reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dobre jest to co napisałaś, bardzo mi się spodobało.
A co do facetów to wiecie co,mój mnie ostatnio bardzo pozytywnie zaskakuje bo bardzo cierpliwie znosi moje humory i to że o wszystko potrafię się czepiać i robić o byle co kłótnie. jestem mile zaskoczona:-)

reklama
A dla poprawienia nastroju... czytałam sobie lutówki...

quote_icon.png
Napisał LadyDoa ćwiczycie coś??

tak:
-biegi krótkodystansowe. Do lodówki
-podnoszenie cięzarów- np. 2 kilo mandarynek i worek ziemniakow na frytki
-wydojenie 2-litrowej coli na czas

Poza tym:
-zakładanie butów z jak najmniejszą ilością sapnięc,
-wstawanie z kanapy bez uzycia męza za to na jak najdłuzszym napięciu mięśnia trójgłowego uda
-wychodzenie z wanny z jednoczesnym zadarciem nogi, ale bez poślizgu
-skłon z jednoczesnym wyciągnięciem rąk i dosięgnieciem bobra, którego nalezy usunąć

Ja juz w zasadzie mam trening zapewniony, wykonując powyższe ćwiczenia MYŚLAŁAM ŻE SIĘ POSIUSIAM JAK TO PRZECZYTAŁAM :D

hahahah, dobre :D aż się śmiałam na głos do monitora, a ten mój awanturnik to się spojrzał na mnie i zrobił taką minę, że jeszcze bardziej się chichrałam :-)

ciekawe czy my na 2 miechy "przed" będziemy się nadal z tego chichrać, kiedy żarty staną się (okrutną) rzeczywistością... :p

ARIENA - jakie żarty ??? u mnie to już rzeczywistość :). U mnie jeszcze jest:
- ćwiczenie podnoszenia rąk po telefon, ew. kubek z sokiem
- ćwiczenie palców dłoni pisząc na laptopie.

MAMA_WIKI - tekst rewelacyjny, śmialiśmy się z M. do łez. Skwitował, że u mnie nieco szybciej ten czas nastał ;-).

EMILKA - pamiętałam oczywiście o Twojej córci w brzuszku, dlatego napisałam, że jedna z pierwszych dziewczynek na forum :).
Podobnie jak Ty czekałam na upragniony II trymestr, a czuję się tak samo o ile nie gorzej niż w I ;-(. Też wymiotuję regularnie wieczorem o 19 - 20 - normalnie jak w zegarku. Pawiki mega - wszystko po nich boli :(. Kiedy to się skończy i będziemy tylko szczęśliwe bez tych uprzykrzaczy...

NATIS- to przepraszam za moje stwierdzenie. ja bym powiedziała że teraz czuje się gorzej niż w pierwszym trymestrze. a te wymioty regularnie o 20 to mnie już dobijają. jestem wykończona tym wszystkim. te moje dwie ciąże przebegły bez żadnych dolegliwości, jak bym nie była w ciązy od początku do konca. A ta ciąża jest wyjątkowa! może dlatego że to mała księżniczka ma byc i tak daje mi popalić hi hi hi :-D

czapelka a normy te same? popatrzyłam na tamte wyniki i w sumie ten wynik ledwo łapie sie w zakres wątpliwy ja stawiam na błąd laboratorium albo na to ze ciąża je fałszywie podniosła a IgG nie robiłaś? Myślec że nie powinnaś się denerwować nawet pomimo lekko podniesionego IgM. Pewnie wiele osób nie sprawdza tego ale prawidłowo tokso powinno sie sprawdzać w każdym trymestrze, chyba że ma sie już dodatnie IgG.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ratunku... Obudzilam się rano i czuje że coś jest nie tak! Nie bolą mnie piersi pierszym raz i w ogóle nic nie czuje, jestem przerażona! Moja kolezanka 3 razy poronila i za każdym razem wiedziała pp piersiach....co mam robic...

Czekam tylko do 08:00 i od razu dzwonie do przychodni... mam bardzo złe przeczucia:( jeśli coś by się stało, nie przeżyję tego...

Ostatnia edycja:
smile spokojnie kochana. Na pewno nic złego się nie dzieje. Mnie piersi wogole nie bolą i nie bolały ani w pierwszej ciązy ani teraz także to nie jest jakiś wyznacznik. Ale jeśli masz się niepotrzebnie martwić to lepiej to sponsultuj z lekarzem. Będzie dobrze

Juluś już w przedszkolu, mąż w pracy a ja posiedzę chwilkę i się zacznę ogarniać. O 11 mam odbiór wyników i od razu z lekarzem pogadam bo potrzebna mi recepta na duphaston. Mam nadzieję, że za kilka dni na wizycie mój gin zmiejszy mi dawkę bo wydaje mi się, że 3 dziennie to trochę za dużo ale nie wiem.
U mnie dziś zabieliło się za oknem. Jeszcze malutko go jest ale moja myszka przeszczęśliwa:-D

Dziewczyny ratunku... Obudzilam się rano i czuje że coś jest nie tak! Nie bolą mnie piersi pierszym raz i w ogóle nic nie czuje, jestem przerażona! Moja kolezanka 3 razy poronila i za każdym razem wiedziała pp piersiach....co mam robic...

Czekam tylko do 08:00 i od razu dzwonie do przychodni... mam bardzo złe przeczucia:( jeśli coś by się stało, nie przeżyję tego...

Kochana będzie dobrze, ale zadzwoń do lekarza, żebyś się tak nie denerwowała , jesteśmy z Tobą , dawaj znać !!!!

U nas właśnie śnieżek sypie , moja mała też szczęśliwa , tak szczęśliwa , że zapomniała marudzić i płakać , że nie chce iść do przedszkola:-)

U mnie standard obudziłam się z bólem głowy, muszę troszkę ogarnąć dom, i uciekam na randkę :tak:
Kurcze dziewczyny dajcie jakieś pomysły już nie mam weny nie wiem co robić na obiad????

Miłego dnia:-D

reklama
:-Du nas też śnieżnie-śnieg przygnał więcej ptaków go karmnika na parapecie-siedxzimy z córkami i podziwiamy ,wczoraj oprócz stada sikorek bogatek i3 modrych były 3 wróbelki i jakiś maleńki dziencioł :-D córki zachwycone bo siedzą metr od okna czyli metr od ptaszków za szybą:-D

ja mam jeszcze mdłości ale tylko jak wstanę głodna albo jak wsiadę głodna lub zbyt pełna do auta;)
Brzuszka mi jeszcze nie widać ;)ale czuje że mam mało miejsca na pęchez i zoładek-ale ja sporo mięśnie brzucha od ostatniej ciąży ćwiczyłam więc są silne-tylko po ciążowa oponka mi została:-D

czuje ruchy-wydawało mi się już 8 dni temu ale nie byłam pewna na 100%0mąż mówił ze to pewnie bulkanie w jelitach:-D ale od wczoraj juz jestem pewna ,choć czuje je tylko kiedy leżę na plecach;)
kurcze córcia młodsza ma za mały kombinezon-myślałam ze jej będze dobry zeszłoroczny starszej-jest1,4r róznicy a ty nie młodsza jest niewiele mniejsza od siostry i muszę kupić jakiś.kurteczke ma ładną dobra a kombinezon ma być do wygłópów tarzania się w śniegu wiec chyba kupie używany-byle ciepły

z nowości o ile mdłosci mniejsze-ale dalej to po między zgaga mnie dopadła -i tak będzie do porodu

Do góry