reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Dzień dobry.

Dzieci śpią, a ja sobie popijam wielka ciepłą herbatę i wcinam śniadanie przed TV. Krysia godzinę temu zjadła, wiec jeszcze trochę pośpi, a Mikołaj cos kwęka, pewnie niedługo wstanie.

Mikoto, Mikołaj tez dziś płaczliwą noc ma. Co i rusz popłakuje, jęczy. Tez mu żeby dają w kość. U nas w nocy to tylko czopki (chyba, że nagle trzeba działać, o tempatura rośnie), syrop tylko za dnia.

Marys, a to pech. Myśmy dostali na prezent ślubny i to bł jeden z tych podatków, z których cieszyłam się najbardziej. Nie znosze miea mielonego w sklepie, po za tym uwielbiam rozne kluski, kopytka, potrawy z tartych ziemniaków (mamy z funkcją szatkownicy). U nas idzie w ruch prawie codziennie.

Ankaka, zlecił i to szybko.

Dziś w planach jest zrobienie pierogów, ale to trzeba będzie później, bo Aro zapomniał mi kupić twaróg, sama nie mam jak wybyć po niego, a rozrabiac ciasta na dwa razy nie chce. Miki wstanie to trochę ogarnięty kurze i dywany. Dziś tez przychodzi położna do naszej Bałdy. Ciekawa jestem ile waży teraz, bo już na rekach ją czuć (wczesniej czasem miałam wrażenie, że maskotka jest cięższa :p

reklama
Dzisiaj koncert Bryana Adamsa. M. Nie spelnil mojego marzenia .. smutno mi z tego powodu .. to bylo takie osiagalne marzenie .. tak blisko, a i tak nic z tego. :(

Ankaka, przykro mi. Ja się juz chyba nauczyłam rezygnować z takich marzeń. Kiedyś bardzo bardzo chciałam pojechać na Upiora w operze i Nędzników i mimo, ze długo wystawiali to się ni udało. Na Upiora miałam nawet juz bilet, ale się okazało, że tego dnia mój brat bierze ślub. Podobnie było z koncertem Stinga, Il Divo - juiz się cieszyła, aż tu się okazywało, że będzie coś ważniejszego w tym czasie.
Taki nasz los.

Miki właśnie wstał. A za oknem straszna szaruga :-(

Moj M stwierdził, ze nie pojedziemy bo on nie cierpi koncertow, a Bryana Adamsa nie lubi i ze jak chce to mam jechac ze znajomym, ale to nie to samo .. :(

Ankaka moja tez ma nadal ciemiaczko i nie takie male:(od lata ma juz podwojona dawke wit.d i szalu nie ma. Czytalam gdzies ostatnio,ze zdarza sie i nawet 2,3 latki maja jeszcze niezarosniete ciemiaczka,taki urok.

Moje dziecie wczoraj pierwszy raz zrezygnowalo z popoludniowej drzemki,az wyla w lozeczku,ze chce wyjsc..nic nie dala mi zrobic,wisiala na mnie,w nocy poplakiwala-cholerne trojki niech juz sie przebija!

Dzien dobyr

Wisienko - do mojej babci wiekowo Ci daleko wiec glowa do gory :-D

Marys - smialo podawaj zwykle ryby - upiecz w foli i zobaczysz jak mala zje ! u nas tez sloiczki dawno w odstawke poszly, date maja dluga wiec beda dla Nelki bo pare mi zosatlo

Palin
- super, ze Krysia zasnela sama ! Czekamy na wiesci po wizycie poloznej

Mikotku - biedna Zosienka :-( Tymek tez z placzem sie budzil, ze dwa razy. Raz prwie na sile posmarowalam dziaselka to nie dosc ze mnie ugryzl to mial odruch wymiotny :confused2:. Mam pytanie odnosnie tych kropelek delico . Znalalzam ang odp tego, ale boje sie dac bez konsultacji z lakarzem, a z drugiej strony nie wiem czy ona cos pomoze (oni tu kiepscy sa - niestety). I czy beda dzialac poprawnie jak bedziemy dalej na zwyklym mleku ?? kupki sie poprawia wtedy ?? czy probowac jeszcze jednego mleka. Sama nie wiem co robic, a nie mam kogo sie poradzic :-(

ankaka
- u nas tez byl i to 2 razy...pewnie bedzie znowu, aleeee najpiew bylam tuz po porodzie z Tymkiem a teraz tu po porodzie z Nelka...takie szczescie. Licze ze w nastepnym roku juz pojde :tak: tez mi sie marzy ;-)

Jelsi chodzi o E to coz...glownie wkurza sie o to, ze trzeba wydac pieniadze. Ale jakby mial w Polsce wydac na psa 180 zl to by nie gadal male w funtach tyle wydal i sie wkurza, bo przelicza.. Ale zarabia tu...... powiedzialam, ze to co musial dolozyc oddam mu jak tylko wplynie mi kasa na konto... zeby jeszcze nie bylo tych pieniedzy to rozumialabym, ale my jak najwiecej staramy sie i odkladamy na depozyt na dom, ale przeciez czasem co wypada naglego... :-( nie rozmaiwamy ze soba. Powiedzilam, mu wczoraj, ze zachowuje si niedojrzale po tym jak stwierdzil, ze jesli pojedziemy na wakacje do PL to pies z nami nie wraca juz. TO powiedzialm, ze my tez nie wrocimy i tyle , bo psa nie zostawie. A poza tym to przeciez nie wina psa ani moja ze choruje. tez wolalbym aby byl zdrowy i w pelni sil. ALe on pechowy jest. OD szczeniaka borykamy sie co chwila z czyms i nigdy nie bylo nic dla mnie wazniejszego niz pomoc dla niego.

