reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

motylek ja w pierwszej ciąży wyglądałam ''kwitnąco'' zero pryszczy, cera jak u niemowlaka i jest córeczka. Więc w moim przypadku teoria że córa zabiera urodę nie sprawdziła się :) Ogóry pochłaniałamm słoikami :D Zawsze do obiadu zostawał jeden czy dwa :D z całego słoika :p

Diablica a test robilas? Może warto sprawdzić?
EDIT: tak patrze na twój wykres i wychodzi ze jestes 11dni po owulce?

Ostatnia edycja:
reklama
miałam się już nie odzywać...bo nie lubię sie przywiązywać jak nie jestem pewna że zostane....a z wami to nie byłoby trudne....ale tak kusicie że szok

ja mam córke i pocieszając jak tylko hormony zaczeły działać zaczeło mnie sypać-wyglądałam jak drożdżówka do 6 miesięcy po porodzie...nic nie pomagało więc....w moim przypadku córa zabrała urode

wczoraj robiłam testa i był negatyw więc nie nastawiałam sie jakos strasznie.....czekam na tą cholerę i czekam ovu wyliczył mi @ na 2 października ale ja tak zazwyczaj 30 dostawałam okres....dziś jest 32 dc ,12dpo owulacji prawdopodobnej bo wytyczonej tylko testami ovu.....nie chce siie nakręcać bo to mi może jeszcze bardziej opóźnić okres

no i czekam ze zniecierpliwościa na testy reszty kobitek....

monia- jutro testujesz tak?
paulina-w środe
pam -dziś

czyli dziewczyny juz tego nie ma ze jak bylo sie w ciazy to na zwolnienie mozna bylo isc od 3 miesiaca ???
Czyli teraz moge im zaniesc normalnie zaswiadczenie i zwolnienie i jestem nie tykalna mam to tak rozumiec ??

Diablica ja robilam testy 10 i 11dpo i tez nic nie wyszlo dopiero jak 17dpo zrobilam to byly dwie kreski... moze to zalezy od testu? ja czulam ze jestem w ciazy bo bolaly mnie piersi a przed @ nigdy tak nie mialam moze zrob test za 48h, ale zeczywiscie lepiej sie nie nakrecac lepiej byc milo zaskoczonym niz zawiedzionym wynikiem testu, ale ja trzymam kciuki za wszystkie testujace!!!!!

Tak misia, mi wlasnie dziewczyna przyniosla zwolnienie bo jest w 7tyg i nic nie mozna jej zrobic tak samo by bylo jakby przyniosla w 4tyg :) poprostu ciezarne sa mozna powiedziec nietykalne :) nie zawsze pracodawcom sie to podoba, ale kogo to obchodzi? Dzidzia jest najwazniejsza :) chociaz powiem Ci tez ze pracuje u nas dziewczyna ktora jest juz w 6miesiacu, ale pracuje bo chce i oczywiscie ma inne warunki niz reszta pracownikow wiec jest to tylko i wylacznie Twoj wybor, ja osobiscie bym nie ryzykowala i szla na l4

Do dnia porodu tak. Zasiłku nie wypłaca Ci pracodawca a ZUS. Z tymi 3 miesiącami to chodzi bardziej o to, że ZUS wymyśla, że zatrudniono się tylko po to by wyłudzić zasiłek.

Diablica no to testujemy razem!!!!!! :-D Jak miło! Będzie mi raźniej :-D

Ja sie właśnie obawiałam ze im bliżej bedzie dnia @ tym bardziej, szybciej bede chciała zrobić test a jednak jest zupełnie inaczej... Ja to bym przeciągała w nieskończonosć bo wole dostać @ niż się rozczarować jedna kreską... No ale wstępnie testuję w środę i tego sie trzymajmy :-)

reklama
Do góry