomo te pierwsze to takie łaskotanie bo jak ok. 28 tc zaczyna kopać to dopiero uczucie, niekiedy wybuchałam śmiechem przy obcych, myśle ze w 16 tc. to już może być dość pewne (na pewno pewniejsze niż w 12)
Myślałam że z mdłosciemi się już pożegnałam w poprzedniej ciazy tak było, ale to dziecko coś bardziej chce mi dać w kośc jakieś 2 tygodnie temu doszły wymioty, pozostaje tylko czekać cierpliwie...

Witam
Duzo osób cierpi na bol głowy i nawet ja go wczoraj doświadczyłam, a rzadko bywa ze mnie wlasnie boli głowa.
Ale jestem dzis padnięta po pracy, dobrze ze obiadu nie musze robić, bo mam od wczoraj zupkę. Ale nie ukrywam, że jeszcze bym sobie cos zjadła. Dzis odebrałam wyniki i większość jest w normie. No i w koncu znam swoja grupe krwi.

Wszystkim Barbarom wszystkiego najlepszego z okazji święta:-)

ARIENA - nie chcę się wymądrzać, ale OLEWANIE MĘŻA przychodzi z czasem. Kiedyś też bardzo przeżywałam każdą sprzeczkę, a że bywam dzikuską i nerwusem to nigdy nie ustępowałam. Teraz, po 14 latach bycia razem zlewam wszystko sikiem prostym. Mało rzeczy jest w stanie wyprowadzić nas z równowagi - zarówno mnie jak i M. Pobrzęczy, pobrzęczy i mu przejdzie (nie ma wyjścia), a co będę się stresować :-).

My razem niespełna dwa lata, więc raczej na etapie i dogryzania i docierania się. Jeszcze jakby miał rację, to rozumiem. A tu się kur*a człowiek poświęca, stara, robi tak żeby było dobrze a ten mi wyjeżdza. No nie mogę!!!!
Jak tak dalej pójdzie to za 14 lat obydwoje będziemy w białych kaftanach chadzać. Haha.

Jedyne wyjście na tę chwilę to chyba...wyjście (na spacer po tlen).
O i może sobie farbę jakąś kupię :-)

reklama
EMILKA - no to podobnie jak my z Korbą poczułaś ruchy :). Dzisiaj 'fikołek' od rana dawał czadu, teraz śpi. Z każdym dniem są mocniej wyczuwalne. Gratuluję :-D:-D:-D

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry