reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Hej :) przepraszam, za kolejne milczenie ale w wekend miałam zajęcia, potem Adam przyjechał i chciałam Go oderwać od pracy bo On mógłby bez przerwy coś robić...
Mam problem z Tymkiem, bez przerwy wypina się z szelek we wózku, wstaje... :( chce chodzić sam... gdyby jeszcze robił to za rękę to chętnie bym Go wypuściła. Niestety tak nie jest:no:

Palin Buziaki Kochana ! wierzę, że Ci cięzko ale jestem pewna, że już nie długo Twoje "męki" zostaną wynagrodzone :)
Gosiak Powodzenia w odstawianiu smoczka ! a nie boisz się, ze jak Nelka zacznie używać to sobie przypomni i znowu go bedzie chciał ?
Kinga Współczuje trudnego czasu...
Mini Jaki piękny dom, rewelacja ! zazdroszczę tak pozytywnie :)
Teri Jak te Wasze Dzieciaczki się kochają :) a Daria taka dorosła się już wydaje ;)
Mikoto Fajny taki spacerek, Ty jak zawsze masz tyle załatwień. Masz jakiś notes gdzie sobie to wszystko zapisujesz ?
Nayaa Wojtuś kucharzem :) muszę kupić Tymkowi jakieś garnuszki bo na kuchnię nie mamy już miejsca :( mamy za to warsztacik, który Tymek uwielbia :)
Ja nie znoszę świeczek zapachowych :baffled:
Madzia Echh, to odrobaczanie... chyba pogadam z Naszą Pediatrą, co Ona na to :confused:
Wisienka Jak Ty funkcjonujesz, jak tak mało śpisz ? podziwiam:tak:
Justa Super, że Mały już lepiej się czuje :) na zdjeciach tak ładnie się prezentuje :)
anilek co ja bym dała, zeby mieć takie "zrywy" :) kiedy masz kolejną wizytę ?

reklama
Mikoto: no ja się przecież odmeldowałam rano. Proszę mnie skreślić z listy. ;-)
Nie mam o czym pisać. Wszystko napisałam rano... Idę dziergać, co? ;-)

Anilek ok, prośba rozpatrzona pozytywnie :-p:-D Na Twoje miejsce wskakuje Madzia

Aska
dobrze, ze piszesz! Zosia tez miała taki etap, ze nie chciała wysiedzieć w wózku. Wózek stał całe lato , a my albo rowerem albo pieszo, po 3 miesiącach potrafi wysiedzieć w wózku. oczywiście, ze mam notes, kalendarz, aplikację na telefonie, listy i listę list :-D:-D:-D

Nocka dobra, zero kaszlu, wszyscy dobrze spalismy tylko krótko, bo trzeba było wstać rano do pracy. Mam ostatnio lenia, a poza tym takie momenty, że chętnie wyszłabym z pracy i nie przychodziła spowrotem tylko zajmowała się synkiem. Muszę się pochwalić, że dziś ostatni prezent świąteczny zamówiłam, teraz tylko czekam na paczki i święta. Chciałabym zrobić jakieś ozdoby sama no i już nie mogę się doczekać robienia pierniczków.

Minnie1
mąż przyjechał to pobędziecie trochę razem

gosiak_85
dziękuje za przepis, powodzenia w odsmoczkowaniu. Coś czuję, że u nas ciężko będzie bo u babci cały czas ma smoczek w buzi, a jak przyjedzie do domu to po kolei wszystko wkłada do buzi aby tylko coś tam gryźć: baterie, magnesy na lodówkę, kredki, itp.

Wisieńka
jak będę miała jakiś dzień wolny to zaniosę kał do zbadania, zresztą mocz też by się przydało. Co tak szybko wstajecie?

_Marys_ ale Karinka późno chodzi spać, Filip zwykle zasypia po 19.00, ale wiadomo są wyjątki

anilek77
spotkanie z przyjaciółką zapewne udane

Nayaa dziękuję za przesyłkę, oby leki szybko zadziałały. Zdrowka. Też chce do IKEA

mikoto nie wiem czy dobrze pamiętam, ale to chyba Ty pisałaś o kosmetykach z Ziaji, jakich używasz?

Mąż podciąga nos a ja zapomniałam kupić sudafed, ja to obojętnie co bym wzięła, czy krople, spray czy tabletki ale z mężem ciężko pod tym względem, chyba nawet gorzej niż z dzieckiem.

Dziewczyny jakie meble macie dla dzieciaczków, możecie coś polecić?

Justa super, ze jest poprawa! Zdrówka dla Ślubnego. Kosmetyki Ziaja seria z liściem manuka. Mebli nie polecę, mamy robione na zamówinie, szafę i komodę, które wylądują w garderobie, Zosi kupimy bieliźniarkę, komodę razem z łóżkiem, myślę ze w okolicach marca zacznę się rozglądać. Póki co faworytem jest ikea :tak:

Czesc dziewczyny. Tez tak macie,ze czytacie,nadrabiacie BB a jak przychodzi czas na napisanie chocby zdania do kazdej to w glowie jest pustka?
U mnie to starosc i wycienczenie materialu;)

Krysi jak nie ma tak nie ma;) e-ciotki w bambuko robi;)

Gosiak calusy dla pociech. Fajna reakcja Tymka na Nele-taka ciekawosc wymieszana ze zdezorientowaniem.

Mam nadzieje,ze u wszystkich naszych chorobek zdrowko juz dopisuje.

Kingusiu jak Laurka? Nadal tak malo je? Mi juz rece opadaja-znowu spadek apetytu a raczej wieksze wybrzydzanie. Krzeselko do karmienia be,takie latanie za nia,albo asekurowanie przy stole,bo chce siedziec sama jak dorosla. Nie moge sie z tym pogodzic,ze z dziecka,ktore jadlo wszystko i w ilosciach wystarczajacych nagle zrobil mi sie niejadek:( chuda i mala jest od dawna ale i tak sie boje,ze niedlugo zebra jej policze. Ma ok.80cm i 9300g.

Robilam malej ostatnio badania i cos mnie niepokoi,ale musze to juz z pediatra wyjasnic. Do tego zelazo ma w normie ale na tej dolnej granicy,wiec bankowo cos na to dostaniemy-boje sie u niej zaparc i zmasakrowanych zebow:(

Syrop na odrobaczanie mam od dawna a zupelnie o tym zapomnialam...niezle-kolejny dowod na moj ograniczony ostatnio mozg.

Wlasnie skonczylam gotowac,studzic i mrozic zupki. Gdyby ta mala malpa wiedziala ile to czasu zajmuje..czasami zje 3 lyzeczki,czasami prawie wszystko,bynajmniej duzo z tego idzie do zlewu.

Wiecie,ze jestem taka zakrecona,ze dopiero po 4 miesiacach zorientowalam sie,ze moje nowe pigulki wstrzymaly mi okres? Wkurzylam sie bo we wtorek mialam zaczac kolejne opakowanie ale zapomnialam kupic a swieto bylo...zdecydowalam,ze je odstawiam..musze sie wybrac po nowe.

Nie gniewajcie sie,ze tak tylko o sobie,mam ostatnio jakies dziwne dni,ni to dol,ni zero mocy.

Mikoto-mam ciagle przed oczami filmik malej jak je...jestem pod wielkim wrazeniem:) moja mala ma mase pracy przed soba zanim dojdzie do takiej wprawy.

WItam wieczornie

Mikotku - TYmek wlansie zasypia z tym dziurawym smokiem, wyrzuca go i hmmm nawet ni placze tylko jojczy :sorry2: posmarowalam mu wlasnie dziaselka, bo ta 2 sie przebija i nie wiem czy 4 nie dizie i mnie udziabal w palca lobuz jeden ;-) mam nadzieje, ze zasnie szybciej niz w ciagu dnia i ciekawa jestem jak bedzie w nocy

Asia
- boje sie, poki co Nelka ma czasem smoczucia i jak go Tymek widzi to bierze do raczki i nic wiecej. On w ciagu dnia smoczka nie uzywa wogole. Tylko, ze jakbym miala czekac az odmsoczkujemy pozniej Nelke i wtedy Tymka to troche czasu uplynie... zobaczymy jak nam pojdzie

