reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

mamolinka głowa do góry Kochana! Wszystko będzie dobrze i nawet nie dopuszczaj do siebie myśli, że może być inaczej! Może kup sobie na wszelki wypadek jakiś duphaston czy coś na podtrzymanie, tak dla Twojego spokoju, żeby mieć pod ręką. Ale jestem pewna, że wszystko będzie ok!

pam będzie dobrze, trzymam kciuki za test!

reklama
mamolinka głowa do góry Kochana! Wszystko będzie dobrze i nawet nie dopuszczaj do siebie myśli, że może być inaczej! Może kup sobie na wszelki wypadek jakiś duphaston czy coś na podtrzymanie, tak dla Twojego spokoju, żeby mieć pod ręką. Ale jestem pewna, że wszystko będzie ok!

pam będzie dobrze, trzymam kciuki za test!

Monia, ale w Holandii to tylko na recepte , a tu tak od tak sobie nie daja :( Wiec nie mam szans, a w PL to nawet nie mam kogo poprosic , zeby mi zalatwil bo tesciowej nie wysle przeciez :D Staram sie nie myslec o tym i jakos sie trzymac, ale nie juz nie daje rady :(

Pam Kochana, no dla mnie to nie wyglada inaczej niz na ciaze ;)

Mamolinka dzieki :) obys miala racje. a co do tabletek... nie mam tesciowa jakiegos zaprzyjazionego lekarza? ja pamietam jak moja mama prosila moja babcie od strony taty zeby poszla do lekarza po keli dla brata na recpete i wlasnie babcia miala takiego lekarza co ja znal od 30 lat i dal bez problemu jak powiedziala ze to dla wnuczka za granica. Wiesz ja bym poprosila tesciowa zeby poszla do rodzinnego albo cos ktry ja zna... niech spyta moze da, jak powie ze juz jedna ciaze stracilas i sie boisz moze da... a nawet jak powie ze nie moze to chyba nie zaszkodzi sprobowac? to moja opinia sama podejmiesz decyzje ale ja bym sprobowala....

znalazlam na internecie objawy wczesnej ciazy...

brak miesiączki w wyznaczonym czasie (jeszcze terminu @ nie ma)

uczucie zmęczenia, zawroty głowy ( codziennie przy wstawaniu i czesto w szkole)
zmiany nastroju, chwiejność emocjonalna ( placze potem sie smieje i zaraz wkurw..)
poranne lub wieczorne nudności i wymioty ( nudnosci caly dzien od 3 dni... wymioty od dwoch dni)
częste oddawanie moczu ( ooo tak.. co godzine w kibelku)
obolałe piersi. ( mocno nie bola ale sutki sa powiekszone i pobolewaja)
szybsze bicie serca (oooo tak zdecydowanie)
puchniecie stop/dloni ( owszem stopa mi puchnie ale to raczej od zlamania)
wrazliwosc na zmiany temperatury ( oo tak... raz to sie gotuje a zaraz mi zimno)
podwyrzszona temperature ( od tygodnia mam 36,9 do 37,1 a normlanie mam 35,5)
bole podbrusza ( o boziu... uczucie pykania albo ciagnieca towarzyszy mi ciagle)

Czyli oprucz zatrzymania okresu mam wszystkie objawy..... mowie wam... albo sobie wmawiam ale jestem w ciazy ;) juz sie nimoge doczekac testowania :)

Ostatnia edycja:
Mamolinka dzieki :) obys miala racje. a co do tabletek... nie mam tesciowa jakiegos zaprzyjazionego lekarza? ja pamietam jak moja mama prosila moja babcie od strony taty zeby poszla do lekarza po keli dla brata na recpete i wlasnie babcia miala takiego lekarza co ja znal od 30 lat i dal bez problemu jak powiedziala ze to dla wnuczka za granica. Wiesz ja bym poprosila tesciowa zeby poszla do rodzinnego albo cos ktry ja zna... niech spyta moze da, jak powie ze juz jedna ciaze stracilas i sie boisz moze da... a nawet jak powie ze nie moze to chyba nie zaszkodzi sprobowac? to moja opinia sama podejmiesz decyzje ale ja bym sprobowala....

No niby by mogla isc, bo mieszka w nieduzym miescie i tam wszyscy sie znaja, ale z drugiej strony nie chce jej denerwowac i martwic... A tym bardziej nie chce jej wtajemniczac, ze stracilismy jedna dzidzie :( Ja chce oczywiscie, zeby moja tesciowa przyjechala mi pomoc troche jak juz zajde chociaz na samym poczatku, a jak by o wszystkim wiedziala to nawet jak by bylo dobrze, to bym byla uwiazana do lozka

No niby by mogla isc, bo mieszka w nieduzym miescie i tam wszyscy sie znaja, ale z drugiej strony nie chce jej denerwowac i martwic... A tym bardziej nie chce jej wtajemniczac, ze stracilismy jedna dzidzie :( Ja chce oczywiscie, zeby moja tesciowa przyjechala mi pomoc troche jak juz zajde chociaz na samym poczatku, a jak by o wszystkim wiedziala to nawet jak by bylo dobrze, to bym byla uwiazana do lozka

rozumiem cie... podejmiesz diecyzje najodpowiedniejsza dla ciebie kochana :) bedzie dobrze zobaczysz :)

ps. edytowalam swoj post u gory jakbys mogla czytnac i mi podpowiedziec;)

Pam Pam Pam jak na moje oko bedziesz mamusia ;) Wiadomo czasami wmawiamy sobie jakies symptony, ale zeby wszystko na raz miec to raczej nie mozliwe, aby bylo inaczej niz ciaza :D

Mamolinka mam nadzieje ze masz racje bo jesli nie jestem w ciazy to chyba jakies powazne chorubsko mnie bierze... jejkus ja bym juz chciala testowac teraz juz zaraz....

jedna z dziewczyne z watku- staraczki na wyspach- ma dokladnie taki cykl jak ja (owulka dzien wczesniej ) i dzis wyszly jej dwie krechy :) termin @ mialysmy na ten sam dzien :) mysle ze tu do nas zawita niedlugo :)

reklama
Do góry