reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
heloł
ale dziś zaspaliśmy, młody zamiast być o 8.30 w przedszkolu wstał o 9 :-D

fioletowa ja też właśnie biorę to luteinę i tez właśnie zastanawiam się czy to ta tabletka czy nie a jaka dawke masz tez bierzesz dwa razy dzienie 2 tabletki czyli na dobe 4 ??

tak, dokładnie 2x2
poza tm 2x aspargin, aspirynę raz dziennie i oczywiście folik - aktualnie 8 tabsów dziennie [pfff połowa tego co brałam w poprzedniej ciąży ;-) ]

witaj wisienka - spokojnej ciąży

widzę że o wadze była mowa - ja startuję z 66 tak jak poprzednio, w ciąży przytyłam 10 kg a po ciąży schudłam 20
a potem wróciłam do pracy i miesiąc temu ważyłam 71, ale zaczęłam dietę, schudłam 5 kg i ... zaszłam w ciążę, a miałam zamiar zrzucić jeszcze z 10
mam nadzieję że schemat powtórzę [tj 10 kg do góry, 20 w dół, a dalej już nie ;-) ]

hejka dziewczynki
Jak mnie rzołozyło będę musiała iść jednak do rodzinnego a przypatkiem ie dorobic sie zapalnie chyba ze zacznę robić to co przy każdej chorobie ... za 2 dni mamy jechać na wesele ale ja siebie nie wyobrażam cała noc bo nie wytrzymam ostatnim czasem śpioch sie zemnie zrobić bo jak bym mogła to bym poszła nawet po wieczorynce spać ale co z tego jak sie w nocy budzę :/ Dziś jest fajna pogoda bo słoneczko wyszło :):) może ze starszakiem potem pójdę do parku liście pozbieramy a potem je po naklejamy na bloczek

misianka zdrowka!

fioletowa ladnie schudlas po ciazy, a odchudzalas sie czy przez karmienie tak ci zlecialo? Ja niestety tez startuje z wyzsza waga niz w poprzedniej ciazy:confused2:

U nas tez piekna pogoda, niesamowicie cieplo jak na pazdziernik. Napisalam do anislu z prosba o przeniesienie naszego watku do "Przyszlych mam", bedziemy mogly zalozyc kilka osobnych tematow, troche to ulatwi pisanie :tak: Wiele tu "doswiadczonych" forumowych mam wiec pewnie wiecie co mam na mysli

Hej Dziewczyny!

Byłam dziś rano na badaniu beta HCG. O 15 wyniki, mam nadzieję, że ładnie urosło.

misianka - też zaraz wybieram się do lekarza, bo coraz gorzej ze mną. Już mnie klatka i płuca bolą od kaszlu :), a mój M tylko się na mnie wydziera, ze nic nie robię. A co mam robić, skoro nic mi nie pomaga. Na samą myśl o cytrynie, miodzie, czosnku i malinach już mi niedobrze... Od tygodnia tylko to jem.

fioletowa - ładnie zrzuciłaś po ciąży. Ja w sumie ponad 20kg schudłam w 3,5m-ca, ale karmiąc. Natusia urodziła się w lutym (po porodzie miałam 76kg), a w połowie czerwca ważyłam już ok. 53kg. Teraz ważę ok. 60/61kg. Jak teraz przytyję tyle samo to setki dobiję :szok:.
Pamiętam, że w tamtej ciąży byłam ciągle głodna - teraz też jestem :crazy:. Wczoraj miałam już od 20 nic nie jeść, ale mój M o 23 zrobił kanapki... Wciągnęłam 4.

W sobotę mój M ma urodziny. Mamy zaplanowany wyjazd w góry. W sumie spora ekipa jedzie - 8 osób i bez dzieci. Wykupiliśmy sobie fajny pakiet, ale mi pozostanie tylko siedzenie i jedzenie :). Przed wizytą u lekarza liczyłam chociaż na baseny i jacuzzi, ale niestety lekarz zabronił. Tak więc będę leżeć, siedzieć i jeść :). W ogóle nic mu jeszcze nie kupiłam, nie mam w ogóle pomysłu na prezent. Brakuje mi weny.

U nas też piękna pogoda, szkoda, że nie mogę spacerować.
Powiedzcie mi, czy mogę używać Otrivin w sprayu do nosa? Szału dostaję z tym katarem, nie mogę oddychać.

Ostatnia edycja:
wisienka- witaj i gratuluje. Skąd jestes dokładniej , bo ja też mieszkam pod wrocławiem :)

my już po grzybkach. Nie ma to jak poranny spacerek.

Miłego dzionka wszystkim i trzymam kciuki za testujace &&&&&&&&&&&&

reklama
koriander - dzięki baaardzo, używam go od 2 dni w minimalnych dawkach, ale wszędzie piszą, że nie wolno. A ja już oddychać nie mogę, żadna sól morska itp. mi nie pomaga. Zatkany nos to prawdziwy koszmar.:-(

Do góry