reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Gosiak co podałaś Tymkowi na noc?

Marys ha ha ponoc nie wyglądam na swój wiek ;-):blink:jak po wizycie u dentysty?

Wisienka :* obrobiłaś się już na noc?

Justa jak wysoki jest Filip?

Po długim spacerze zrobiłyśmy kisiel i kolorowałyśmy malowanki do wieczora. Chwilę po 20 Zosia już spała. Ogarnęłam dom, siebie i oglądam M jak miłość.

reklama
Justa dziękujemy, dziękujemy :tak: do lekarza dopiero będziemy synka zapisywać. Na nfz się nie udało bo terminy dopiero na nowy rok więc jutro umówię się prywatnie na wizytę. Oby tylko mu przeszedł ten katar i wysypka. Zdaje mi się, że to ma ze sobą coś wspólnego i że dopóki jest wysypka będzie i katar i na odwrót :( Cholerna alergia

Mikotku postaram się częściej pisać a nie raz w tyg. Cięzko lapka włączyć bo Tosiu jak go zobaczy to mało nie oszaleje z radości. Postaram się pisać w czasie jego drzemki. Gratuluje kolejnych ząbków. Jeszcze dwa i koniec. Zazdroszczę :tak:

Dzieciaczki już od 19 śpią a my przeszukaliśmy google w poszukiwaniu alergologa. Samochodu nie mamy już 2 tyg, nie wiem kiedy będzie i nie wiem gdzie go zapisywać. Czy Olsztyn gdzie specjalistów jest więcej czy tu na miejscu. Teściu oddaj mi mój samochodzik !!!!! ;-)

Powiem wam jeszcze dziewczyny, że jestem takaaaaa dumna z mojej córeczki. Tak wiele się już w zerówce nauczyła. Bałam się strasznie jak sobie poradzi ale widzę, że to były niepotrzebne obawy. Julia nauczyła się pięknie pisać. Ma jeszcze problem z niektórymi literkami bo krzywo jej wychodzą ale to dopiero początki. Jeszcze czytać nie chce ale i na to przyjdzie pora. Zna dużo piosenek, wierszyków. Zna sporo słówek po angielsku. Moja mała - duża córeczka :-)

Co do Tosia to jest mały, wredny, uparty, próbujący zawsze postawić na swoim. Taka mała kopia mamusi :-D Ale kocham go nad życie :tak:

Lecę do wanny i spać bo jutro pobudka o 5. Kiedy będą wakacje :-D

Justa niestety zeby kruche jak nie wiem co, nic twardego teraz mie jem :-/ noe wiem czy cos jest, musze wiecej nabialu jesc aby wapnia miec duzo :-D ale nie wiem czy to teraz pomoze na starosc :-/ to ile Filipek ma wzrostu, ze siega klamek?
Teri Karina tez lub stac przed lustrem :-D
Mikoto bo joe wygladasz ;-) wygladasz na mlodsza :-D
Paulunia ale masz dolna core! Haha widze masz uparciucha jak ja :-D oby udalo sie szybko zapisac do lekarza! A co z samochodem sie stalo, ze tak dlugo go nie macie?

Po wizycie, takbjak myslalam, zab do usuniecia :-/ a zebym jajos wygladaka to bede musiala wybulic ok 3 tys, bo nie mam juz 6, wiec trza by bylo uzupelnic te dqa zeby :-/ ehh... I marzenia o prawku odplywaja w sina daaall :'( dzisiaj zrobila inny, wiec teraz musze sie zmobilizowac i robic co miesiac jeden zab :-/ jak wrocilam to Mloda juz spala, zaledwie gidz sie z nia widzialam :-( ehh.. Kanapki zrobione, pieprznik troche ogarniety, czas isc sie myc i ogladac Kod Da Vinci :-D

Edit. Lo matko, przed 22 a ja juz umyta i leze w lozku o_O szok! o_O :-D spokojnych nocek zycze!

