reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Gosiak Zasnął? Dacie rade! Bardzo pomysłowe te czapeczki! Super!

Nayaa obiad musi być :p pasta jest świetna, ale zgadzam.się.z Tobą, i u.mnie na początku.był problem z tym, ale używam zamiennie.żelu z Ziaja z żelem z Białego Jelenia i żelem peelingujacym, uwaga, z Biedronki ;-) firma BeBEAUTY. Jest rewelacyjny.

Emka dziękuję :-* i Nina.szybko opanuje sztukę Samodzielnego jedzenia. Zosi tez jeszcze sporo brakuje, ale pracujemy nad tym ;-) Kochana, mocno Cie przytulam! Mam nadzieje ze na dniach dobre samopoczucie wróci. Daj znać co powie lekarz.

Wisienka uciekaj do P.! Nic nie robisz źle! Taki foch Tosia.przyjdzie i na.to czas w domu ;-)

Madziu bo wiem ze pracująca jesteś, Ł na wyjeździe i pewnie czekasz na chwile odpoczynku ;-) :-* wiesz, nie mogę wyjść z podziwu, że Twoja Mama tak pomaga, albo zabiera Matta albo Tymka, i to na szczepienie! :-o naprawdę masz cudowna Mamę i nieoceniona pomoc. Pisz szybko, jak w pracy? Ł.jutro wraca? MATT grzeczny? Jak.Twoje oczy?

Umylam prysznic, łazienkę, kuchnie, sprzatnelam salon, zrobiłam paznokcie, brwi, poplacilam rachunki. Padam. Jutro rano jadę z Tata do chirurga.

Ostatnia edycja:
reklama
A wiecie, że ja mało co kosmetyków używam.. krem NIVEA, tusz do rzęs.. chyba za mało, jak na kobietę po 30stce? :-p

Moja mama pomaga baaaardzo :tak: W sumie ostatnio zastanawiałam się, jak mogę się jej odwdzięczyć i nie mam pomysłu.. dalej nie jesteśmy na etapie przyjacielskich pogaduszek i nie wiem, jak to mogę zmienić :zawstydzona/y:

Matt grzeczny.. ma jakieś głupie teksty, ale do zniesienia. Szybko przeprasza :-) Stara się pomagać i przykłada się do lekcji
tfu!tfu! żeby nie zapeszyć!

Tymek niegrzeczny - wszystko wymusza płaczem, rzuca zabawkami, nie chce się ubierać, przewijać, rozbierać :baffled: Wierci się i wyrywa i wrzeszczy :zawstydzona/y: Odpoczywam, gdy kładę go do łóżeczka i wychodzę. Jak wracam z pracy, to wisi mi na nodze, płacze, chce czegoś-cholera wie, czego, bo dostaje wszystko co np jest w kuchni, ale nic mu nie pasuje i tym rzuca.

Pani w żłobku poleciła KONSEKWENCJĘ.. staram się, ale dziś w drodze do sklepu spaliłam się ze wstydu z osiem razy :angry:

Pediatrzy u mojej mamy odradzają profilaktyczne odrobaczenie - kto zacznie raz, musi to robić co 10 dni w kółko :dry:

Spadam do łóżka. Jeden mężczyzna już czeka. Drugi wyląduje pewnie ok 4-5 :-p

Tymus zasypial 20 minut. 2 razy wyrzucil dziurawca, dalam spowrotem, choc potem jak zansal pomyslalam, ze nie powinnam. ALe zasnal bez wielkiego placzu. ALe nocki sie boje

Lisice maunka mam juz paste i zel do mycia na dzien/noc - jeszcze nie probowalam jak to ze mna bywa. Trzeba zaczac :-p

Wisienka
- u nas o tyle lzej , ze smoczuc poza lozeczko nie wychodzi. No chyyba ze na spacer lub do auta :-D Bedzie co podziwiac jak sie nam uda zapomniec o dydku :-D

Justa - co do mebelkow, jak juz bede miala kupowac inne to tez z ikea bo podobaja mi sie bardzo, dobrze, wiedziec Wisienka, ze sa wytrzymale ;-)

Madzia - szczepienia powinny tak wygladac :-p https://www.youtube.com/watch?v=5rvr2grgE-Q ;-) no ja z kosmetykow to tez tyle o ile. Dopiero od niedawna mam dobry podklad (dzielki Anuli), a i tak uzywam od SWITA ! czyli teraz wogole, bo nigdziue nie wychodza poza spacerem z dziecmi i psem :sorry2: Tymek tez czasem ma takie akcje :baffled:

Mikotku
- a sa juz w biedronce olejki do kapili ?? mama przywiozla mi gazetke biedronkowa (dla przepisow) a tam je reklamuja. Zel dopisany do listy :-p

Witam ;-)
Mloda padla wczoraj o 21, odziwo, ja po ogarnieciu wszystkiego, umyciu sie padlam przed 23. Dzisiaj musze zrobic pranie co by na jutro wyschlo i zebym mogla wyprasowac w czasie drzemki Mlodej.

