reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Dziewczyny jak słucham Waszych opowieści o brzuchach, to aż drżę. ja mam co wieczór lekko twardy, biorę magne b6 i nospę, po nocy jest już ok. gin badał mnie 1,5 tyg temu, mówił, że wszystko jest ok, mam jeszcze więcej leżec...

mam do Was pytanie - od rana (czyli od 1,5h;)) mam dużo śluzu - bezbarwny, bez zapachu, podobny do tego z dni płodnych. nie wiem skąd go tyle tak nagle, czy powinnam się martwić?

reklama
Tak szczerze mowiac to troche mnie niepokoi reakcja gin na moja szyjke... kazdy mowi ze nie jest dobrze ze cos z tym trzeba zrobic, tylko ona podchodzi do tego lajtowo... nawet nie mowila mi zebym lezala, zapisala tylko luteine, dodam jeszcze ze szyjke nie tylko mam krotka to jeszcze skracajaca sie :baffled:

Anisiaj ja ten sluz mam bardzo rozny czasem wlasnie mnustwo takiego wodnistego (uczucie jakbym sie zsikala) a czasem taki bialy glut. Nie wiem od czego to zalezy ale raczej nie masz sie czym martwic :)

Widzicie Kobietki bo z tymi twardnieniami, to jest tak, że to mogą być skurcze Braxtona Hicksa, są bezbolesne i pojawiają się po 20 tc, często są całkowicie niegroźne, bo to macica ćwiczy sobie już do porodu, tak mi lekarz mówił, ale mówił mi też, że trzeba to skontrolować czy przy nich szyjka nie mięknie, nie skraca się i nie rozwiera... bo jeśli nie to jest to całkiem normalne, moja mama w ostatniej ciąży tak miała. Mówiła mi, że od 5 miesiąca właśnie regularnie jej kilka razy na dzień twardniał, urodziła w termienie, żadnych problemów nie było...
Anisiaj ja mam tego śluzu zawsze dużo, nie wodnisty ale dużo, nie miałam suszy wogóle, lekarz mówił mi, że jest ok...

Dziewczyny a pamiętacie może ile ważyły Wasze juniorki w 17tc czy 18tc? A tak poza tym tematem to jestem ciekawa kiedy miną mi te cholerne mdłości:eek:Ile można:szok:A tak obiecują,że po pierwszym trymestrze wszystko mija:-D
Moja ważyła coś około 270g w 17t5d.

skąd ja to znam... wczoraj już dzwoniłam do poradni 3 razy, bo nie mogłam się doczekać, ale nie odbierały telefonu, więc i tak dowiedziałam się dzisiaj, tj. w planowanym czasie, ale pietra miałam niezłego..:crazy:
w każdym razie jest to mój najpiękniejszy, nieco spóźniony prezent imieninowy (wczoraj je miałam):-)

nie martw się, już niedługo się dowiesz, że wszystko dobrze..:tak: Ty masz dzwonić, czy Oni Cię poinformują?
Spóźnione życzenia imieninowe :)
Dziewczyny jak słucham Waszych opowieści o brzuchach, to aż drżę. ja mam co wieczór lekko twardy, biorę magne b6 i nospę, po nocy jest już ok. gin badał mnie 1,5 tyg temu, mówił, że wszystko jest ok, mam jeszcze więcej leżec...

mam do Was pytanie - od rana (czyli od 1,5h;)) mam dużo śluzu - bezbarwny, bez zapachu, podobny do tego z dni płodnych. nie wiem skąd go tyle tak nagle, czy powinnam się martwić?
A może jakaś infekcja ci się przypalętała?

Witam się i ja z wami. Mała dalej chora a ja już czuję że i mnie coś bierze :/ Muszę zaopatrzyć się w cebulę i pić jej dużo. Milego dnia

Hej slicznotki

dlugo sie nie odzywalam, pewnie juz mnie nie pamietacie. Przed swietami padl mi laptop, dopiero grubo po nowym roku kupilismy nowy. Po tej przerwie jakos wypadlam z obiegu i nie zagladalam. Postaram sie wkrecic na nowo jak mnie jeszcze przyjmiecie :)

Troszke nadrobilam, widze, ze piszecie o wyprawkach :) W pierwszej ciazy mialam juz w tym czasie polowe rzeczy - obkupilam sie przy okazji urlopu w Polsce. Teraz nie wiem kiedy sie za to zabrac. Na razie jesli chodzi o malucha musze poczekac jeszcze 2 tyg na usg, zeby poznac plec (mam nadzieje ze sie uda!). Ubranka mam po Michale, nawet sporo takich neutralnych, ale niebieskie tez mi nie beda przeszkadzac jak bedzie dziewczynka ;) Byle nie z autami ;) Do tego trzeba dokupic troche nowych bodziakow i troche cienszych, bawelnianych spiochow i pajacykow, bo Michal jest ze stycznia i wiekszosc mam welurkowa. W razie dziewczynki dokupie jeszcze tylko troche rozow. Juz jestem zorientowana, bo ostatnio robilam przeglad ;) Bede sie jednak starac nie przesadzic, choc zakupy dla bobasow to ogromna przyjemnosc. Michal tak szybko rosl, ze wiekszosc rzeczy mial na sobie tylko kilka razy.