Ostatnia edycja:
Witam wiecxornie, dzieci spia, Nelka na szcxesco dzis bez marudztwa ale widzę rośnie mi drugi Tymel bo zdecydowanie woli spac na brzuszku :/

Marys -mnke cos dzis zab pobolewa ale tylko deliktnie ...tu do dentysty nie pojde chyba ze znajde polskiego ;)

Miktku - dalam paracetamol w syropku, wyczytalam ze powinien wystarczyc i oby tak bylo. Poi ck cisza u Tymsonka. Ymek dzis tez buszowal z kredkami i to tak, ze po dywanie machnal czarna.... mam rozlozony na podlodze duzyyy arkusz papieru (no moze raczej cienkigo kartonu) i tam moze sie artystycznie wyszalec :p

Paukunia - super ze Julia tak dibrze sie odnalazla w szkple

Załączniki

• 1416868276868.jpg
    1416868276868.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 47
Witam porannie,
Mloda wstala o 5, wypila troche mleka ale.niechciala dalej spac, wiec szykowalam sie do pracy z malym podgladaczem :p
Gosiak w anglii chyba dentysta sporo kosztuje? Jak nocka? Tymcio spokojnie spal? Nella cudna! Do schrupania :-D
Palin nareszcie!! Ogromne gratulacje!! Krysia w koncu sie pokazala, pieknosci :-D

Sokojnego dzionka!

witam się z kawką

Palin nareszcie !!!!!!!! GRATULACJĘ !!!! spać przez Was nie mogłam ;) :-p:-D teraz już z górki odpoczywaj kochana aaaaaaa ale emocję zafundowałaś :-D

P.S równy miesiąc Krysia młodsza od Nelki ;-)

Gosia jej jak słodko Nelka wygląda !!! Daria śpi w identycznej pozycji prawie też od noworodka i do tej pory to jej ulubiona pozycja ale nie wygląda tak słodko jak Nelusia taka malusia i ta pupeczka taka malusia Daria to ma juz puzon wielki ;-):-D

w nocy sypał piękny bielusi śnieg już miałam wizję że lepimy z Darią baławanka ;-)wstaje a tu co ... ciapa plucha i deszcz kropi niby na trawnikach jeszcze biało ale chodniki i ulica to ciapa brrrrrr

Mikoto jak noc ? jaki masz widok za oknem zimowy ?

PALIN - raz jeszcze ogromniaste GRATULACJE dla calej rodzinki :*

Dzien dobry,

nocka dobra, Tymek spal do 6:45 ale obudzil sie znowu z mega kupka (miekka, smierdziuszka) i pupa odparzona , baaa nawaet sisuiaczek :-( no ale z tym sobie poradzimy pytanie kiiedy ten zab wyjdzie...

Marys - niestety kosztuje sporo...w czasie ciazy mialam za darmo ale wtedy nic nie bolala, no ale jak trzeba bedzie to wyjscia nie ma ...oby nie

Terii - wlasnie o tym samym pomyslalam, ze dizewczynki obie z 24 :-D hihih wyglada slodko, Tymek tez tak spal chyba od 5 tygodnia, a teraz sie boje ja w nocy tak zostawic, wiec poki co jeszcze na pleckach spi, a przy Tymku oba nie mialam ...glupia ja...ale mala juz glowke sama obrac wiec chyba bezpiecnzie w miare bedzie jak cos. Tymek tez nadal tak spi, dzid go nawet przykrywalam to w takiej pozycji byl :tak: jeszcze nalepicie sie balwanow

Wygralam wczoraj liocytacje drugiej kurteczki dla Tymka na zime...ta co mamy troche przyduza, ale bedzie w niej chodzic, a druga bedzie ardziej do parku, czy plac zabaw. Oczywiscie E stweirdzil ze nie potrzebnie, ale co on tam sie zna :-p

Zastanawiam sie tez nad zmiana wozka, Zadowolona jestem ztego co mamy i to bardzo, ale ciezko mi z nim sie z domu wytarabanic, a po drugie...hmmm kupilam zanim Tymek zaczal chodzi i szczerze nie przypuszczalam, ze nie bedzie chcial praktycznie w wozku przbywac...mam juz cos na oku (jutro si aukcja konczy), ale oby E sie zgodzil. Wtedy sprzedalabym ten podowjny i pewnie x-landerka. Bo z tamego moze byc podowjny jak i pojedynczy

I ja sie melduje z rana.
Teri - u nas tez ciapa :-\ co prawda sniegu nie bylo ale deszcz leje, a tu remontuja plac centralny, jeden wielki plac budowy wiec jest wszedzie bloto bleeee
Palin - po raz kolejny gratuluje :-) Krysienka cudna!!!!!
Mikoto - alez Zosi ekspresowo te zeby ida. Karol ma tylko komplet jedynek i dwojek, teraz ma rozpulchnione dziasla w okolicach czworek.
Gosiak - Alez Nelcia slodko spi :-* jak nocka Tymcia?
Marys - u mnie tez masakra z zebami :-( zaczelam leczyc niedawno. We wtorek mialam usuwana 5 :'( jeszcze czeka mnie 8, jutro jade na konsultacje do chirurga, bo jeden sie nie chcial podjac, az sie boje co to bedzie. No i jeszcze ze 3 zeby do leczenia. Mi tak w ciazy z Lolem i podczas karmienia polecialy zeby.
Wisienka - nie pogratulowalam jeszcze wynikow egzaminow, a sa juz wyniki tego ostatniego? Ty zdolniacha jestes - ja juz dawno to wiedzialam. Ps tesknie!!!!
Dzis idziemy z Karolem na szczepienie, trzymajcie prosze kciuki, to ostatnia dawka infanrixu. Nooo i nie moge sobie ppradzic z tymi piersiami moimi T_T juz tydzien nie karmie a nawal mam dalej, no juz mniej, ale grudki dalej sie robia. Najgorzej jest po nocy, zastanawiam sie czy sie nie bandazowac bo yyy w zaleznosci na ktorym boku spie, tam mam normalnie glazy :'( no i odkad sie nie karmimy Karol przesypia nocki raczej. Nie chce pic, budzi sie ze dqa trzy raz - w tym razy zeby go do lozka naszego wziac, potem raz albo dwa sie kreci albo z lozka usilnie glowa w dol probuje zwiewac, ale jest o niebo lepiej jak wtedy gdy go karmilam :-)

reklama
Dzień dobry!

Piszę rano, bo potem w pracy istny Meksyk się szykuje i nie będzie kiedy :rofl2:

Wczoraj byłam w tym SPA i było cudownie! Skóra gładziutka, pełny relaks... 4 godziny tylko dla mnie - coś niesamowitego :-)
Dziś zabieramy Misia na zabawę andrzejkową dla dzieci do Domu Kultury. Od rana woła tylko: dzidzi, dzidzi (czyt. dzieci, dzieci) :-D I popołudnie minie pewnie szybciutko.

Teri- spodobał mi się Twój opis pupy Daruni :-D:-D A zima jeszcze będzie, także spokojnie :tak: Mnie się wcale nie spieszy do odśnieżania samochodu przed wyjazdem do pracy... Garaż jest, ale muszę tatę poprosić, żeby swoje graciory posprzątał :baffled:

Palin- jeszcze raz wielkie gratulacje! Wracaj do sił :-)

Gosiak- tak to jest z wózkami, trzeba samemu się przekonać, zanim wybierze się ten właściwy. Trzymam kciuki za wygranie aukcji!!! Nelcia pięknie śpi <3 <3 <3

Mikotku- jeszcze raz gratuluję Zosinych ząbków ;-)

Maryś- powodzenia z doprowadzeniem zębów do porządku! Ja po porodzie osiem zębów leczyłam, ale na razie cisza - odpukać!

Wisienka- ołtarz Ci wystawię Kobieto! Jesteś MEGA pod każdym względem!!!

Justa- super, że za Wami rodzinny weekend!!! Oby więcej takich :-)

Paulunia- super, że Julcia tak się rozwinęła w przedszkolu! Zdrówka dla Tosia :tak: Ja też laptopa nie mogę włączyć przy Misiu, chociaż staramy się go uczyć, że może oglądać, tylko ma nie dotykać :baffled: O ja naiwna...

Miłego dnia Kochane!

Do góry