reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dziewczyny ja życzę wam tego wszystkiego o czym pisałyście wyżej tylko podwójnie:-)

Nie miałam czasu zaglądnąć bo u mnie kryzys, mała od wczoraj miała biegunkę, a wiadomo takie dziecko może się łatwo odwodnić, moja mama cały czas biegała woku niej, wychowała nas szóstkę więc i z moja mała sobie poradziła na szczęście kryzys został opanowany i Ewcia już wraca do żywych. Przed ostatnimi świętami w Wielki Piątek też zachorowała, ona po prostu nie lubi jak w święta nikt nie zwraca na nią uwagi więc znalazła sposób:-)

reklama
kochane kobietki ja nawet nie probuje was nadrobic, padam powoli. Dania gotowe w wiekszosci, ciasta popieczone. Salatki w lodowce czekaja na swieta. Na jutro zostaje mi ryba i barszcz. I kompot. Ale nie z suszu bo nie lubimy, robie ze swiezych owocow, na pewno bedzie pyszny :-) Dom praaawie w swietnym stanie, potrzeba dopracowac kilka rzeczy ale to jutro. Jutro tez J pracuje do 13 wiec sama musze sie odnalezc w tym wszystkim... i zakupy zrobic, swieza rybke dopasc. Czas na chwile relaksu w lozku, znajac zycie szybko zasne i nastanie nowy zabiegany dzien. WSZYSTKIM WAM ZYCZE WSPANIALYCH SWIAT! zeby wasze maluch fikaly radosnie w brzuszkach i laskotaly was przyjemnie, zeby wasi faceci byli nadwyraz pomocni i wyrozumiali, zero klopotow z rodzinka, z rodzicami, rodzenstwem, maja byc same przyjemne chwile :-D Duzo pysznego jedzonka, brak mdlosci, kilogramy moga sobie isc w brzuchy wyjatkowo ze wzgledu na nasz stan :-D Buziaki !!

DzikaBez wiem cos o biegunkach, moja starsza corka miewala a raz tak sie doprawila ze cale swieta spedzilysmy w szpitalu. Troche z winy lekarza bo pojechalam na izbe przyjec a on nas cofnal, po 2 godzinach byla przyjmowana na oddzial w stanie odwodnienia i jak to lek.okreslil 'przeciez to prawie po dzieciaku' ale jak powiedzialam zr bylam 2 godziny temu i ordynator oddzialu mnie cofnal to juz inaczej mowil, ze to w ciagu 2 godzin moglo sie zmienic i ble ble ble....Najwazniejsze aby Ewa pila. Trzymaj sie, dobrze ze masz mame speca od dzieci:)

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam (oraz Waszym najbliższym) wszystkim zdrowych, spokojnych, spędzonych w gronie rodziny Świąt. Mocy prezentów, miłości, spełnienia marzeń, realizacji planów i aby każda z Was (Nas) dotrwała szczęśliwie w "dwupaku" do czerwca a potem cieszyła się najpiękniejszym cudem na świecie jakim jest maleńkie zdrowe dzieciątko!

I nie przejeść się :-D:-D:-D - sama też spróbuję się do tej rady zastosować :-):-):-)

Wszystkim Wam życzę spokojnych i wypoczętych Świąt w gronie najbliższych!

My od dziś zaczynamy bieganinę. Przyjechałam dwa dni temu i te dwa dni padałam wieczorem na twarz ale mam już wszystko gotowe (ryba, ciasta-upieczone, zupę ugotował mąż :)) dziś wyjeżdżamy do rodziców a jutro po południu do teściów. Marzę aby było już trzy dni później -będziemy u siebie :)
U nas jeszcze nikt nie wie o maleństwie - zamierzamy powiedzieć w styczniu na dzień babci/dziadka. Mam nadzieję, że się to uda:) Trzymajcie się cieplutko i do napisania!!!

My dzisiaj wigilia u rodziców a jutro od obiadu u teściów zawsze sie cieszyłam na świąteczny dzień u teściów a teraz sie boje:szok:będzie szwagier z żoną boje sie co ona wymyśli -złosliwa jest,nie przepadamy za sobą a ona jest wściekła ze jestem w ciąży bo twierdzi ze na złość jej zaszłam:oo: boje sie zepowie mi coś przykrego i nie dość ze zdenerwuje to zepsuje 1 dzień świąt:-(

[h=5]Wesołych Świąt dziewczęta..
Bez zmartwień, Z barszczem, z grzybami, z karpiem.. Z gościem, co niesie szczęście, czeka nań przecież miejsce..Wesołych Świąt! A w Święta niech się snuje kolęda.. i gałązki świerkowe, niech Wam pachną na zdrowie..Wesołych Świąt! A z gwiazdką, pod świeczek łuna jasną, życzcie sobie - najwięcej.. zwykłego, ludzkiego szczęścia..[/h]

reklama
MamaTrójki olej jej gadanie i tyle. Ja od wczoraj wkurzona chodzę :/ Na kogo? Na męża brata i bratową. Nosz kurde, wigilia u teściowej miała być na 17 a ci sobie wymyślili że na 16:30 idą do rodziców pawła bratowej i mamy na nich czekać!!! A moja teściowa oczywiście się zgodziła, nosz jasna cholera to 12 osób ma się dostosować do 2??!!! Zrobimy wigilię o 18-19 posiedzę godzinę i do domu bo mała będzie chciała iść spać :/ A ci mają to w dupie bo i tak o 21 są umówieni ze znajomymi :/ Jak tam wpadnę i o 17:30 ich nie będzie to zawinę się do domu :/ Na nas NIGDY nie poczekali jak wracaliśmy od moich rodziców a dla tych to wszystko :/ Soryy ale musiałam się wygadać bo już mnie nerwica bierze.
A z dobrych inf wczoraj z córą ubierałyśmy choinkę :) Ona cały dół a ja górę :) i mamy żywą a nie sztuczną jak chciałam :p

Do góry