reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

mama kubulki mnie teraz dużo mniej bolą niż kilka dni temu, ale może to przez to że jak leżę to nie używam biustonosza ;-)

jullix to dobry plan, a jakby ci wręczyli w międzyczasie wypowiedzenie to się przypadkiem nie przejmuj, już jesteś chroniona

reklama
Pam nie smutkaj sie, wiem wszystkie objawy wskazywaly ciaze, natura jest jednak cholernie przewrotna. Nie bede sugerowac czy implant jest teraz dobrym rozwiazaniem. Ja jestem zdania, ze jesli sama nie do konca jestes przekonana o ciazy na tym etapie twojego zycia, to nic na sile, jestes mloda i masz jeszcze czas na podjecie dla ciebie najlepszej decyzji. Glowa do gory! Sama wiesz co jest teraz dla ciebie wazne, a jesli nie, daj sobie czas az znajdziesz wszystkie odpowiedzi na nurtujace cie pytania.

Gratulacje dla nowych przyszlych mam :) zycze wam wszystkim bezproblemowej i spokojnej ciazy

mam watpliwosci, czy jestem w ciąży, oprocz tego, ze jestem senna zero objawów! a jak byłam w ciaży z Kubusiem piersi baaaaardzo mnie bolały od samego poczatku, wymioty były wprawdzie dopiero od 7 tyg, ale teraz jakos zupelnie inaczej...... a wizyta dopiero 11, czyli za tydzien w czwartek, chyba osiwieje do tego czasu;(
milego dnia czerwcóweczki;)
moja ciaza jes starsza od twojej zaledwie pare dni i tez nie mam objawow oprocz sennosci. Zgage mialam moze ze 2 dni, cycki nie bola, wczoraj mnie troszke stanik irytowal ale to mija szybko. Nie mam zadnych boli podbrzusza, malz powiedzial ze sLyszy tam tylko babelki :) Tez sie martwilam o co tu chodzi, ze moze sie nie rozwija, wlazlam na neta i mase dziewczyn tak ma, ciaze bez objawowe nawet do samego konca, a dzieci rodza sie zdrowe. Takze nie ma sie co nakrecac, bo to wcale nie oznacza ze cos jest nie tak. Tez czekam na usg, ale tu robia pierwsze dopiero w 12-13tygodniu. Do lekarza ide w przyszlym tygodniu i na bete tez 2 tygodnie czekania, musze sie w cierpliwosc uzbroic. Dobrze, ze zrobilam jedna bete tydzien temu w Polsce to przynajmniej wiem, ze to ciaza, ach teraz tyle czekania.

joasia ja w sumie życzyłabym sobie bezobjawowej, na razie cieszę się że mam apetyt... mdłości zero - cieszę się i trochę niepokoję - niepokoję bo poprzednio zaczęłam wymiotować jak wszystkie skończyły tj. ok 12 tc a jak zaczęłam to skończyć nie mogłam, wylądowałam w końcu na torecanie :-(

dzięki dziewczyny za miłe słowa, faktycznie czytając uśmiechałam się sama do siebie.
Już mi lepiej i w ogóle :). Dziękuję

pam - przykro mi bardzo, ale nie poddawaj się. Ja też studiowałam, gdy zaszłam w ciążę. Zrobiłam sobie 1,5 roku przerwy i wróciłam (a gdyby nie konieczność pracowania w ciąży po 10 godz/ dobę to pewnie bym skończyła studia wtedy). Czasem trzeba czasu, żeby 'zaskoczyło'. W poprzedniej ciąży dopiero po 8 m-cach i totalnym odpuszczeniu sprawy się udało. Tak więc... nic na siłę. Życzę Ci wszystkiego co najlepsze.

Jutro rano idę na betę. Nie wiem czy na kolejną porównawczą iść w piątek czy lepiej w poniedziałek, jak radzicie???
Po 48 godz. beta powinna się podwoić, ale czytałam dzisiaj, że powinna wzrastać ok 66%/dobę.

Dobra, zmykam, bo moja druga połówka mnie szuka, a nie cierpię gdy stoi nade mną i czyta ;-)

Witajcie, po dzisiejszej wizycie moge do was oficjalnie dolaczyc :-D:-D

mamakubulki :-) :* Ale sie ciesze ze tu jestes!! Czerwcowe dzieci sa the best!! Co do objawow to ja dopiero od 7 tyg rzygalam na maxa wiec na razie tez rozkoszuje sie brakiem objawow :tak: Chociaz piersi juz sa wieksze i sikam czesciej

emalia
:*:* trzymam kciuki, moja kreseczka byla tak slaba ze myslalam ze zwariuje dopoki beta nie zrobilam
:tak:

Witam was wszystkie, mam nadzieje ze bedzie nas coraz wiecej!

Dziewczyny jakie witaminy polecacie? Nie bralam kwasu foliowego bo ciaza jest dla nas wielkim zaskoczeniem i teraz mam schizy :confused2:

Gratuluje wszystkim :)

ja zalozylam dzis implant razem z V podjelismy decyzje ze poczekamy az spokojnie skoncze studia bo mam taki nawal roboty ze bedac sama sie nie wyrabiam a z dzieckiem moze wogole nie dam rady.... wiec poczekamy rok az skoncze i wtedy pod koniec ostatniego roku wyjme i sie postaramy :-)

pam to teraz ładnie kończ studia na samych A czy co tam macie ;-) trzymam kciuki za powodzenie planów

koriander to zaczynaj od razu z kwasem foliowym i nie martw się będzie dobrze
ja witamin jeszcze nie biorę żadnych, zimą zacznę, na razie owoce i warzywa [i tak mam dużo tabletek, aktualnie jestem na dawce 8 na dobę]

pam to teraz ładnie kończ studia na samych A czy co tam macie ;-) trzymam kciuki za powodzenie planów

koriander to zaczynaj od razu z kwasem foliowym i nie martw się będzie dobrze
ja witamin jeszcze nie biorę żadnych, zimą zacznę, na razie owoce i warzywa [i tak mam dużo tabletek, aktualnie jestem na dawce 8 na dobę]

dzieki u nas jest dziwny system zaczyna sie od 1.1 potem 1.2 2.1 i 2.2 gdzie 1.1 jest od 90% w gore

reklama
Do góry