reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witajcie, po dzisiejszej wizycie moge do was oficjalnie dolaczyc :-D:-D

mamakubulki :-) :* Ale sie ciesze ze tu jestes!! Czerwcowe dzieci sa the best!! Co do objawow to ja dopiero od 7 tyg rzygalam na maxa wiec na razie tez rozkoszuje sie brakiem objawow :tak: Chociaz piersi juz sa wieksze i sikam czesciej

emalia
:*:* trzymam kciuki, moja kreseczka byla tak slaba ze myslalam ze zwariuje dopoki beta nie zrobilam
:tak:

Witam was wszystkie, mam nadzieje ze bedzie nas coraz wiecej!

Dziewczyny jakie witaminy polecacie? Nie bralam kwasu foliowego bo ciaza jest dla nas wielkim zaskoczeniem i teraz mam schizy :confused2:

ŁAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA szok szok szok!!!! No nie wierze ,że tu jesteś. Z całego serca gratuluje kochana. O kurcze. Mam nadzieje ,że mi sie tez uda i bedziemy razem. Ale jajach , no nie wierze.:-D Raz były my na czerwcówka i zaś znowu :) Całuje mocno i udanych 9 miesiecy :)

reklama
koriander witaj :-) Jak narazie tylko kwas foliowy od JUŻ skoro wcześniej nie brałas. Witaminki dopiero później, najlepiej to przegadać ze swoim ginem :-) Ja później brałaam FALVIT MAMA i bardzo sobie chwaliłam, nic mi po nich nie było także polecam! Choć wiadomo każdy organizm inaczej reaguje...

Spotkałam moją sis na ulicy dzisiaj i powiedziałam jej o ciąży hehe tak sie zaczeła wydzierac ze ludzie się za nami oglądali :-D:-D:-D Ona nigdy się nie zmieni, postrzelona jak zawsze :-D

dziewczyny jak sie zle czuje zaczyna mnie mdlić a cały czas bym cos w buzi miała ale bez przesady tylko dzis usłyszałam u mamy żebym nie przeginała z tym jedzeniem bo przetyje za duzo a ja wazyłam się 5 dnii temu to wazyłam 45 kg a anemi nie ma na szczescie :) Jeszcze ta grypa mnie meczy a u lekarza nie byłam narazie sama próbuje swoimi domowymi środkami ale mleka do buzi nie wezne bo odam cos mnie na mleczne produkty mdli odkad sie dowiedziałam ze bedzie dzidzi
Wy to macie dobrze ze swoimi partnerami bo wam pomoga a ja jak zwykle sama bo jak nie w pracy to leci do kumpla bo cos tam i musi mu pomuc juz zaczyna mnie to wkurzac i zastanawiam sie czy nie spakowac torby i do rodziców sie nie przenieś bo ja tak sama długo nie wytrzymam a maluszka stracić nie chce ( nawet nie biore tego po uwage ani o tym nie myśle i mam nadzieje ze jest dobrze )

Wy tez macie taki silny biały śluz ??? bo ja nie raz sie zastanawiam czy @ nie dostałam ale nie tylko tak pocno mi śluz wypłwa zastanawiam sie czy to nie przez ten tabletki ale dobrze sie czuje bo przynajmiej mnie juz tak brzuch nie boli ale juz nie moge sie doczekac 12 i miec wkacu potwierdzona ta ciąże

misianka ja biorę luteinę dopochwowo i nie wiem ile z tego co mi płynie to tabletki, a ile śluz, ale mam tego dużo... już się chyba powoli przyzwyczajam, że jak coś poczuję to jest to śluz... ale na początku, kilka dni panika była

fioletowa ja też właśnie biorę to luteinę i tez właśnie zastanawiam się czy to ta tabletka czy nie a jaka dawke masz tez bierzesz dwa razy dzienie 2 tabletki czyli na dobe 4 ??

Koriander - witaj wśród czerwcówek :-).

Misianka - to Ty niezła chudzinka jesteś :-) zazdroszczę hihihi. Ja niestety po 30tce to poniżej 60kg nie schodzę. Na wakacje schudłam do 58, ale oczywiście nadrobiłam. Do niedawna utrzymywałam 55kg, ale śmieję się, że co dekada 5kg więcej. Na szczęście mój M woli mnie więcej, ja niekoniecznie, ale co zrobić skoro kocham gotować i jeść...

dziewczyny po luteinie dopochwowej też miałam tyle śluzu z tabletek, że szok. Brałam wtedy 2x2 tabl. Niestety dziś znów miałam brązowy. A leżę już 3 dzień...

Dzisiaj też dopadły mnie mdłości i pierwsze rzyganko - integruję się z Tobą Misianka :). Na szczęście minęły po ok. 3godz. W poprzedniej ciąży były całodobowe i mam ogromną nadzieję, że w tej będą jednak 3godzinne.
Oczywiście włączyło mi się jedzenie. Mogę jeść bez końca, wszystko. Jak tak dalej pójdzie to pobiję swój rekord z Natusią +35kg. Tylko z nią wagę wyjściową miałam 10kg niższą ;-)

natis ja jak z synem byłam w ciązy to startowałam z 50 kg a przetyłam tylko 12 kg a waże dlatego tyle z powodu na prace tyle tam schudłam nie powiem bo zaraz po porodzie jak sie wazyłam to 5 kg mnie było aż teściu do mnie z tekstem ze sie sciągam a ja sie nie ściągam
Tylko najgorsze jest to ze co mi sie podoba z ciuchów to za duże jest na ja ostatnio to spodnie dresowe kupiłam z rozmiarów ki dziecięcej ale widze ze długo w nich nie pochodzę
ale nie powiem biust mi sie tak powiekszył że za niedługo bedę musiała kupić większy a miceczke miałam B/C zobaczymy teraz
Mam tylko nadzieje ze to dzidzi bede mogła karmić piersią bo syna udało mi sie miesiąc i tak w nocy go dokarmiałam butelka bo mu zawsze mało jak skączył 2 i pół roku dosypywałam kleik do mleka ale przedtym sie pediatrą to ustaliłam czy moge i sie zgodził 2 łyżki dosypywać
się z jednego ciesze ze poszłam na to l4 bo było nie widziała prace z ciąża w tym zakładzie

Hej dziewczyny
Melduję się na czerwcówkach. Jutro termin @, 2 testy pozytywne więc Fasol na pokładzie. Jeszcze nie mogę uwierzyć bo to 1 miesiąc staranek a o Milę walczyliśmy sporo. Oczywiścieod dawna łykam kwas i to na tyle.Do gina pójdę w7-8 tyg. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Objawów nie mam żadnych, jedynie czasem brzuch mnie boli czy kłuje. Mam nadzieję, że w tej ciąży obejdę się bez nich bo w poprzedniej wymiotowałam całe 9 miesięcy a w pierwszej 4. Teraz jesteśmy na urlopie do niedzieli więc nie będzie mnie zbyt wiele bo net mam w smartphonie a zasięg fatalny. Pozdrawiam was wszystkie i życzę spokojnych miesięcy fasolkowych.

reklama
Do góry