I pytani jeszcze. Jak Wasze maluchy sie zajma same, to dolaczacie do nich czy zostawiacie ?? Ja to czasem mysle, ze on tak samotnie sie czuje bawiac sam... :eek:

Witam się!

Noc fatalna :-( Zosia usnela dopiero spokojnie po 5 i dospala do 9.30, także myślę że drzemki dzisiaj nie będzie. W sumie to mam nadzieje. Bo wypadł mi nieplanowany wyjazd do dentysty :-/ jeżeli nie się nie zmieni, to muszę Zosie zabrać ze sobą :-/ babcia idzie pilnować 6 latka, bo jego mama Jedzie do dentysty :-(

Ankaka może zorganizujcie sobie jakieś wyjście. Nie smuc się :-*

Palin współczuję :-( biedny Mikus :-( u nas leje od rana :-/

Emcia współczuję nocy :-( u nas dokładnie to samo :-( Tule Was mocno, Dziewczynki :-*

Gosiak Zosi podawałam Delicol i Dicoflor na zmianę Przed każdym karmieniem, ale piersią. W ogóle nie widziałam poprawy :-( jeżeli Zosia zajmuje się sama, to nie włączam się, ona bawi.się w pokoju a ja no. Z kuchni,gotując obiad, dopytuje o coś, jak robi dane zwierzątko, albo mowie żeby dala Misiowi pić, albo narysowala kółko. Bawiąc się sama,potrafi dłużej.się skoncentrować na.jednyym zajęciu.

witam
od wczoraj nie przychodzą mi powiadomienia na tel mysle co taka cisza na bb wchodzę a tu tyle postów :angry:

Wisienka cudna choinka również u Ciebie każda ma swój urok i ta wystylizowana i ta sielska wiejska :-Dczy to żywa ? tak maszyna super myśle że bardzo ułatwi moją domową pracę ;-)zwłaszcza że u Dawida w pokoju mamy wykładzinę ;-)

Mikoto biedna Zosia ostatni ząbek a tak wymęczy jeszcze na koniec :-( cudne ma Zonia loczki :-) mojej siostry córcia miała takie loczki nie wiadomo po kim bo my wszystkie mamy proste jak druty a ona nagle loczki ale wiesz jak jej ścieła to już nigdy loczki nie odrosły dziś ma proste jak druty :szok: jutro chyba J wraca tak ?

Maryś moczenie karpia w mleku i cebuli sprawia że nie czuć tego mułu którym karpie zalatują i jest dużo lepszy w smaku i taki aromatyczny ;-)spokojnie podawaj ryby Daria bardzo lubi juz dawno daję jej takie świeże słoiczki u nas już daaaaawno poszły w zapomnienie

ja wczoraj tez trochę posiedziałam lukrowałam pierniczki najpierw z Dawidem ale on przed 22 idzie spać wieć zostałam sama na placu boju potem sprzatanie i tak mi zeszło że połozyłam sie grubo po północy
:sorry:
a to nasze pierniczki :-p

Pierniczki

Załączniki

• 1418728200176.jpg
    1418728200176.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 71
  • 1418728219375.jpg
    1418728219375.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 72
reklama
edit przepraszam że na raty :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Gosia ja również nie wkraczam jesli Daria bawi się sama a ona na prawdę potrafi bardzo długo się sama zająć a są dzieci które nie potrafią sie same bawić nawet w wieku kilku lat co jest bardzo absorbujące wieć spokojnie na pewno Tymuś nie czuje się samotny :-D szkoda że takie nieporozumienia z powodu psa jakby nie było to Wasz członek rodziny i też bym walczyła o niego
u nas też dziś pochmurno jeszcze nie pada ale tak jest bez słonka i tak szaro ech ja juz chcę biały śnieg chociaż byłoby jasniej i na snaki mozna by się wybrać a tak to taka pogoda nie wiadomo jaka :eek::eek:

Mikoto o jej a czemu nie zaplanowany dentysta boli Cię ząb ?

Daria wczoraj spała do 9.30 i w dzień juz nie spała za to już przed 20 poszła spać już kilka razy taki schemat się powtórzył i mi bardzo to odpowiada ;-) nie wiem jak dzis wstała o 9 i niby się juz kładła z przytulaskiem myslałam że zasnie a ona nagle skoczyła i mówi jus Daja nie spi :sorry::sorry::sorry:teraz układa klocki więć chyba spać nie będzie :sorry:

Do góry