Mikoto Zosia slicznie je zupke :-) ona je zwykla metalowa lyzeczka? My caly czas jestesmy na plastiku..
Gosiak kiedy tesciowa bedzie? A czemu przedziurawilas smoczek? To pomaga w odsmoczkowaniu? Sliczne czapeczki :-) chyba sama zrobie taka ;-)
Emka moze jeszcze wroci jej apetyt ;-) kiedy idzieszvz wynikami do lekarza?
Nayaa zdroweczka dla Wojtka! Pochwal sie zakupami ;-)
Aska Karina tez dlugo nie wytrzyma w wozku ;-) a jak jest na nozkach to idzie tam gdzie ona chce, a za reke nie da rady, zaraz zabiera albo sie rzuca zeby ja puścić.
Anilek fajne masz zrywy, tez bym takie chciala ;-)
Justa Karina tez chodzila spac o 19, ale to jak bylam na macierzynskim, odkąd wrocilam do pracy to chodzi wlasnie późno spac, 21-23 :-/ jej rekord w niespaniu to jakies 9-10h..
Wisienka ja robilam pierwszy raz flaki :p jak nocka?
Madzia to Karina zgrala sie z Tymkiem, bo tez ciagle chce na rece i cos chce, tylko nie wiem co :p

Co do kosmetykow to ja uzywam teraz bialego jelenia do mycia, raz w tyg peeleing garniera, tusz do rzes, no i zaczrlam uzywac krem bb garniera co by choc troche zakryc since pod oczami :p

Milego dnia! :-*

Witam się porannie!

Noc przespana w całości, a Zosia jeszcze śpi. Ja juz wyszykowana, za 40 min jadę z Tata.

Gosiak jak noc? Co to za podkład? Jakie olejki?

Madziu używasz mało, bo masz piękna cerę :-) co do makijażu mam.swoje sprawdzone kosmetyki i zawsze do nich wracam. Mam cerę naczynkowa, w zimę nie wychodzę bez podkładu, a w lecie koniecznie preparaty z filtrem. Dwa rodzaje podkładu, jeden na czas letni, drugi na zimowy, tusz, róż, cienie,kredka. W zależności od.okazji używam. Najtrudniej przypasowac mi.krem do twarzy,bo co.znajdę idealny,to nie ma go w sprzedaży po jakimś czasie :-/ pani w żłobku ma rację, najlepsza metoda wychowawcza jest konsekwencja. Wiem, że trudno, ale da się. U nas, kiedy są goście, dziwią się,że na stole stoją świeczniki, na.komodzie lampiony i ramki, gdzieś nisko coś innego, a Zosia nie Rusza tego. Nie rusza, ale od zawsze powtarzam To jest mamy, to Taty. A Gdzie Zosi zabawki? Dzieci Lubie mieć poczucie,że to jest "ich". Nie wolno to nie wolno, czy to teraz czy za 2 dni. Dziecku miesza się w głowie jak jedno pozwala, a drugie nie. Tak sobie myślę, że u z.nas to grzeczne zachowanie wynika może z faktu,że Zosia praktycznie wszystko robi ze mną. I wiele może pod moim nadzorem. Ostatnio moja mama była u nas i była w szoku, kiedy Zosia podniosła paprocha z dywanu, że wzięła Babcie za rękę i zaprowadziła do.kuchni, otworzyła szafkę i wyrzuciła go do kosza.

Marys dziękuję :-* Zosia od jakiegoś czasu je metalowymi sztuccami. Czym Dojeżdżasz do pracy?

Madzia z tym odrobaczaniem mnie zdziwilas..co 10dni? Dlaczego?

Mikoto az usmiech mi sie pojawil-ale z Zosi pedantka,ewidentnie po mamusi:)

Po drzemce i drugim sniadanku jade podrzucic mala do tesciowej i lece do poradni pokazac wyniki malej.

Dzien dobry.
Daje znać jeszcze w dwupaku. Chyba jednak Krysia się rozmyslila. Jak do jutra się nie zdecyduje, to jutro wracamy do domu. Dołuje mnie mu to leżenie i czekanie na oddziale. Tęsknię za Mikołajem (on chyba też, bo unikają mówienia mama, nawet przez tel lepiej jak mnie nie słyszy, bo zaczyna smutnieć). Aro przychodzi, czy jak mama dzwoni, to opowiadają jak tam, co u niego, a mnie tylko łzy płyną.

