reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Kingusia super promocja - w super pharm teraz też z kartą będzie promocja na pampersy 29zł, ale nie wiem jakie rozmiary :confused: Kauflanda u nas brak:wściekła/y: U nas dzisiaj ostatnie 10 sztuk 2, potem zaczynamy 3 :tak:

Dmuchawcu u nas w leżaczku tak idą baterie, zwłaszcza te od wibracji:-D

Wisieńka
kolor tree, z zielonym. Sama jestem bardzo ciekawa, jak się sprawdzi. Dam znać :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ale produkcja!

Co do jedzenia, to Mikotku kiedyś pytałaś, ile jedzą dzieciaki karmione własnym mlekiem, ale z butelki. Mój Michaś je 180 ml 5 razy dziennie. Według tego kalkulatorka, który podałaś, powinien jeść 15 ml więcej, ale na razie najada się tym, co dostaje i przybiera w zastraszającym tempie :-D Kingusia wydaje mi się, że Laura je prawidłowo, ale nie jestem na mm, więc nie wiem na pewno.

Wisienko, witaj! Powodzenia z Milą!!! Ja co prawda nie mam dziecka w tym wieku, ale może to faktycznie bunt dwulatka...

Dmuchawcu- zazdroszczę Męża i niespodzianki :tak:

Kingusia a ile mała wazy, moja Mila to była kruszynka straszna i dalej jest ale w niczym to nie zagrażało jej zdrowiu
Bona a ile wazy teraz, Antoś na cycu nie wiem ile je dokładnie ale też przybiera dobrze, jutro skończy 3 miesiące to go zważę, myslę, ze około 7kg
Kolejne dwa okna umyte:-DAntoś spi nadal:tak:Z przedszkola na razie nie dzwonili, jak Mila nie zasnie mieli dzwonić, to może jest dobrze i śpi

Bona pięknie je Michaś! Ile już waży? Daj znać jak wrócicie od okulisty, trzymam kciuki i za oczko i za problemy skórne Michasia! Będzie dobrze - jesteś wspaniałą mamą i dasz radę.

Kingusia
ja też uważam, że Laura dobrze zjada.

Witajcie kochane :)
Produkcja rozkręca się na nowo :D
Kingusia - też myślę, że Laurka dobrze zjada, najważniejsze, że jest szczęśliwa i radosna, jakby była głodna to byłby ciągle płacz
Wisieńka - bunt dwulatka - nasza Tosia przechodziła go od 1,5 roku do 3 lat :p masakra jakaś była :p ale dacie radę - to przechodzi, raczej .... :p
Natis - kochana, dobrze że już dzisiaj nastawienie lepsze. Najważniejsze, że jest sposób żeby pomóc Lence. Wiec co to wczesne zaprzestanie karmienia, jak Tosię kończyłam karmic to beczałam przez tydzień, twierdząc że jestem najgorszą matką świata, ale Tosie przestał bolec brzuszek i stała się radośniejsza - i tym samym moje wyrzuty sumienia się skończyły. A wiedz kochana, że i tak dla wielu z nas jesteś wzorem do naśladowania i uważamy Cię za cudowną mamę. Walczyłaś do końca - to się liczy, a Lenusia i zza smoczka butelkowego będzie się do Ciebie uśmiechała i gadała !!

Co do pampersów - my też na trójkach już od dłuższego czasu :p no cóż ale jak ma się w domu pulpeciora to i pampersy muszą być duże :p

PS- Dmuchawcy ależ Ty masz głos !!! ja co prawda później ale może dlatego, że to echo po czasie do mnie doszło i w ogóle :p ale jestem :p

reklama
Dziękuję Mikotku :* Jak nie zdążę dzisiaj, to jutro na pewno dam znać, co powiedział okulista. Boję się, że trzeba będzie przetykać te kanaliki, bo już większość metod wypróbowaliśmy. No, ale najważniejsze, żeby w końcu przestało ropieć moje małe, kochane oczko :tak:

Wisienko- jutro idziemy na szczepienie, więc zważę go dokładnie. 30 lipca ważył 4900, a teraz to już coś ok 7 kg (przynajmniej jak ważę się sama, a potem z nim na rękach, to tyle wychodzi. Poprzednio się sprawdziło, zobaczymy, jak teraz) :-) Czyli 2 kg w miesiąc? :baffled: To nasze chłopaki z jednego dnia są, bo mój Michaś też jutro kończy 3 miesiące :-) I chyba podobnie ważą!

Do góry