reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

O Matko ale macie dużo rachunków! !! My za mieszkanie 500 zł plus media żadnych rat nie mamy to tyłki tv i tel woda w czynszu to tylko światło i gaz ale to raz na 3 miesiące patrząc na Was to mamy tyle co nic może jakieś 700 zł miesięcznie się uzbiera
U nas dziś kaczka w pomarańczach tak ;)

reklama
Teri u nas dochodzą jeszcze 3-4 oplaty w roku za grunty, ale to jest jakies 250zl na rok.. Jakby nam odeszla rata za mieszkanie to bym skakal ze szczescia, 1000 zl piechota nie chodzi, a za 6 lat wzrosnie nam o 500 zl jeszcze... Mhmmm kaczka, ponoc trudno ja zrobic :-) alez smakolyki macie ;-)

Teri, Mikoto, ależ robicie smaka. Takie mufinki popijane koktajlem. Mmmmmmmmm

Marys, dobrze, że guza nie ma. Oj o prądzie nic nie mów. Co pol roku mamy dopłaty, a to 300 zł, ostatnio 500! Nie wiem jak oni to liczą. Teraz nam podnieśli opłatę z 60 na 130, rozliczenie przyjdzie w tym miesiącu i mam nadzieje, ze dopłat nie będzie. Jeśli i to taka duża to zarządamy dokładnego rozliczenia. Przez miesiąc nas nie było, wszystko z prądu wyłączone, wiec nie powinno nic naciągnąć wtedy. Chyba, ze ktoś nam podkrada...
Na szczęście z całą resztą (odstepne za wynajem, czynsz, gaz, woda, abonament RTV, nagłówka i internet) wychodzi nam 1200 zł, bo jakby więcej było to nie wiem z czego by się płaciło.

Juhu! Wyszlam z domu sama samiutenka. Na godzinke tylko i po zakupy, ale się liczy! Aro usypiał Mikiego, a ja za kluczyki od auta i wziuuuu. Ale fajnie :-D I po ok 3 miesiącach w siadlam za kółko, co za przyjemność. Normalnie cieszę się jak dziecko.

No i chyba juz mogę się pochwalić, bez zapeszania. Od 3 dni Miki jest bez smoczka! Wczoraj wieczorem, w nocy i dziś na drzemke nawet się nie upomniał. Mój dzielny starszak...

A żeby nie było za kolorowo, dziś jakoś przypadkiem zauważyłam, że ma nieco powiększone migdały (wyczuwalne kulki na szyi), no i zastanawiam się, czy ruszać z tym do lekarza. Nie choruje nam, nic mu nie dolega, nie chrapie w nocy. Na pewno gardło nie boli, bo je normalnie, przełyka bez problemu. Nie wiem, czy to może organizm walczy z infekcją i na razie dzielnie sobie radzi, czy cuś. W czwartek będę z małą na szczepieniu, mogła bym zabrać i jego do pediatry, ale nie trawie tego gościa, widzi nas tylko przy szczepieniach (bo nie mamy wyjścia i wyboru innego pediatry w tym ośrodku)

Ostatnia edycja:
Maryś
Za 2 przedszkola. Tzn. Żłobek 600 i przedszkole 200.
Teri
Jakbyśmy nie mieli przedszkola i kredytu to by było dużo mniej. Macie mały czynsz. No i pewnie mieszkanie nie w kredycie.
Palin
Gratki odsmoczkowania. My o tym nie myślimy

Palin my tez tak mamy, ze wyrównanie 500zl, a rachunek pozniek 300 :-/ gratulacje odsmoczkowania! Moze to sa poczatki jakieks infekcji? Albo po prostu moze przewialo? Mi kiedys wezly sie powiekszyly z prawej strony, pod uchem i na szyii, okazalo sie, ze przewialo mnie od klimatyzacji :-/

Marys dużo gruntowego :-oy płacimy podatek gruntowy 100 zł.