Oprocz tego tylko jeszcze karuzelka i potem mata edukacyjna :) Juz sie ciesze na mysl, ze wkrotce wreszcie piwnica sie oprozni i bedzie mozna sie w niej swobodnie poruszac :)

A co do ciuszkow i plci, znam przypadek, kiedy dopiero po porodzie bobas ktory mial byc dziewczynka okazal sie chlopczykiem ;) Bylabym ostrozna z kupowaniem wylacznie rozow - dziewczynke mozna jeszcze ubrac w niebieskie, ale na odwrot juz ciezko by bylo :)

Ona to ma - mocne kciuki za wizyte

Chorowitkom duuzo zdrowka!

mama wikusi, ale skoro bez zapachu i bez koloru to chyba nie infekcja? no nic będę się obserwować i jakby co zadzwonię do gina

ona to ma - leż dużo i słuchaj swojej intuicji, jak coś Cię będzie niepokoić jedź na IP (choć wiem jak to łatwo mówic, ja u siebie na IP od początku ciąży byłam już 3 razy i zastanawiam się za każdym razem czy mnie wygonią, bo przekraczam normy ;))

Morena co do skurczy to właśnie tak tu reagują położne na poinformowanie ze sie brzuch spina, ze to normalne skurcze przygotowujące. Ale ginekologicznie nikt nie bada... Więc kiedy zacząć sie w takim razie martwić? Kiedy zaczyna boleć i krawic ? Masakra. Ja narazie mam takie spisane ok 4 razy dziennie nie olesne, kilkusekundowe, staram sie nie panikowac.
Dzis pierwszy dzien przedszkola Adasia więc sie zbieramy. Dobrego dnia moje drogie :-)

fioletowa śliczna ta bluza ;-) też miałam ochotę ją kupić ale stwierdziłam że powstrzymam się i poczekam aż pojedziemy z mężem na jakieś zakupy to może kupię coś dla maluszka w końcu...

jak kupowałam dla starszaka to wpadła mi w oko, a że kocham fiolet, to nie było opcji kupowania innej
a wiedziałam że kuzynka będzie mieć córę :-)

fioletowa piękna ta bluza, chyba się skuszę,brązowa śliczna i taka uniwersalna, więc można brać w ciemno niezależni od tego, co dzidzia ma między nogami... :) W ogóle dziewczyny fajny sklep, nie wiedziałam o jego istnieniu, przyda się na pewno :)

ja uwielbiam endo - mają niebanalne wzorki, super jakość, kiedyś dorwałam tam kombinezon na wyprzedaży za 60 zł, jak przyszedł to kupiłam drugi taki sam - normalnie mega, ale teraz jakoś ich nie widać
teraz kupowałam dla swojego starszaka, dla synka kumpeli to kupiłam też tę bluzę i jeszcze bodziaka "rosnę jak na drożdżach"
miałyśmy z kuzynką nadzieję że u mnie też będzie córa - tylko pół roku różnicy by było [a między nami jest rok, bez tygodnia] to moja najbliższa kuzynka i myślałysmy że będzie tak jak z nami
no ale siusiak wyszedł ;-)
w sumie to i tak fajnie, bo nie miałam pomyślu co jej kupić, a bluzę wzięłam na 74, więc będzie miała na chłodniejsze dni llna lato/jesień

No to rzeczywiście. My kupujemy na dniach wózeczek też 3w1, Drier 4XL tyle, ze używany, za 300zł. No i dziadkowie fundują łóżeczko, materacyk i pościel, więc to też nam spory koszt odpada. Monitor oddechu chciałam kupić, ale a szczęście rodzinka mi wybiła to z głowy. Może jak będziemy oszczędni, to zmieścimy się w 'tuskowym' becikowym ;) Oczywiście wykończenie pokoiku ok 1000zł wliczam jako koszt własny :p

ja jestem przewrażliwiona, bo koleżanki dziecko zmarło na "śmierć łóżeczkową" przy Arturze mieliśmy monitor oddechu i teraz też kupię taki sam [stary nam utopił]
mieliśmy "przenośny" - taki przyczepiany do pieluszki i młody jak miał ok roku wrzucił go do wanny z wodą
zaraz wrzucę linka do zakupowego

ona to ma - kciuki za wizytę, no i witaj w gronie szyjkowych ;-( ja mam od pochwy 0,5 cm, niby cała ma 39 mm, ale też czekam na wizytę w sobotę
zobaczymy co mi prowadząca powie

reklama
Kari , Trzymam kciuki za Adasia, oby mu się spodobało w przedszkolu:tak:

Ona, Trzymam bardzo mocno kciuki za wizytę, będzie wszystko ok :tak:

Śluz też mam taki.. więc chyba tak to już jest. Odkurzyłam dół domu, umyłam podłogi, miałam iść do góry odkurzać , ale muszę troszkę poczekać bo brzuszek twardnieje......

Robaczek, Gdzie jesteś ???

Do góry