reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

no..dlatego mówię, bo ja też fanka Otrivinu :)
ja w pierwszej ciąży pracowałam do 7 miesiąca a teraz to ja jestem wciąż w domu z dzieckiem ;) mam wychowawczy, więc nie popracuje nic ;)

reklama
marcelina a nie lepiej by ci było wrócić z wychowawczego na 1 dzień, pokazać tego dnia zaświadczenie o ciąży i następnego iść na L4 - miałabyś to jakoś płatne, a tak guzik z pętelką

dziewczyny nie załamujcie mnie ze ja jestem najmłodsza bo w pracy tez nie licząc młodego chłopaka co teraz przyszedł bo ja mam dapiero 23 lata pierwsze dziecko urodziłam wieku 19 lat ( do tego w klasie maturalnej :/ ) ( mała wpadka była przy pracy jak to mówił mój mąż ) Ale dałam rade ze wszystkim nawet rok zaliczyłam ale mature rok później zdałam bo bym nie dała rady. Ja zmykam bo mi dziecko znow wodzie siedzi i auta sprawdza które kolor zmienia znow bede miała łazienkę zalana i sie nie do sprzątać a proszę go od rana aby wszystkie zabawki posprzątał bo można orła wywinąć na podłodze

hehe misianka, ja ci tam trochę zazdroszcze ;-) teraz twierdzę że trzeba było robić dzieci jak się było "młodym i gupim" bo na starość to tylko większe schizy są ;-)
ale się nie zrobiło, to teraz trzeba nadrabiać, a potem będziemy dziadki chodzić na wywiadówki ;-)

Tak sie wtrace (tez mama czerwcowa, ale z 2012) ja tez mialam problemy z katarem cala ciaze, zycie uratowal mi GRIP STOP dla kobiet w ciazy wlasnie, polecila mi moja gin.

Dziewczyny Kochane!!!

Beta 21169 mIU/ml - czyli prawie górna granica 6 tygodnia :-). Odbierając wynik ręce mi się trzęsły, tak się bałam, że będzie za niska.

Byłam też u lekarza - wizyta trwa 3 minuty i w sumie to jakiś wirus. Wyleżeć, cytrynka, czosnek, syrop prawoślazowy. Otrivin też zaleciła, ale kupiłam sobie ten słabszy dziecięcy.

Wisienko - ja na szczęście pracuję 'u siebie', więc teraz luz. W pierwszej ciąży miałam masakrę, bardzo stresująca praca, wymagający szef,i.... zarabiałam wówczas 2 x więcej niż mój mąż, więc za wszelką cenę musiałam pracę utrzymać. Koszmar. Na szczęście teraz wszystko się zmieniło... Pracowałam wtedy do 8 m-ca i niestety nie była to dobra decyzja. Żałuję jej do dziś, ale czasu się już nie cofnie.

fioletowa - podzielam Twoje zdanie - na starość nam się dzieci zachciało, hihihi :) Wczoraj mój M mówi, że jak nasze dzieciątko będzie miało 15 lat, to on 50. Mówi "o Boże, ale stary będę" (jakby teraz już nie był ;-) ). Ale co tam. Zawsze miałam taki sajgon w pracy, że z drugim bym nie dała rady - a może inaczej - z drugim dzieckiem chciałabym spędzać więcej czasu i być obecna w tych pierwszych latach życia. Z córką niestety szybko wróciłam do pracy i niestety pierwsze lata pamiętam siebie jako wiecznie zabieganą, umęczoną pracą, domem, studiami i w ogóle.

Zmykam, bo właśnie obiad chyba się zrobił dla M. - dziś wrócił wcześniej i poszedł z Młodą i psiakiem latawca puszczać.
Dziewczyny, od kilku dni jem za trzech. Wciąż jestem głodna, a jak głodna to mnie muli. Wczoraj zjadłam dwa obiady. Dziś też się już szykuję na drugi. Niedługo się nie uniosę :-(

ja tylko wpadam bo jak zwykle net na sekunde doslownie.
Misianka ja tez mam 23 lata, Adama urodzilam jak miala 20.
Ja tez alergiczka ale mało co mi pomaga. Jak przyjdzie kichanie to się męczę poprostu.

Dziewczyny u nas MASAKRA :no: wirus żołądkowy jakiś koszmarny się przywalił do nas :no: zaczelo sie od dzieci kumpeli, potem oni, Adam sie szybko zaraził, dziś J zwolnil sie z pracy bo rzyga strasznie i mnie zaczyna chytać :-( mam dosyc. Adam zarzygal mi w ostatnich dniach wszystko doslownie, koldry, poduszki, reczniki, nie wyrabiam z praniem a w dodatku koszmarnie sie czuje, samej mi niedobrze i to kwestia czasu kiedyu mnie dopadnie do konca :-( moze macie pomysly jak temu zapobiec? nie moge spisac 3 dni na chewtanie bo co z Adamem... a w dodatku teraz zaczynamy zajecia z logopeda, godzina jazdy od domu... HELP...

reklama
Ja sie czasami zastnawiam czy wy umiecie korzystac z internetu i google..... jak chcecie kupic jakis lek i sie zastanawiacie czy w ciazy mozna to przeciesz mozna wrzucic w google np - otrivin ulotka- i przeczytac ulotke znim sie kupi ? naprawde to takei trudne? bo wieczne pytania- czy to mozna czy tamto mozna- zabijaja we mnie nadzieje ze sa jeszcze inteligetni ludzie

Do góry