Palin,Marys prąd zaskakująco Idzie w górę, mimo że naprawdę się pilnuje. Ostatnio w rozliczeniu i prognozach na pół roku, bo teraz już są trzy raty a nie dwie jak wcześniej, w sumie 700 zł :-/

Teri naprawę mało płacicie za mieszkanie :-o ale trzeba się cieszyć! :-) my też bez kredytów i rat, ale są momenty ze mowie Mikotkowemu, że kredyt 150 tys rozwiązalby wszystkie nasze plany :-/

Palin.super ze mogłaś wyjść sama! To dla Twojego zdrowia psychicznego :-)

Napisze Wam jak to u nas wygląda. Opłaty z ubezpieczenia domu, placu, budynków, podatki, kosze, 1000 zł rocznie. Opał roczny 4000 tys, woda i prąd ok. 2000 tys Rocznie. Rachunki i dojazdy Mikotkowego i moje to miesięcznie ok. 1200 zł. Jak wiecie żyjemy na.dwa domy :-/ także i wydatki podwójne. O Jedzeniu pisać nie będę, bo na t.oszczędzac się nie da :-/ sprawdziłam, dlatego wolę kupować sprawdzone jedzenie, soki, wody, chemię w Lidlu i Biedronce. Mam znajoma która kupuje tylko najtańsze jedzenie, bezmarkowe, w życiu nie widziałam żeby tyle jedzenia wrzucać! :-o później sama mówi, że to niesmaczne :-/ jedyna oszczędnośc w wyżywieniu to planowanie obiadów. Zazwyczaj ustalamy co tygodniowo, tak by wykorzystywać jedzenia.na.bieżąco. Ale to pewnie każda z Was robi.

Mikoto nie wiem jak to u mnie wyliczaja, ale nawet moi rodzice, ktorzy maja dom placa mniej, a my w bloku jestesmy :-/ mojej kolezanki tesc, ktory mieszka w innej dzielnicy placi 1500 rocznie! I jak to zrozumiec? Masakra, wszystko podnosza do gory a pensje stoja w miejscu :-( a teraz jeszcze ja wzielam sie za ten kurs tobida dodatkowe pieniadze :-( a M mi powiedzial, ze nie da mi Forda i zebym.odkladala na samochod dla siebie, a nas na to niestac :-/

Marys dokładnie, my mamy dom i podwórko i tylko tyle płacimy. Dziwny ten Twój Mąż, jak to Ci nie da??? Przecież auto jest wspólne. Naprawdę nie mieści mi się to w głowie :-(

To może ja nic nie będę mowic o opłatach hehe :-) albo powiem zebyscie poczuly sie lepiej... podaje miesieczni : mieszkanie 1200, prad 200, woda 170, gaz 150, szkola 400, niania 1200, telefony 450, internet 80. Do tego mieszkanie w Wawie 1500. Na paliwo nie wiem czy 1500 starczy. Na firme tj zusy,podatki pensje dycha nie starcza :-D:-D:-D hehe

Teri masz jeszcze te mufinki? Podaj adres zaraz wpadne i przy okazji do Mikotki na kefir :-) chyba tez cos dobrego upichce :-)

Palin fajnie ze wybylas bez dzueci. Chwilo trwaj !! Gratki odsmoczkowania. Ja się cieszę, że też już mam problem z głowy. Powiększone migdały faktycznie świadczą o infekcji. Obserwuj.

Maryś, dobrze, że uszko ma się lepiej. Też uważam, że auta są wspólne i razem się je kupuje. My zawsze się droczymy, który mój a który S , bo "nowy" jests na mnie , " stary" na Sylwka więc on jeździ " moim" a ja " jego" :D

Emka, robiłaś racuchy ?

Hubi pospał 2 h, Już po obiadku. Dzień mija leniwie. Układalśmy dalej z Sewerynkiem lego. Chcemy ułozyć wszystkie zestawy by do przeprowadzki popakować każdy osobno do właściwego kartonu. A że prawie wszystkie ma rozłożone trochę posiedzimy:D

Boli mnie wciąż głowa i zatoki :( Chyba proszki i kawa by się przydała ....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry