reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

A czy ten Cebion jest na recepte?? bo kurcze poprosilam tescia aby mi kupil i nie wiem czy sprzedadza...

My po spacerku. krotki bo tylko do sklepu ale zimny wiatrrr...jak Tymek pozwoli , czt. usnie, zrobie jakis obiad . A najchetniej sama bym sie polozyla bo glowa peka, chyba tabletke wezme.
emka - oby brzuszek sie uspokoil i szczepienia przebiegly bezobjawowo :)

reklama
Dziewczyny co Wy na to,żeby otworzyć nowy wątek związany z rozszerzeniem menu naszych juniorków?W sensie,ze będziemy opisywały kiedy już coś wprowadziłyśmy nowego,co to było,w jakiej ilości,jaka była reakcja dziecka itd Później dojda pewnie przepisy na obiadki własnej roboty a nie słoiczkowe. Chodzi mi tu przede wszystkim o pomoc dla "świeżych" mamusiek,przecież mamy tutaj kilka fajnych już doświadczonych,zawsze jakaś podpowiedź:) Moderatorki co Wy na to?

Ja jestem za!!!! lekarz mi owszem rozpisal ze w 4 m-cu mam dac tyle i tyle mleka, tyle kaszki i zupke . No ale przeciez nie dam dziecku od razu zupy...chcialam powoli skladniki wprowadzac, ale zanim to zrobie bedzie juz 5 miesiac kiedy to do zupki ma dojsc miesko albo zoltko jajka - nie pamietam.
A kaszki tez nie wiem nawet jaka gestosc maja i od jakiego smaku zaczac..... Chcialabym je juz lyzeczka podawac, choc szybciej byloby butla. No ale co ja mam lepszego do roboty :-pcierpliwosc bede cwiczyc.
Tez nie wiem czy dac marcheweczke ze sloiczka czy lepiej zetrzec i soczek wycisnac jako pierwszy....miliony pytan...

Wreszcie usiadlam, tabletke wzielam...kuchnia juz mnie wola ale sil brak. .. Jak szybko rozmrozic piersi z kurczaka??

OO dziekuje, juz jakies wskazowki. CO do loztka nie pamietam - mam karteczke, ale to bylo wlasnie w 6 lub 7 miesiacu :tak: W sumie chyba lepiej samej ugotowac marchewke bo ile na poczatek zje z tego sliczka...a potem reszte wyrzucic, bo chyba za dlugo nie moze stac.
Takkk faruszek trzeba kupic koniecznie :D juz doczekac sie nie moge jego minki na takie smakolyki :tak:

Hahaha moze sie nie dowie , ze mama takie sekrety zdradza ! Rzeczywiscie nie zaciekawie to wszystko wyglada i biedny jest bo mlody chlopak a tak uwazac musi na to co je

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanko-czy jak bierzecie maluchy na ręce i trzymacie brzuchem do brzucha to wyginają głowę do tyłu tak jakby chciały dac znać,że wolą być trzymane plecami do naszych brzuchów i wszystko widzieć? Bo już nie wiem czy schizuje czy mała ma jakiś odchył ostatnio...

emka ja jestem za wątkiem :tak::tak::tak: widziałam że np . kwietniówki maja taki wątek bardzo to fajne ja moge opisac pierwsze reakcje Darii na nowe smaki choc do tej pory zjadała tylko łyżeczke marchewki która pluła i 3 łyżeczki kalafiora który tak jadła że az mruczała z zachwytu ja mam fajną rozpiske co i kiedy dawac mam przyczepiona do lodówki mogłabym sie nia podzielić :tak: także moderatorki do dzieła :-D narazie daje słoiczki bo to dla mnie bardziej pewne niz np.marchewka która jest pryskana różnymi nawozami słoiczek po otwarciu może w lodówce stac 48 godzin czyli jeden może byc na 2 dni ale puzniej chciałabym sama gotowac małej obiadki jak juz bedzie obcykana z gryzieniem i nowymi smakami synkowi do 6 miesiąca dawałam słoiczki a potem już nimi pluł i gotowałam sama ale przez 10 lat to już nie pamiętam nic a nic z tego menu :-D
co do przekręcania to moja tak własnie robi daje do zrozumienia że chce byc przodem do świata :-D

teri bo ja sie zaraz naczytałam,ze to od wzmożonego napięcia mięśniowego,ale chyba takie coś ujawnia się już u noworodka a nie później,nie?

ale moja nie odchyla samej głowy tylko cala sie przekręca ona jest juz bardzo ciekawa świata :tak:na brzuszku ładnie sie unosi już wysoko na wyprostowanych raczkach no ale moja skończyła 4 miesiące już to może inaczej

Załączniki

• SAM_6057.jpg
    SAM_6057.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry