reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Tort jak dla mnie wyszedł trochę "chemiczny":-D. Kupiłam barwiniki spozywcze naprawdę fajnej jakości bo były na urodzinach dzieci z uczuleneim na barwniki i nic im nie było:tak:. Ale choć dałam do ciasta ilośc jak łepek od zapałki, to kolory wyszły jakie wyszły:szok:

Ale- raz sie żyje, nie? Od czasu do czasu wolno zaszaleć:-D

reklama
Witajcie!

Sara gratuluję! Dużo czeka Was remontowania?

Dmuchawiec u mnie też pogoda nie nastraja do niczego: szaro i pada śnieg. Ale zacznijmy ten dzień z optymistycznym nastawieniem :-)

Dziewczyny kiedyś już wtawiałam tę ściągę, ale podrzucam raz jeszcze:

Przyjmuje się, że:
1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

A ja dzisiaj mam trochę rzeczy do zrobienia. Przede wszytskim muszę iść do sklepu :no: a tak mi sie nie chce:angry: ale najprawdopodobniej będę miała gości. Planuję cos upiec i nawet drożdży w domu nie mam:wściekła/y:

Witam porannie:-)
Ja dzis jakas zmęczona,chyba trochę ta pogoda tak na mnie działa, w ogóle to coraz bardziej boję się konca ciąży, rozwiązania,jak to będzie wracać z powrotem do pieluch itd.
Wczoraj przepłakałam do południa, rano jak zaprowadziłam Bartusia do przedszkola wyrżnęłam tak na lodzie przed szkołą że nie mogłam się podnieść. Dobrze, że na bok,a nie na brzuch lub plecy. Tak ogromnie się wystraszyłam o dziecko, że cały dzień i dzisiejsza noc o tym myślałam i słuchałam jego ruchów.
Uważajcie dziewczyny i ostrożnie chodźcie, ja to za szybka jestem wszystko robię pędem, nie potrafię wolno nic robić, chodzę też za szybko.....
Jutro mam wizytę, wyniki moczu odebrałam-ok są.
Sara-gratuluję mieszkania i życzę Wam szczęścia w nim:tak:
Natis- nie martw się tym krążkiem, moja koleżanka z pracy miała to we wszystkich 3 ciążach i do końca donosiła dzięki temu zdrowe dzieciaki, nawet po wyjęciu krążka w 9 m-cu nie urodziły się tak szybko..
Witam nowe mamusie- wszystkiego dobrego dla Was:-)

Dziewczyny gratuluję 2 z przodu, a Tobie Robaczku 6 miesiąca... jak ten czas leci:)

Palindromea powodzenia w szukaniu.. kiedy w końcu zaczniemy coś kupować? :)))

Dmuchawiec masz talent:) piękny torcik!

_anula oby dzisiejszy dzień był lepszy! chociaż po takiej nocy kiedy co chwile wstawałaś to nie wiem... <tulę>

Sa_raa w końcu doczekałaś się kluczy, no to teraz będziesz szaleć:))) fajnie!

Ewelina teraz trzeba bardzo uważać, jest strasznie ślisko! dobrze, że nic sobie nie zrobiłaś, dzidzi na pewno nic się nie stało, ma tak dobre poduszki powietrzne!

Mnie coś dzisiaj głowa boli, pewnie dlatego, że o 08:00 obudził mnie telefon - oczywiście nie odebrałam bo biedny był by ten dzwoniący! Muszę wlać w siebie jakąś kawę bo długi dzień mnie czeka.. na 12:30 lekarz ogólny, później muszę przejść się na pocztę (dość daleko), sklep i na 20:15 wizyta u gina. Mam nadzieję, że Piękny do gina ze mną nie pójdzie... na wadze mam już 70,5kg, zawsze jak podaję wagę przed wizytą on robi głupie uwagi pt. "jak można tyle ważyć" :/ a ja ostatnio nic tylko bym jadła i jadła:/

julix to szykuje Ci się impreza:-) Dużo będziesz miała gości? Co planujesz dobrego przygotować? Pochwal się jakimś dobrym przepisem i wrzuć na wątek kulinarny. Z chęcia coś nowego wypróbuje:-)

Dmuchawiec wow! Chylę czoła!:szok: ja nawet nie robie podejścia do tortu:no: raz spróbowałam - lepiej o tym zapomnieć. Dlatego też mam do Ciebie tę sama prośbę co do Julix - wrzuć przepis na watek kulinarny. Może odważę się spróbować.

anula ja też od zawsze borykałam się z kurczami łydek. To nawet nie skurcze, ale takie rwanie. Dostałam teraz na to MagneB6 2x1, jest trochę lepiej.

Witam

Chyba tez sobie zaraz kawke zapodam, paskudna pogoda u nas. Ooo, albo kakao, tak!

Witam nowe mamusie - spokojnej ciazy i piszcie :)

ewelina - uwazaj na siebie!
dmuchawiec - super torcik i jak ladnie udekorowany :)
saara - super, ze klucze juz sa! Szybciutkiego remontu zatem :)

Milego dnia!

Dmuchawiec - genialny tort. Co prawda aż takich słodyczy to nie jadam (za słodko), ale miło się na niego patrzy :-)
Anula - współczuję nocy. Mam nadzieję, ze już teraz będzie tylko lepiej...
Mikoto - chcesz to prześlę Ci trochę mojej energii. Chodzę tak naładowana, że aż ciężko mi usiedzieć na miejscu (a muszę poczekać, bo ma być dziś do południa sprawdzanie instalacji gazowych). Już mam kilka pomysłów na obiad, że nie wiem, na co się zdecydować...:rolleyes2:

Smile, ja jeszcze nie zamierzam kupować (zbytnio nie mam za co, czekam na pieniądze z ZUSu za styczeń, a nie chcę ciągnąć od Aro - jeszcze na to przyjdzie czas), tylko zorientować się gdzie te sklepy w ogóle są. No i oczywiście przede wszystkim chodzi o... spacerek :-)
U nas pogoda ładna. Nawet wczorajsze kałuże prawie całkiem już poznikały. I tak zielono mam za oknem, że chyba można spokojnie chodzić...

Ostatnia edycja:
u nas będzie spora impreza. w sobotę rodzinka. tutaj bez szaleństw, tort, sernik na zimno z truskawkami - bo to ulubiony deser synka :) Na ciepło zrobię kurczaka w marchewce i sałatkę z różnych sałat. Przepis na kurczaka mogę wrzucić do wątku kulinarnego. Natomiast na niedzielę, to robię dużo różnych przekąsek dla dzieciaków, bo trochę się znajomych zjedzie :)

ehhh też liczę na koniec skurczów :( ale aż dziwne bo już od tygodnia biorę asmag forte jak już pisałam 3x2 tab - to na prawdę końska dawka :( jeszcze do tego na noc nospe zażyłam to już w ogóle :( ehhh
Jutro tłusty czwartek :D:D:D objem się pączków jak nigdy :D a dziś robię placki ziemniaczane ale uwaga z kefirem :) wrzucę przepis na odpowiedni wątek :)
Do tego wszystkiego jak na złośc lapek się psuje :( grzeje się procesor, sam się wyłącza i bez serwisu się nie obejdzie jak ja bez Was wytrzymam ;(

reklama
No właśnie, jutro Święto Pączka (już widzę "banana" u Ara). Ja nie lubię pączków. Jeszcze z nadzieniem adwokatowym to zjem, ale zwyczajne z dżemerem to już nie (choć przetwory różane uwielbiam). Trzeba będzie choć jednego jutro zjeść - dla tradycji - a może właśnie Mikołaj będzie lubił ;-)

Do góry