reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Czesc dziewczyny.....

Wstalam zrobilam ten o czulosci 25 i dupa.... jedna kreska nawet cienia nie ma.... dzis ma byc @ wiec zobaczymy.... wogole jak na @ sie nie czuje wiec moze jest malo chormonu moze owulke mialam pozniej.... bo i tak na oko byla liczona....

@ mialam w nocy pomiedzy 1 a 2 wrzesnia...cykle mam 28 dni.... owoulka miala byc pomiedzy 15-17 wrzesnia, przytulanka zaczelismy juz 10 i skonczylismy jakos 25ego.... a owulka bla napewno i powiem wam ze troche pozniej bo bole jajnikow na owulke mialam dopiero kolo 20stego.... wiec moze za wczesnie bo to wtedy jest dopiero 10 dni po owulce....

czyli moze byc tak...
10 dni po owulce
13 dni po owulce
albo 15 dni po owullce...

ale stawiam na 10 bo jednak tr bole mialam pozniej....

W kazdymbadz razie czekam na @... jesli nie przyjdzie testuje jutro u pielegniarki.... mam tylko nadzieje ze nie bede miala krwaiwen przez pierwsze 4 miesiace jak w poprzedniej ciazy, zeby sie obudzic ze ciaza jak bede czula juz ruchy dziecka :confused2:

reklama
hej

misia tak możesz iść natychmiast na L4 - ja w pierwszej ciąży byłam na L4 od 37 dc, a teraz jestem już od czwartku

pam hmm wiesz, jak nie przyjdzie @ to poprosiłabym o test z krwi - nie wie czy wam tam robią, beta by ci pokazała na 100%

a ja dziś u rodziców, nic mi się nie chce - pospałabym sobie, ale z tym moim małolatem nie da rady :-(

paulinka - przepraszam, że pytam, ale w jakim mieście mieszkasz? może jesteśmy bliziutko...

pam - mi też w dniu spodziewanej @ test 0,25 nie wyszedł. Dopiero dzień po zrobiłam 0,10 i wyszło. Trzymam dalej kciuki. W sumie poznałam ciążę po piersiach - były takie jak przy karmieniu, tzn. czułam jakby 'prąd' przechodził przez kanaliki mleczne, a czasie @ nigdy tak nie mam.

misia - idź na L4 i odpoczywaj, dbaj o siebie i maleństwo. Ja niestety w pierwszej ciąży nie byłam normalna i do końca 8 m-ca latałam w kasku po budowie.:zawstydzona/y: Czułam się odpowiedzialna i takie tam bzdety. Efekt taki, że po macierzyńskim nie bardzo miałam gdzie wracać. Dodam, że w pierwszej ciąży przytyłam 35kg!!! Więc prawie się turlałam po tych schodach. Teraz powiedziałam sobie - już nigdy więcej i trzeba korzystać ile się da z przywilejów.

A dzisiaj zaliczyłam zjazd w kościele. Nawet nie wiem kiedy. Natusia musi chodzić do kościoła, bo w szkole sprawdzają. Nie chodziliśmy wcześniej regularnie, ale pora się w końcu zacząć. Komunia się zbliża.
Na szczęście była moja kuzynka,która mnie odprowadziła do domu.

Pisałyście wcześniej o pryszczach... mnie też niestety zaatakowały i moja twarz wygląda jak po bombardowaniu, ale... czego się nie robi i nie poświęca dla dzidziusia...

Zmykam jakiś obiad ugotować. Moje dziecko je wyłącznie kotlety, więc dużego wyboru nie mam. Może do tego jakiś krupniczek albo pomidorowa... sama już nie wiem.

Buziaki i miłej niedzielki

No i pomóżcie mi wkleić suwaczek. Gdzie mam wpisać ten 'kod'?

NATIS musisz wejsc w ustawienia ( prawy gorny rog) i w edytuj sygnature i tam wklejasz kod

co do testu.... u nas 10 w patekach nie ma a pielegniarka tez ma 25 albo moze i 50.... poki co @ nie ma objaowow na @ tez nie.... zylki mi na cyckach wyszly znowu wczoraj ale to z zimna chyba... zobaczymy co to bedzie....

ona-to-ma nie wiem bo nawet na ulotce nie pisalo jaki czuly jest pisalo tylko ze 99% accurate day after missed period.... wiec chyba bardziej czuly nie byl...

a moze masz jak wstawic zdjecie tego wczorajszego?;> moze ktos ma tu lepszy wzrok ;p jak nie to trzeba czekac, ale ja proponuje abys jutro zrobila ten co wczoraj :)

reklama
pam jezeli faktycznie jest to 10 dzien po uwulacji to testy moga nie wyjsc. A raczej na 100% nie wyjda, wiec nadal trzymam mocno kciuki za ciebie.

NATIS dobrze ze była kuzynka i ci pomogła.

Ja juz po obiadku, były ziemniaczki ze schabowym i ogórami w śmietanie. Moja gwiazda dzisiaj doprowadza mnie do nerwicy, nie słucha sie, mówie jej ze ma czegoś nie robic a ona specjalnie to robi :wściekła/y: wykorkuje.

Do góry