reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

wenusjanka co znaczy ,ze robi samolot?Ze nie ma opartych rączek i na samym wygiętym brzuszku się trzyma? Mała jest oparta,ale czasami bardziej na jednej ręce,tak solidniej,druga dotyka podłoża ale nie opiera na niej ciężaru ciała. Masz racje,najpierw ściągne fizjoterapeutę,skierowanie do neurologa też sobie załatwie,lepiej dmuchac na zimne i wcześniej rehabilitować. A NOP to chyba nie...bo szczepienie miała dopiero dzisiaj,a poprzednie dwa miesiace temu.

reklama
Dziewczyny mam takie pytanie na szybko nie pamięta kto ale ktoś pisał tu ze jego dziecko miało przeczyszczany kanalik łzowy?
Jak to wygląda?
Niestety Nina ma zatkany i mamy jechać jutro do okulisty

Bona- podziwiam Twoje zaparcie w odciąganiu pokarmu- strasznie tego nie lubię

Mikoto- super, że Zosi lepiej po mm :)

Gosiak- też tak sobie myślałam o tych bankach mleka. bo dziewczyny wylewają, a ich mleko może przydałoby się innym dzieciaczkom

i ja też na okrągło słyszę pytanie czy karmię piersią...

dmuchawiec- u mnie z karmieniem podobnie- w nocy mały potrafi wytrzymać nawet 6-7h, a w dzień muszę karmić co 1-2h, chyba, że jesteśmy na spacerze...

ja kupiłam fajne rajstopki w pepco :)

Wenusjanka-witaj po długiej przerwie- świczną masz księżniczkę :)

Palin- my już też żegnamy się z ostatnimi ciuszkami 62

gosiak- to może załóż mu rajstopki pod te krótkie ogrodniczki i chociaż po domu ponosi :) Mi też żal odkladać takie ładne ubranka :) ale cóż poradzić jak już się nie mieści...

Palin- ja też mojego ostatnio mierzyłam to miał jakieś 64-65cm i też właśnie jak wyprostuje nóżki w pajacu 62- to mu się robią gołe ramiona

a w body niektóre rękawki zrobiły się 3/4 - jak nic trzeba zakladać już 68

Już nie jestem 35, a tylko 30 stron do tyłu ;-) resztę doczytam jutro ;-)

Ja dzię wpadam na chwilę wieczornie. Po konsultacji okulistycznej jestem duzo spokojniejsza. Mam nadzieję, ze neurolog też bedzie w porządku.Dziś nawet zrobiłam normalny obiad i ogarnełam mieszkanie, wyprałam 2 praleczki i teraz kosze puste:szok:Ciekawe jak długo.dzieciaki ostatnio brudza pralkę na 2 dni.I góra prasowania rośnie
emka a jakie objawy ma twoja mała, niestety nie dam rady nadrobić dwóch dni.Moja Milcia miała wzmozone napięcie

Palin- a siedząc za kółkiem jak byś zareagowała jakby się zaczął krztusić siedząć obok? Jeszze byłby z tego wypadek... mój mąż stwierdził, że dobrze, że wożę małego z tyłu- przynajmniej się nie rozpraszam za kółkiem, ale nie zabieram go w trasy dłuższe niż 10-15min

Kurde, jak to jest – jak Aro jest na miejscu, tylko do południa w pracy (czyli trzeba zająć się Mikim, porządkami, zakupami, gotowaniem), to ja mam czas na wszystko; jak Ara nie ma (więc mogę sobie pofolgować), to i czasu jakoś mam mało.:confused:

Wenusjanka – gratuluję takich nocy. I zazdroszczę (choć narzekać nie mogę, bo Miko ma stałe godziny pobudki i tylko zje i zasypia dalej):happy2:

Smile – a chociaż piątek 13-ego był szczęśliwy? Dobrze, że nic poważnego się nie stało. A kolano się zagoi…

Mikoto – nawet mi nie mów o wigilijnym jedzeniu. Bo jak tu się powstrzymać od grzybów? W ostatnie święta to zjadłam obrzydliwie dużo pierogów z grzybami (nawet na talerz nie przekładałam, tylko zagarnęłam miskę), a teraz co? Tylko rybcia mi zostanie?:-(

Chorowitki
(malusie i duże) – zdrówka!!!

Kingusia – Mikołaj też przyhamował z jedzeniem. Teraz najczęściej zjada 90, zdarza się i 60. Ale na pocieszenie mam to, że je co 2,5-3 godziny (a jak naprawdę mało zje to i co 2).

Gosiak – Cebion jest bez recepty. To po prostu witamina C.

Emka – Mikołaj to samo. Wykręca się. Już myślałam, że z nim coś nie tak, ale czasem się przegnie do mnie i tak słodko przytuli…

Mama2013 – Mikołaj ma chyba krótkie rączki, bo wszystkie rękawy trzeba zawijać. Dziś przyszła kurtka jesienna – cała dobra, a rękawy 2x za długie… Z rozmiaru 62 to tylko bluzy mu zakładam, bo mają akurat rękawy, a na brzuszku są tylko tylko (po domu mogą być, bo i tak zawsze ma coś pod spodem). A co do jazdy samochodem, to jak naprawdę nie muszę to nie jeżdżę. Przez ten czas, co Ara nie ma jeździłam z Mikołajem raptem 2 razy, a nasza podróż trwałą krócej niż zapinanie pasów na foteliku.

emka oby obyło się bez skutków ubocznych! Felini zaczyna podnosić głowę do siadania i też się tak właśnie wypina jak go noszę. Muszę mocno plecki trzymać bo potrafi nieźle się gibnąć. W ogóle coraz mniej cholera leżeć chce.

Jeśli jest potrzeba to proszę bardzo zakładajcie nowy wątek :yes:

gosiak cebion bez recepty ok 15zł a jest inna wit. C też w kropelkach i też można niemowlakom podawać za ok 5zł niech teściu dopyta.

eh... no i idę spać. Jeszcze 2 dni i K. wróci :-)

ja też przy meczu paznokcie kończę... i zaraz idę spać bo już ledwo widzę.

Dzisiaj poszalałam po CH i zakupiłam dla siebie spodnie w Tchibo i rajstopy kryjące na piątek, a Młodemu kupiłam buciki z Kubusiem Puchatkiem i sweterek:)

Co do siadania i innych pozycji, Młody dzisiaj jechał w gondoli i musiał mieć podniesioną główkę o inaczej nic nie widział i płakał:/ dobrze, że mam taką opcje w gondoli bo inaczej musiałabym go nosić:/

Palin w pt 13-tego z domu nie wychodziłam:) a dlaczego grzybów jeść nie możesz? Ja ostatnio zjadłam pyszną jajecznicę z grzybkami, Młodemu nic nie było na szczęście.. W ogóle jem wszystko i jest OK.

Dobranoc:)

reklama
Tak wpadam na sekunde i przeczytalam kilka ostatnich postow, czasu brak na forum.
No i chce napisac ze ja tez grzyby jem bo kocham i Antkowi nigdy nic po nich nie bylo. Troche sie balam sprobowac ale niepotrzebnie jak widac. Wlasciwie tak samo jak smile jem wszystko a maly dotad nie narzekal na brzuchol.

Do góry