reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam,
Ja na szybciocha..
Mikoto sama sie sobie dziwiw skad ja mam tyle siły na sprzatanie itp, z natury jestem leniwcem, ktory by sie tylko wylegiwal :p ale Zosia ma slodziaszne wloski :-D a te loczki! Boskie :-D slicznotka :-* a czemu Zosia jeszcze nie spi? Pozna drzemke miala?
Ankaka nie smutaj, moze na gwiazdke sie uda ;-) pisz czesciej ;-) to chyba Ty pokazywalas fotki z mieszkania? Fajne kolorki, a sufit rewelacyjny!
Palin ciekwe menu szykujesz :-) u nas rybka tylko ze sloiczka byla, jakos boje sie podac taka skkepowa :-/ zreszta mamy pelno plotek w Mikoto zamrazalniku, ktore nalowilismy z M na wakacjach w tym roku i dwa lata temu, ale tez jakos sie boje je zrobic i dac Mlodej :-/
Wisienka ale piekna choinka! A jaki zapaszek musi byc :-D niekotee bombki to i ja pamietam z dziecinstwa.:-D
Gosiak ale fajny wozek :-) gladko sie pewnie prowadzi ;-) kciukam za psiaka!
Teri ciekawy pomysl na karpia, a ze tak zapytam co daje moczenie go w mleku i cebuli? Fajnie, ze macie doatep do swierzych rybek :-) a prezent od meza super!
Na szybciocha odposuje bo czas sie klasc, dzisiaj wyszyscilam szafe i wieszak w przedpokoju, drzwi od lazienki i pokoi, takzw troche juz mniej do roboty zostalo :-) oczywiscie pomoc Mlodej bezcenna ;-) pozniej odwiedzily nas moje kolezanki :-D potem wyciszanie, kapiel, mleczko i do lozia i standardowo kitraszenie i czekanie nna spanie. Boje sie troche, ze przyzwyczai sie do tego, ze jestem z nia w pokoju jak zasypia :-/ no nic, kanapki zrobione, ja umyta, M przy kompie.. Czas spac!

Ostatnia edycja:
reklama
Wisienko - piekna choinka u mas pewnie babcia gdzieś jeszcze ma pochowane takie bombki !!!

Mikotku - slodkie loczki ma Zosia :*

Pies po lekarzu i hmmmm chloniak to to raczej nie jest wiec odetchnelam z ulga, ale najprawdopodobniej w podgardlu magazynuje mu sie slin a, nie wiem jak lekarka mowi ze do tej pory 2 razy soez tym spotkała i trzeba miec pecha naprawde. Leczenie to albo operacja (co raczej odpada) albo leki i odciaganie tego co jakos czas :( dzis mu to nakluwala i wylatywal płyn. Pobrala pribke do anazliy i w ciagu 2 dni ma byc wynik. E oczywiscie wkurzony na mnie jakby to moja a tymbardziej Snacka wina byla :( zanim tu przyjechalam pytalam tyle razy czy jest pewny psa ( transakcja wiazana) mowil, ze tak a to woaze sie z odpowiedzialnością

Marys
Ja zawsze mówię ze siłę do sprzątania biorę z ...kurzu. Nie znoszę go a mój najstarszy był uczulony i przyzwyczaiłam się. Ja te moje bombki kupiłam sama. Te z dzieciństwa są u mojego taty niektore mają po 50 lat. Najstarsza moja 20.
Gosiak
Szczęście że to nie chloniak. Uff! A...przez chwilę poczułam się jak twoja babcia co ściągnęła pudła z bombkami ze strychu hehe
Dobrej nocy

Wisienka jest pięknie!

Marys tak, zasnęła przed 16, u.mnie na.kolanach, kiedy rozmawiałam przez telefon z Bona. Obudziłam ja po 40 min, ale to.i tak.było.za.długo :-/ loki są, był jeden jak się urodziła, a teraz już wszystkie z tyłu.się kręcą. Mikotkowy nosi się bardzo krótko od zawsze, włosów kręconych nie miał, ja tym bardziej, bo moje proste jak druty :p także Zosia chyba na.po mojej szwagierce ;-) a Ty jesteś torpeda!

Gosiak jejku :-( ale się porobiło :-( biedna psina :-(

Zosia usnela godzinę temu. Pozwalam.jeszcze naczynia, sprzatnelam salon i łazienkę i juz melduje się z łóżka. Padam

Krysia zasypia (w łóżeczku! Sama!), a ja czekam w pokoju aż przy śnie na dobre (zręby nie musieć gonić z drugiego pokoju).

Marys, sloiczki? Miki od ok 8 miesiąca do ust nie bierze (żadnych, ani obiadkow, ani zupek, ani deserów). Dla niego muszą być kawałki. Ryby kupujemy na stoisku, gdzie codziennie mają świeże prosto z hodowli u rodziców to zawsze trafiają się od znajomych zapalonych wędkarzy. Plotki? Takie malutkie idealne na kotlety mielone (nie trzeba wiele roboty, bo mielic można w całości, tylko umyć odciąć łby i wypatroszyć).

Wisienka, choinka cudo!

Gosiak, a może nie chodzi o psa, a o to, że "znowu coś" i E odreagowuje na Tobie (niestety, a fe E). Zobaczysz, jak juz wszystko się ułoży, wyklaruje to i E wróci dobry nastrój.
Dobrze, ze Twoje obawy się nie sprawdziły u psiaka.

Aro dziś odebrał tel od znajomej (ja zajęta byłam), to od razu po głosie poznała, że jest zmeczony totalnie. Dopytywala, czy dzieci nam spać dają i czy wszystko w porządku, czy karmie piersią, bo brzmimy tak jak bym ja się wysypiała, a Aro za dnia pracował, a w nocy obskakiwał dzieci.

A w ogóle z Krysi to chyba będzie chłopczyca. Aro w pracy się często zapomina i mówi o niej jak o chłopcu :p

Dobra, wszyscy śpią (Krysia z klasą, chłopaki pochrapują). Idę dołączyć do nich :-*

Zosia obudziła się Godzinę temu z płaczem. Od tamtej chwili co chwile płacz i Wrzask. Palec non stop w buzi. Dopiero 10 min.temu wypila przeciwbólowe, bo.nawet buzi nie chciała Otworzyć :-(

Gosiak dobrz, ze to nie chloniak! Moze Palin ma racje, moze tak odreagowuje? U nas zazwyczaj tak jest, ze jak cos sie psuje (przewaznie chodzi tu o kompa) M ma pretensje do wszystkich w okolo, a najbardziej do mnie o_O
Wisienka U moich rodzicow sa bombki, takie aniolki mamy to maja chybabz 20-25 lat, ale sa cudne, wzielabym do siebie ale boje sie ze sie stluka przy moich kotach :-/
Mikoto u nas na razie kroluja proste wloski (czyli po mnie), mam tylko nadzieje, ze beda gesciejsze niz moje.. biedna Zosia :-( moze juz na wyjsciu jest zabek? Mam nadzieje, ze spicie spokojnie juz! Kiedy J wraca?
Palin nie mam maszynki do mielenia :-/ a wypatroszone i bez lebkow sa, bo M od razu to robi jak wraca z ryb ;-)

Ciezko sie wstawalo a to dopiero wtorek :-/ mam tylko nadzieje, ze uda mi sie wyrobic z robota do piatku i noe bede musiała przychodzic do pracy..
Spokojnego dnia!

reklama
Do góry