reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam z pracy. Oczywiście bez czasu. Ale was podczytuje. Może odpisze wieczorem chociaż sterta papierów z pracy na mnie czeka. Tosiu już lepiej. Jutro pójdzie do żłobka. Dziś z Polem. Mieliśmy cudny i rodzinny weekend. Nie chciało się aż z domu wychodzić rano. Miłego dnia kochane

reklama
Marcysiowa trzymam kciuki za małego Marcysia ;-) super, że taka dobra noc za Wami. Wiem.jak to pozwala naładować akumulatory ;-) co smacznego gotujesz i pieczesz?

Paulunia ale ma.spanie Tosiu :-o ciesze się ze u Was lepiej :-*

Kingusia przykro mi :-( zęby tak męczą Laure?

Teri biedna Slicznotka :-( masz rację, nie szczep. Nam trójki opoznily szczepienie ponad 2 miesiące. Co porabiacie? L. Juz pojechał?

Palin świetnie się Mikołaj.w tej.kurtce prezentuje!

Gosiak może coś Nelce gazowalo w brzuszku. Masz w razie czego kropelki?

Wisienka czekam na Ciebie Wieczorem :-*

Obiad gotowy, Musze Jeszcze spakować Mikotkowemu. Zosia bawiła.się z Tata, a ja zmieniałam pościele, ułożyłam Zosi w szafie, wyniosłam.letnie.kurtki, wystawilam na.olx kurtkę i kombinezon.z ubiegłego roku. Teraz moi śpią, a ja idę ogarnąć chalupe. Mikotkowy jedzie ok. 13, czeka na brata.

Mikotku -kropelki mam Sab Simplex przy Tymku dawalam profilekatycznie po pare kropelek, kolek nie mielismy. A teraz kurcze tez bym dala, ale dawkowanie jest w ulotce od 3 tyg. I nie wiem czy moglabym juzmalutkiej pare kropelek dac. Bo ewidentnie do baczusie , bo pozniej puscila ze 2 i bylo spokojniej, masowanie brzuszka tez ja uspokaja. Ja wiem, ze te kropelki sie nie wchlaniaja tylko ni wiem ile by tu dodac do melczka

Wisienka, super, ze weekend mieliscie spokojniejszy, wspólny. Nie dziwie się, ze nie chciało się do pracy. Cieszę się, ze Tosiu ma się lepiej.

Gosiak, oby to nie byly kolkowe zapowiedzi. Może chociaż koperek dawaj? U nas na opakowaniu herbatka koperkowej było ze od 1 tygodnia. A dopajasz czymś Nelke? Ja pamiętam z rozmowy z oddziałów noworodków po urodzeniu Mikołaja ja mówiła, ze na mm można cos dawać do picia dziecku, na KP nie trzeba. Udanego spaceru.

Mikoto, no właśnie widać, ze te 92-98 to tylko rękawy przydlugie, ale my raczej krotkorecy. Szkoda, ze juz dziś wyjeżdża, ale chociaż przedłużony weekend mieliscie.

Lece na wizytę. Będę wczesniej to może wejdą o czasie ;-)

Dopajam troszke wode, choc tu twierdza, ze nie trzeba. Boje sie dac herbatke koperkowa bo ona moze rownie dobrze wzmozyc bole brzuszka.
Cos zaradzimy na pewno !

Palin - czekamy na wiesci o szyjce :-p

Mikotkowy pojechał :'( jeżeli będzie musiał wyrównac zmiany, przyjedzie w ten piątek.

Gosiak a Espumisan można wcześniej? Może to jednorazowe, oby ;-) z tym przekazaniem to różnie, że względu na to,że ja musiałam odciągac początkowe mleko.przez każdym karmieniem i.wylewać, w tym.początkowym najwięcej laktozy, a często z początkowego mleka zaspokaja się pragnienie dziecka, mnie lekarz zalecił przepajac łyżeczka przegotowanej wody. Tyle, ze u nas wtedy były straszne upały. Koperkowa może wzmoc bóle brzuszka, także tez bym.nie podała.

Palin czekam na wieści z wizyty :-)

Zosia śpi, wstawilam pranie, jeszcze dwa będą. Piękne słońce się pojawia,także wyjdziemy na spacer. A po południu idziemy do mojej przyjaciółki.

Jak Mikiego uspilam przed wyjściem tak jeszcze śpi. Dziś wreszcie zjadł normalnie zupę (czyli pełną miche), zapił butlą mleka, a i zaliczył podwórko, to pewnie mu się dobrze kima ;-)

Na wizycie spokojnie. Krysia przytyła do 3 kg, serduszko bije ładnie. Szyjka zamknięta, ale juz mocno rozpulchniona. Główka tak wstawiona, że nie dało się juz dokładnie zmierzyć. Gin mówi, że jak się zacznie to pójdzie szybko (a biorąc pod uwagę, że z Mikim od zera trwało 6 godzin, to tu może być nawet bardzo szybko). Odstawiamy leki i zobaczymy co bedzie. Próbowała zrobić zdjecie buzi w 4d, ale stwierdzilysmy, że na zwykłym wygląda lepiej i wyraźniej. Niestety zanim dobrze ustawiła wszystko Kryska zakryła buzie rączkami - i ze zdjęć nici :p

W ogóle to dziś czułam się jak w poczekalni do geriatry, a nie do ginekologa. Same babcie, 55 lat i więcej. Najstarsza miała 87! Tylko ja jedna taka młoda i brzusiasta. Chociaż tempo ruchów mamy podobne ;-)

Gosiak, Mikoto, a nawet nie wiedziałam, że koperek może potęgować ból brzuszka. Teraz nawet jak Miki zaczyna coś marudzic i podejrzewamy, że to może być brzuszek, to dajemy mu herbatke koperkową. Dobrze Was mieć, zawsze czegoś może się człowiek dowiedzieć ;-)

Gosiak, u mnie na zgage najlepsze są... Ciastka z kremem!!! :p dopiero jak nic nie pomaga boi rennie.

Witam,
Na szybciocha odpisze poki jestem w drodze do domu. Mlodej kupilam wczoraj Nasivin i flegamine, zobaczymy jak to bedzie. Nie wiem teraz tylko jak ze szczepieniem, ktore ma za tydzien w piatek :-/ ehh.. Dzisiaj wpada do mnie Koleżanka, moze wieczorkiem da rade jeszcze cos skrabnac.
Bona ciesze sie, ze mieliscie cudny weekend! Oby takich wiecej!
Mikoto do piatku nie daleko, mam nadzieję ze szybko zleci i nie odczujecie zbytnio braku J. Pieknie Zosia pospala!
Kingusia na pewno cos znajdziesz :-)
Palin dobrzd, ze wszystko ok z Krysia! Waga w sam raz ;-)
Anilku ja jak dowiedzialam sie o ciazy to mialam przeczucie na dziewczynke, choc pierwszego wolalam chlopca, takze glowa do gory i poztywnie mysl! Super, ze z kruszynka wszystko ok!
Gosiak my podawalismy Mlodej herbatke rumiankowa tez. Oby to było jednorazowe i wiecej niemeczylo Nelki! Dasz rade z dwójką ;-)

I to chyba tyle.. Narazie :-)

reklama
Palin.super wieści! :-D

Emka jak oko Niny?

Marys ze szepieniem nir ma co się spieszyć ;-) najważniejsze aby Dziecko było zdrowe, bez infekcji.

Juz coraz ciemniej na dworze, chwila i trzeba wracać do domu.

Do góry