reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

O rany, starsznie duże te dzidziole :szok: Kuzynka mojego męża urodziła córke ważącą 5 kg, sama też ma niezłą nadwagę, myślałam - duża mama=duży bobas a to nie idzie w parze, bo moja kuzynka w ciaży przytyła 9 kg, z czego po porodzie okazało się, że do zrzucenia zostało jej ....2 kg! Urodziłam się z wagą nieco ponad 2,5 kg ale 2 tygodnie przed terminem, moja córka ważyła 3280 i 54 cm.
Anusiakanusia - super, chłopcy podobno łatwiejsi w wychowaniu bo mniej skomplikowani :wink:

reklama
anusia-cieszę się, że wszystko dobrze, no i fajnie jakbyś miała chłopczyka, bo to do parki. Ja tak po cichu marzę o córeczce, bo też by było do parki.
Mój synek ważył 4060, a mierzył 58 cm. Ja jestem dość drobna i niska, 2 dni mnie meczyli i wkoncu była cesarka, nie wiem jak będzie teraz boję się właśnei tego porodu. Jeszcze teraz jest głośno, bo w Lublinie w niedziele zmarła dziewczyna po porodzie naturalnym, w wyniku krwotoku, nie wiem cos piszą że dziecko było duże, a oni nie zrobili cesarki.
Strach się bać...

Anusiakanusia - również gratuluję i zazdroszczę, że już wiesz :) Ja mam wizytę 20 listopada, ale nie wiem czy już wtedy na usg uda się podpatrzeć dzidzię, ale usg genetyczne 5 grudnia, oby wtedy się udało :p

kingusia u mnie było podobnie... Synek urodził się z wagą 4350g i 58cm też musiałam miec cc bo nie dałabym rady urodzić go siłami natury.
palindromea ja przy urodzeniu miałam 3600g a mąż 3200g. I faktycznie byłas ogromna :-D
anusia a miałam przeczucia na chłopca czy dziewczynkę? Jeszcze raz gratuluje udanej wizyty!
ailatan trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze. Musze być dobrze! Trzymaj się i dbaj o siebie!
riefenstahl co racja to racja, waga dziecka nie zawsze idzie w parze z wagą matki.... Moja dobra koleżanka wygladała dosłownie jak szafa trzydrzwiowa, nie było po niej widać ciąży bo była taka ukulana a urodziła córeczke 2300g. Ja wysoka i szczupła, pod koniec wyglądałam jakbym połkneła pilkę do kosza, nigdy nie miałam problemów z wagą urodziłam synka 4350g, w rodzinie wszyscy byli w szoku bo jako pierwsza w ogóle miałam cesarkę i jako pierwsza urodziłam takie duże dziecko :-)

ailiatan mam nadzieje ze wszystko bedzie bardzo dobrze i ksiazkowo za te 2 tyg.
Witam w paskudną pogodę. Noc jak zwykle zawalona... Moj syn ma fazy na niespanie od jakiegos tygodnia i budzi sie standardowo po kilku godz snu nie spiac i bawiac sie do rana praktycznie...:wściekła/y:

W końcu doczytałam od wczorajszego popołudnia.

Ailatan - tulę całuję i wspieram jak tylko można !!! Aż się tez popłakałam ale musi być wszystko dobrze - wiara czyni cuda więc tylko myśl jednokierunkowo, że za dwa tyg gin Ci potwierdzi, że nie ma zagrożenia !!! Ja w to mocno wierzę !

Fioletowa cieszę się, że wszystko dobrze :):)

Anusiakanusia - aż Ci zazdroszczę, że znasz już płeć i że to chłopiec - Super :) no i najważniejsze, że zdrów !

Faktycznie duże dzieci się rodzą. Ja się tego bardzo boję, ze mogę też takiego dużego bąbla urodzić. Synuś był malutki dość, 3200 i 57 cm więc nie najgorzej mi się go rodziło. No ale podobno kolejne dzieci są większe, zwłaszcza u szczupłych kobiet. Ja ile miałam to nie pamiętam ;-)

Miałam dziś sen, że okazało się, że jestem w ciąży z czworaczkami !!! i nie byłoby tak źle, ale już miałam 8-ro dzieci - 2x czworaczki. Więc miałam mieć 12 dzieciaczków. Strasznie się zamartwiałam jakie kupić ... auto byśmy mogli wszyscy podróżować :)

ja pierwsze dziecko 3450czyli nie mało ale nie dużo
drugie 4150 czyli całkiem spore tym bardziej że po ciązy został mi tylko 1kg na plusie:-Drodzona siłami natury
bratowa meza-mojego wzrostu ale kobita ogromna naprawwde wielka a w ciazy zrobiła się jeszcze większa -gigant:szok:aż mi jej żal było pomimo ze mało sympatyczna osoba a córeczka 3050 przez CC więc waga matki niema chyba wpływu

Palindromea- najważniejsze to pozytywne nastawienie do porodu no ale na to jeszcze przyjdzie czas, ja nastawiałam się na zzo, byłam pewna ze bez tego nie urodzę, czekałam tylko do tych 4 cm, ale nagle rozwarcie tak się powiększyło że było już zapono, ale później parte to już pikuś był, urodziłam córcie 2970/49, kiedy trzymałam dziecko to bajka. Ja naprawdę mam niski próg bólu, ale teraz się zastanawiam czy wezmę zzo. A u mnie też dość szybko było od pierwszych skurczy do porody 5,5 h - położna była zdziwiona ze pierwszy poród tak szybko, liczę że kolejne będą jeszcze szybsze.

Dziewczyny!!!! Dostalam list ze szpitala, we wtorek na 8.40 mam wyznaczony pierwsze usg!! :-D Ide zobaczyć co w brzuchu piszczy :-D Trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze......

reklama
Do góry