reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

JUSTA my też mamy huśtawkę FP i na początku Feliks nie chciał w niej siedzieć teraz potrafi spać nawet po 2h

Smile zaglądam ile się da ale usiąść przed komputerem z moim Terrorystom to czasem wyczyn nie lada. Jakie masz nosidło? u nas piąstki różnie. Jak zaciska to wkładam mu grzechotkę.

ISIS mi też włosy lecą ale mam ich sporo na szczęście. Śliczny Gabryś! No i kciuki trzymam.

_anula my już pomału na rozmiar 68 przechodzimy

NATIS uwierz, że wiem co czujesz..... przykro mi ale tak jak sama piszesz to dla Waszego dobra i nie ma w tym Twojej winy. Ja bym mieszała moje mleko z nutramigenem (tak robiłam przy Olivierze) tylko musiałabyś wiedzieć ile Twojego wypija i na początek kiedy np. wypija 90ml robiła bym 60 Twojego i 30 MM. Nie dziwię się, że Mała nie chce to mleko śmierdzi jak pokarm dla rybek :baffled: Odstawanie też było dla mnie gorsze niż dla Młodych

madzia świetne zdjęcia!

Bona atopowe niestety nie leczy się z dnia na dzień :baffled: Mam nadzieje, że z oczkiem będzie lepiej

dmuchawcu no no no się mąż wykazał! Super :-D Czemu smoki przez allegro?

mikto to Zosieńka idzie jak burza z ząbkami i z wagą też. Myślałam, że MT są od 6 miesiąca??

Wisieńka ja też już garderobę jesienną uzupełniam. Dzisiaj korba mi przypomniała, że nie mam śpiworka większego. Rok szkolny za pasem. Ach pieniążki kochane pójdą.......

Paulunia zazdroszczę nocek! 8h!! WOW!

Dzika ja smoczek wkładałam do skutku. Teraz do spania ciągnie ale jak tylko zaśnie mocno bądź się przebudzi to wypluwa. Chyba to też kwestia przyzwyczajenia. Chociaż Olivier załapał od razu. Każde dziecko inne.

Kingusiaml Mi się wydaję, że Laura dobrze je. Feliks zjada czasem 130 a czasem tylko 90ml a kawał chłopczyka z niego ;-) Olivier miał najpierw dolne jedynki później górne 2, później dolne 2 aż w końcu górne jedynki. Rszta wyszła jakoś mega ekspresowo. Zaczął ząbkować jak miał 5 miesięcy zobaczymy jak będzie z Feliksem
Emka 3 lub 4??? Poważnie? :szok:

SKalbka też ostatnio ":złapałam" Małemu opuszek i krewka się polała. Masakra myślałam, że sama sobie przywalę za tą nieostrożność.

Palin co lekarz powiedział??

My się nosimy w chuście i po pierwszych płaczliwych próbach idzie nam super. Mały ok. Nie chwalę go za bardzo bo zaraz się psuje ;-) mnie plecy bolą już 3 tydzień :baffled: Krzysiek chodzi do pracy. Mama pomaga jak trzeba. Ogólnie radzimy sobie. Starszak mi jakoś szybko "dorasta" eh....jak ten czas leci......

Spokojnej nocki

reklama
anilek moje już do mnie jedzie :-)

Bona trzymam kciuki za oczko Michasia! Nie masz sobie nic do zarzucenia - stosowałaś się do zaleceń lekarza. Teraz już musi być dobrze!

Natis
ja też myślę, że skoro Lenka tyle wypiła, to teraz powinno być już tylko lepiej! Głowa do Góry Kochana!

Zosia wykąpana, nakarmiona, siedzimy z sypialni, kołyszę wózek nogą i zastanawiam się co mamy jutro do zrobienia :confused: Korzystając, ze była z nami moja babcia, to:
- zjadłam kolację w porze kolacji :-D
- zrobiłam pranie,
- naszykowałam kolejne - włączę rano jak wstanę, co by jutro zdążyć wszystko poprasować,
- pościerałam kurze,
- odkurzyłam,
- pomyłam podłogi,
- posprzątałam łazienkę i kuchnię,
- wyparzyłam butelkę i laktator przed 21 - a to rzadko się udaje:-)

Sara tak pisze, pisza też, że odkąd dziecko stabilnie trzyma główkę lub siedzi. Ja radziłam się Dmuchawca :-)

Teraz chwila z Wami i kładę się spać. Jeszcze tylko ściągnę pokarm... Lecę na fb

[SUP]mikoto mi się strasznie koncepcja MT podoba i tez noszę się z zamiarem kupna ale czekałam jeszcze bo myślałam, że od 6mca skoro jednak jest inaczej to chyba muszę się rozejrzeć [/SUP]

Mały dziś zasnął na noc w ekspresowym tempie jak tylko położyłam go do łóżeczka, więc mogłam w końcu trochę popracować, jeszcze 2 dni i będę miała zrobione na ten miesiąc.

Kingusia91 ja też zauważyłam że Dada2 są mniejsze od Pampers2, u nas zakładamy Pampers bo już Dada za małe.

Isis pięknie Gabryś trzyma główkę, mój synek też zaczął tak wysoko podnosić ale długo jej tak nie utrzyma jeszcze

Smile4u ja też zwalam na pogodę, bo Filipek też dziś sporo spał i był mało aktywny, czasami jeden dzień ma taki że sporo śpi a wtedy następnego dnia tylko drzemkuje

Może Dmuchawiec uświadomi nas ogólnie? :-):tak:Ja też bym chciała...
I jeszcze pytanko: jakie macie karuzelki? Moje dziecię nie ma, a piszecie, że gapią się Wasze na to ustrojstwo. Może się skuszę na jakąś...

Poczytałam ale większość zapomniałam bo już zasypiam.Chciałam jednak zajrzeć żeby być juz na bierząco.
Natis mam nadzieję, że mała je i że pomoże i w końcu pozbędziecie się problemu.A mleczko może zamrażaj, może się kiedyś jeszcze przyda:tak:Ja mroziłam w woreczkach baby ono bo zajmują mało miejsca.
Bona kciuki za bezbolesny zabieg. Ty na pewno w niczym nie zawiniłaś.Będzie dobrze.
Skalbka niestety mi się tez zdarzyło przyciąc paluszek . :zawstydzona/y:

Witam wszystkie nieprzywitane i zyczę bezbudzonej nocy.
b030.gif

reklama
Do góry