Przepraszam, ale nie mam jakoś weny na pisanie :-(

reklama
witajcie
emka heh nie tylko Ty tak masz ja mam to samo czytam czytam a jak skończę to juz nie wiem co mam pisać :zawstydzona/y::zawstydzona/y:oby Nince wrócił apetyt wiem jak to wkurza :-(Daria ma zdecydowanie brak apetytu przy ząbkach jak już sie uspokoi to wraca do normy ona woli zdecydowanie bardziej płynne jedzonko bo zupę zje zawsze a jak ma ziemniaczki i mięsko warzywka to zje tylko samo mięsko nie tknie ziemniaków :dry:
Gosia myślisz że ten dziurawy smoczek da radę go oduczyć ja tak myślę że przecież wciąż jednak z tym smoczkiem zasypia dziurawy bo dziurawy ale smoczek :-p:sorry2: Daria ma też do zasypiania wciaż smoka ale jak zasnie to go wypluwa wieć w sumie spi bez a te 15 minut do zasnięcia to niech sobie ma jak to jej pomaga szybko zasnąć czekam aż przyjdzie czas i sama odda wczoraj sie pytam z ciekawości czy wyrzucimy cycy to mówi że taaaak pytam drugi raz czy wyrzucimy na pewno to już mówi że nie :sorry2:

Mikoto (nie ma karty w tel ) Zosia jest niesamowita !!! taka ułożona i grzeczna :) u nas też w sumie wszystko stoi na swoim miejscu i tak było przy Dawidzie wie że tego sie nie rusza i już najgorzej jak Dawid był mały i przychodziły dzieci z rodziny m wszytko tylko fruwało to się mnie szwagierka pyta czemu tego nie pochowam a ja mówię ze nie musze bo Dawid tego nie rusza mina bezcenna :-pteraz to i tak mam w domu minimalizm i nie lubie bibelotów na meblach wiec w sumie nie wiem czy by tak też nie ruszała ;-)kiedyś lubiłam tego mieć naustawiane a teraz mogłabym mieć puste ściany delikatną meblościanke taką tylko tylko stół i łózko nie cierpię mebli ostatnio od Dawida z pokoju wywaliłam komodę ma tylko łózko biurko i mała szafkę i wystarczy od razu mi lepiej :sorry2:

Palin współczuję jesteś zmeczona tym czekaniem na pewno najgorzej sie nastwic że to juz a to jescze i jeszcze ... tulę
co do malowania to ja też sie prawie nie maluję :sorry2:na dzień krem do cery naczynkowej bo też mam to ''szczęście '' mieć ten problem jak wychodze to krem z garniera bb służy mi jako podkład nie lubie ciezkich matujących podkładów dusze sie wtedy :dry::sorry2:na to sypki matujący puder żeby się troszkę zmatowić policzki lekko podkreślam ciemniejszym pudrem nie lubie różu zreszta przy naczynkach nie powinno sie uzywac rózu bo to dodatkowo je podkresla i w sumie tyle żadnych cieni na oczy nie lubię z tuszem też musze uważać bo mam wrazliwe oczy więc tusz jest od swięta :dry:jak na 30 stke tez bida ;-) aa i tez używam tych kosmetyków z biedronki żele do mycia twarzy ;-)

u nas dzis bardzo brzydko pochmurno i mży i ledwo 6 st :baffled: za bardzo sie człowiek przyzwyczaił do pieknej pogody
wczoraj nie pisałam bo miałam taki dziwny dzień nad ranem miałam bardzo zły sen :no:i tak mi to siedziało w głowie że nie mogłam za bardzo skupić mysli nad niczym dobrze że po południu przyjechała moja siostra z córeczką 3 letnią to dzieci sie bawiły a my sobie pogadałyśmy i troche zapomniałam o tym śnie

co do prezentów to nas trochę skrobnie bo chcę Dawidowi kupić smartfona to jest takie dziecko że NIGDY niczego w zyciu nie zawołało zawsze mówi że nic nie chce albo coś taniego zażądałam wręcz że ma powiedzieć co by chciał mieć takiego tylko dla siebie i mowie może nowy telefon bo ma taki zwykły stary to widze że go nawet nie nosi ze soba tylko ciągle lezy w domu to mówi nooo taki żebym miał w nim internet jak koledzy :sorry2:więc sprawa jasna kupuje mu i koniec a dla Malej to już sama nie wiem zobacze cos moze w tej bidronce ona ma juz tyle zabawek a w sumie bawi sie może dwoma :sorry2:
za rok to moze juz będą jakieś życzenia konkretnę ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry