reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Dziewczyny mam pytanie, może głupie, ale nie wiem jak to rozegrać.:zawstydzona/y:
W związku z tym, że chcę prowadzić ciążę zarówno prywatnie jak i na NFZ, a nie wiem, jak wygląda sprawa karty ciąży? Powinnam przyznać się lekarzom, że 2-óch prowadzi ciążę, czy może nic nie mówić i wyrobić dwie karty? Ma któraś z Was takie doświadczenia?:zawstydzona/y::sorry2:

reklama
Dziewczyny zlitujcie sie co za produkcja :szok::-D

madziarena wspolczuje bardzo ze to jeszcze nie teraz, ale widocznie tak mialo byc, badzcie cierpliwi na pewno szybko fasolka do was zawita!

natis, korba mama wikusi super wiesci! mam nadzieje ze te wszystkie zbedne "elementy"blyskawicznie sie wchlona!

paulinka109 u nas podobnie, jak tylko w domu usiade do laptopa to mala biegnie i krzyczy 'mama wlaczy mikimausa" ;-)

kijanka ja chce zrobic podobnie na razie mam karte ciazy zalozona na NFZ. Podpinam sie pod twoje pytanie :tak:

korba ja nie chce w ogole myslec jak powiedziec w pracy o ciazy..na pewno nie przed koncem pierwszego trymestru. na zwolnienie na razie nie planuje isc

agataKab, soulillac, justa, vivi witajcie i gratulacje :-)

Ostatnia edycja:
madziarena głowa do góry, trzymamy kciuki, aby udało sie nastepnym razem, zagladaj do nas;)
natis super!

witajcie nowe czerwcóweczki;)

dopiero teraz jak Was poczytalam, zaczelam sie zastanawiac nad swoja beta, bo w 30dniu cyklu mialam 687, a np Martucha w 32dc miala 121
ciekawe skad wynika taka różnica, moze mialam wczesniej owulkę, ciekawe, czy to prawda, ze przy ciazach z chłopcami beta jest wyższa, niz z dziewczynkami, a moze jestem w ciazy z blizniakami albo trojaczkami heheh co myslicie?

trzymajcie kciuki, jutro o 20 mam wizyte u lekarza,
milego dnia jutro muaaaa

kijanka szczerze to nie pamiętam czy to było 100zł czy 150zł... Ale to były na pewno dobrze wydane pieniądze :-) Pojechalismy jak byłam w 20 tygodniu wczesniej z lekarzem wszystko obgadałam i sie oczywiscie umówiłam. Do dzisiaj pamiętam męża i jego łzy radości kiedy powiedział nam ze na milion % bedziemy mieli syna i pokazał nam jak siusiaczek sobie pływa :-D Pamiętam jaka byłam szczęsliwa kiedy wszystkie badania i pomiary wyszły wzorowo... W tej ciąży też na bank pojedziemy!

Cześć dziewczyny, chciałabym do was dołączyć, termin mam na 10 czerwca :) potwierdzone dwoma zdjęciami usg :)

kijanka
moja siostra chodziła do dwóch lekarzy jeden nfz a drugi prywatnie i jeden nie wiedział o drugim, więc miała dwie karty ciążowe.

reklama
Witam dziewczynki.

Chciałabym się zapisać do was. Jestem po ivf i wg bety jestem w ciąży. Potwierdził to też wczoraj test kupiony w aptece. Bo w końcu być w ciąży i dwóch kresek nie zobaczyć to co to za ciąża. Wg wyliczeń wszelakich mam termin między 19-24 czerwca. Dzisiaj odbieram ostatnią bętę ale wierze, że się udało.

Od razu mam pytanie do dziewczynek, które będą chodzić do dwóch lekarzy (prywatnie i na NFZ). A co w przypadku problemu? Którą kartę ciąży pokażecie? A co jak diagnozy i zalecenia lekarzy będą inne? Do których się wtedy będziecie stosować?

No i jeszcze jedno pytanko - kiedy tak mniej więcej na wizytę warto się umawiać?

Do góry