Justa - juz pokupilas wszystko !!!!super !!! ja w zeszlym roku zrobilam na probe 2 mini czapeczki z wloczki i rolki papieru :

inspiracja_164.jpg
Wygladaja super i latwo sie robi. W tym roku zrobie wiecej, a moze zaczne nawet niedlugo to beda w sam raz :tak:
My nadal mamy te , kotre od urodzenia zestaw mamas papas, ale racji barku miejsca nie dam rady wstawic nic wiecej . Lozeczko zmienia sie pozniej w tapczanik. Jak miejsce juz bedzie dodam na pewno stolik i krzeselka mamuty :-p

Załączniki

• inspiracja_164.jpg
    inspiracja_164.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 49
Wisienka oj zdrowia dla Ciebie,zeby dolegliwosci Ci meczyly

Gosia u nas dzis "zbita" i nie smiedziala :p (nie probowalam ehhehe) wiec moze to faktycznie zabki..OBY.i u Was tez!

Mikoto nic nie kupiłam. w sumie małe bombeczki w pepco do światecznego wianka.. Obiad w ikei hahah,. bardziej mama zakupy robiła.

Justa do Ciebie tez juz doszla paczka? wysylalam ekonomem i mi dzis kolezanka pisze,ze doszla :)) w szoku bylam. Super ze nocka bez kaszlu! Ty bys wyszla z pracy a ja bym wyszla do pracy. Juz pierd***ca dostaje w tym domu i to na wszystkim sie odbija,niestety.
Tez uzywam Ziaja liscie manuka,i o ile nigdy nie mialam problemow z tzw "syfkami" tak mi teraz namietnie wyskakuja.. Zadowolona jestem jedynie z pasty :)

Jesli chodzi o meble to do nas inwestujemy w Ikea, w domu mam z BRW i okrutny badziew.. Nie polecam..

Emka mnostwo sil dla Ciebie kochana :*

Maluchy spia, ja tez zaraz uderzam w objęcia morfeusza
Justa my mamy mebelki z Ikea, są super, dobrze się myja, nie drogie, wytrzymałe, mozna je zmieniac i rosna razem z dzieckiem;-)
Gosiak
Może Tymuś marudzi z powodu smoka, podziwiam, Toś pójdzie do slubu z dydem w butonierce taki zadydany jest:szok:
Emka
Oj masz się z tymi zupkami.Współczuję. I trzymaj się cieplutko kochana:tak:
Mikotku
Takie zwykłe Mikolaje z foli, ale dzieciaki sie opluły z radości:tak:
No i chciałam wam napisac, że Toś w złobku korzysta z nocnika.No a w domu nawet nie chce usiąśc.Co robię źle????????????:angry:

reklama
Mikoto aż mi się smutno zrobiło, że mnie nie przywołałaś :zawstydzona/y: Ale widzę, że wskoczyłam z listy rezerwowej :tak:
Jaką masz aplikację w telefonie? :-p
Też jestem jedzącą Zosią ZACHWYCONA - dziś dałam Tymciowi Danio, a on je zjadł sam-nie tak czysto jak Zosia, ale i tak jestem dumna :tak:

Dziś w pracy nawet nie zajrzałam na BB - tyle pracy. Potem do domu, szybki spacerek do sklepu - Tymek płakał, bo chciał na rączki, kładł się na chodniku.. ale nie uległam: wrócił na nogach! Wykończają mnie jego akcje :zawstydzona/y: Potem przyjechała moja mama, bo ja szłam z Mattem na basen, to też płakał-jak wróciliśmy, okazało się że przez pół godziny :baffled:
A jutro moja mama przychodzi rano i idzie z nim na szczepienie.. zwariuję z tych nerwów, co ten nicpoń robi :confused:

Wcięło mi pół posta :angry: Nie odtworzę.. Przepraszam

Bez energii jestem.. jakaś obolała.. słaba.. eh.. przesilenie jesienne :baffled:

Do góry