reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Natis Zosia też nie chciała wziąć butli i to z moim mlekiem :( byłam załamana. moja mama znalazła na nia sposób - wzięła ją wysoko na jedną ręke i z butlą w drugiej spacerowała z nią po całym domu - 50 ml wypiła w ciągu 20 min, gteraz jeszcze też marudzi jak jej daję, ale muszę ciagle z nią spacerować, może tak spróbuj.

Isis
ale cudny Wasz synek :-) Pięknie się trzyma! Czy on leży na poduszce do karmienia?

reklama
Mikoto próbowałam juz Twojego sposobu, nic nie działa. Śpi jeszcze. Nie jadła od 13.
Butlę mam Avent i Dr Browna. Z obu piła moje mleko jak gdzieś szlam bez problemu, a dzisiaj nawet zassac nie chciała. Jak kilka krooki mleka wleciało do buzki to się krzywiła i pluła i płakała. Pierwszy raz tak płakała. Masakra.

Isis piękny Twój Skarbek. Mleko jest ohydne. Właśnie próbowałam. Nie da się opisać takie jest niedobre.

Sorki ze tylko o sobie. Jutro nadrobię jak ochlone. Czekam na Darka, może jemu coś się uda.

Natis jak nie jadła od 13 to powinna zjeść, mój bratanek też miał to mleko i też nie chciał go pić, bratowa mieszała mu je z innym, które miał wcześniej. A może dosłodzić glukozą?:zawstydzona/y: A co lekarka mówiła, jakby Lena nie chciała pić? My mamy butlę z Tommy Tippie

Mikoto tak na podusi do karmienia sobie leży ;-)

Natis czyli to tylko i wyłącznie kwestia mleka, po prostu jej nie smakuje :baffled: Twoje mleczko było mniam, a to jest be, nie wiem jak tu zaradzić, a może tak jak Mikoto napisała pomieszać z innym albo dodać glukozy zeby było słodsze? A innego pić nie może tylko to?

Natis - potwierdzam Nutramigen jest obrzydliwy, i do tego okropnie pachnie, ale nie wiem czy dosłodzenie glukozą coś da, bo ono ma specyficzny smak i z glukozą może byc jeszcze gorsze. Może spróbujcie łyżeczką albo takim zakraplaczem (w aptece można kupić taki zakraplacz do oczu), ewentualnie masz chyba tą buteleczkę do podawania lekarstw - może tym ?? Oj oby Lenusia zaakceptowała to mleczko. A jak nie to zapytajcie lekarki czy możecie jej dać inne na próbę np Bebilon Pepti. U nas Tosia też strasznie nutramigenem pluła, a jak już udało się jej coś wcisnąć to miała straszne zaparcia :/ A bebilon pepti zaakceptowała od razu i problem się rozwiązał (bo u niej też były masakryczne kolki i różne przygody z kupkami)

Isis jaki ten twój Gabryś jest śliczny :-)
Natis też słyszałam że to mleko jest obrzydliwe ale może jak Lena zgłodnieje to zje troche. Mam nadzieję że uda Wam się nakarmić ją tym mlekiem dla jej dobra.

natis biedactwo az mi sie płakać chce dla Lenki już butelka to nowośc zawsze miała ciepłego cycusia z pysznym mleczkiem a tu nalgle nie dośc że nie ma cycusia to jeszcze obrzydliwe mleko !! tak mi Was szkoda !!!:-:)-:)-( nie wiem co doradzić Lenka musi sie przyzwyczaić ale jak bedzie bardzo głodna to na pewno zje choćby z głodu
u nas jak Mała nie chce jeść to tez sprawdza sie chodzenie z nią i jeszcze jej śpiewam i czasem jej tak ''wcisnę '' powodzenia czasem jak ja jestem zdenerwowana i nie mogę jej nakarmic to mój m ja bierze i od niego zjada :baffled:

NATIS- kiedy u nas było podejrzenie skazy i mieliśmy podawać Nutramigen, to lekarka mówiła, żeby mieszać na początku z innym mlekiem (jedna łyżeczka N i trzy Bebilonu przez dwa dni, potem dwa na dwa też przez dwa dni itd.). U nas tylko wtedy jakoś szło... Powodzenia!!!

My już po wizycie... Kanalik zatkany na amen, oko gnije od środka... Czeka nas zabieg w Częstochowie, bo w Kielcach nie ma okulistów typowo dziecięcych... Mam żal do siebie, że czekałam te 3 miesiące, tak jak kazali w szpitalu...

reklama
Bona kiedy będziecie mieć ten zabieg? Nie miej do siebie żalu. Nie chciałaś przecież źle... człowiek słucha lekarzy bo im ufa a potem czasem się żałuje. Wszystko będzie dobrze, głowa do góry!
Natisku Teri ma racje, niech Darek spróbuje, u nas tez działa taka zamiana.

Donoszę że moje dziecko nadal nie śpi. Ja i mój kręgosłup wysiadamy :-(

Do góry