reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

joasia witam :)
Natis ja tez mam sluz raz bialy a raz bezowy, to jest chyba normalne, gdzies czytalam ze sluz moze byc nawet szarawy :)
Fioletowa ja gdzies znalazlam liste czego nie mozna jesc w ciazy i wynikalo z niej ze nie mozna jesc praktycznie niczego ;p to juz jest chyba lekka przesada ;) ja wiem o surowym miesie, surowych rybach, serach plesniowych, owocach morza, herbatkach malinowych i wiecej nie pamietam :)
A jak u Was z papierochami? ja niestety pale a w ciazy chce mi sie palic jeszcze bardziej...

a czemu herbatek malinowych nie? :szok: bo ja bardzo lubie....

ja tez pale... ograniczam sie jak moge dzis wypalilam juz 3 z nerwow :zawstydzona/y: jesli bedzie pozytyw to zucam bede sie starac jak cholera ale pewnie raz na jakis czas zapale.... wstyd mi ale poporstu nie wiem czy dam rade... :zawstydzona/y:

reklama
Bo podobno w tych herbatkach jest wiecej chyba papai (zabijcie mnie ale nie pamietam jak to sie nazywa) niz samej maliny a gdzies za granica uzywaja tego jako herbaty poronnej.:dry: najlepiej czytac sklady jak jest sama malinka to CHYBA nic nie grozi

chodzi o herbatki z liśćmi - mogą powodować skurcze i są polecane w okolicach 38 tc jako przyspieszenie porodu... czyli dla nas za jakieś 33 tygodnie ;-)

ona sery pleśniowe dzielimy na dwa rodzaje - te z białą pleśnią i te ostre z zieloną, niebieską itp. - i tu dwie rzeczy - zielone i niebieskie zapomnij że istnieją [nawet nie wiem tak do końca dlaczego], natomiast biała pleśń spoko tylko warunek jak przy mleku -nie mogą być surowe, z pasteryzowanego mleka ok i nie za często - wiem że turek robi camembert z pasteryzowanego mleka

wiadomo trzeba dużo rozsądku ale też sporo dystansu mieć do tego wszystkiego, ja np. cała poprzednią ciążę słyszałam że na bank będę mieć anemię, a dziecko to w ogóle będzie chore, bo od 13 lat nie jem mięsa, w ciąży nie jadłam, w trakcie karmienia nie jadłam i żyjemy oboje ;-) anemii nie miałam, młody nie miał żółtaczki - mam nadzieję że teraz nie będą gadać, bo nie chce mi się tego słuchać

Ostatnia edycja:
Nie nie, mi wlasnie chodzi o herbate z malin nie z lisci... zaraz postaram sie znalezc gdzie to czytalam
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/czego-nie-wolno-jesc-w-ciazy-53306/
drugi post (nie wiem co mi sie uwalilo z ta papaja , chodzi o hibiskus;p)

ja naszczescie zadnyc "popsutych" serow nie lubie ;p z miesa jem tylko kurczaka bo inne sa poprostu dla mnie nie smaczne maja tluszcz i zylki czego ja nie znosze a zazwyczaj jem oczami ;)

Ostatnia edycja:
Zrobilam jeden z testow i byla I kreska... niby jakis cien cienia ale chyba nie... sama nie wiem... powtorze jutro rano...

Witam :) ale od wczoraj naskrobałyście :) no ale w końcu nadrobiłam :)
PAM trzymam mocno kciuki za testowanie, sama doczekać się już nie mogę twoich II kresek :) Co do uczucia że jest ciągle mokro mam to samo:)

Papierochy rzuciłam jakoś w 25 czy 26dc jak tylko test pokazał mi II krechy, tzn do wieczora paliłam a rano już nie i o dziwo nie ciągnie mnie.

Dzisiaj powiedzieliśmy rodzicom moim, ucieszyli się bardzo. Teściowa zwolenniczka nie mówienia nikomu jednak chodzi i papla a ja i P dostajemy telefony z gratulacjami :confused: jakoś tak dziwnie.

Witam moją imienniczkę i gratuluje II :) (JA też Joanna ;))

EDIT: Pam właśnie doczytałam. Jak jest cień cienia to są dużeee szanse :) Myślę że można powoli Ci gratulować. Nie mniej czekam jutro na twoje ponowne testowanko i już wyraźniejszą krechę :)

pam to trzymam kciuki za jutrzejszy test

lista ziół których nie wolno w ciąży jest dłuuuga to nie tylko hibiskus ale także np mięta
a zestawy takie jak podałaś - no są przydatne, ale myślę że tu trzeba się przede wszystkim wykazać rozsądkiem, no nie zajadać się nie wiem tatarem, surowizną, niemytymi owocami...

ja nie palę od chyba 8 lat

reklama
Ja sie boje bo mialam byc majowka tez mi taki cien cienia wyszedl co potem znikl i przyszla @ 2 dni spozniona i sie okazalo ze to ciaza biochemiczna byla.... bardzoej obfita @ i wogole... wiec dopuki nie dostane dwoch wielkich krech nie bede sie cieszyc :)

a piszecie ze nie mozna herbaty mietowej malinowej... a ja tak lubie :( uwielbiam herbaty smakowe a mete zawsze pije jak mnie zoladek boli... czsami dla przyjemnosci.... noz kurde :( tatarow i sorwoego miesa nie lubie... wiec tyle ok... ale moje herbatki :(

Do góry