reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Dzieki dziewczyny za gratki i cieple przyjecie :-) ale nas tu duzo na tym samym etapie
Pam, za twoja namowa tu jestem :tak: a widzisz mowilam, ze to ciaza. Jest cien cienia wiec krecha jest, tak jak napisalam wczesniej, powtorz za jakies 2 dni. I odstaw te wstretne papierochy!

reklama
joasia - szczecin? wow niesamowite kolejna czerwcówka ze szczecina, heh będzie możan robiś spotkania przy kawie ;-) alez mi tego na lipcówkach brakowało, byłam jedyna

Joasia mam nadzieje ze zostaniesz :) ja sie jeszcze nie ciesze bo tak jak pisalam nie chce sie rozczarowac :) poczekam do poniedzialku :)

fioletowa, a i owszem Szczecinianka jestem ale na obczyznie, bo mieszkam pod Londynem. Ale jesli bede w Szczecinie, czemu nie, na kawe moze nie, ale na soczek marchewkowy chetnie sie umowie :-) to ile jest tu dzieczyn ze Sz-na?

Pam zostane na pewno, ciaze przechodzi sie razniej w grupie :tak: trzymam za ciebie kciuki caly czas, az mnie bola!:-)

a czemu mięty nie można??? dzisiaj piłam... hmm...

ona - dzięki za pocieszenie, faktycznie niepotrzebnie się dzisiaj zamartwiałam (śluz ;) )

A Wy dziewczyny palące - rzucajcie te papierosiska. Trzymam kciuki za Was, aby się udało. :-)
Ja ostatnimi czasy sporo imprezowałam, często z mężusiem wieczorkiem piliśmy winko, piwko, drinka. A teraz... no cóż, czasem ciężko, tymbardziej, że uwielbiam wino. W tym roku pierwszy raz sami robimy baniaczek winka - ciekawe czy coś z tego w ogóle wyjdzie.

my właśnie zrobiliśmy nalewkę z malin, ale ona ma stać rok, więc dopiero w październiku 2013 będziemy mogli jej spróbować :-)

a z miętą, jedna raz na jakiś czas pewnie nie zaszkodzi [też bardzo lubię], ale według niektórych źródeł jest niewskazana, nie wiem czemu... ciężko nadążyć za tymi wskazaniami i przeciwwskazaniami

no dobra, dla mnie to tyle na dzisiaj
zmykam wziąć lutkę i spać
spokojnej nocy

oj dziewczyny nie przesadzajmy z tym zabranianiem wszystkiego, miete jak najbardziej mozna spozywac na kazdym etapie w ciazy, a szczegolnie wczesnej. Mam ksiazke o tym co nalezy jesc w ciazy i jest ona jednym z jak najbardziej polecanych skladnikow naszej diety. Po pierwsze dziala uspokajajaco, co jest szczegolnie dobre w tych pierszych tygodniach kiedy ulegamy nadmiernej ekscytacji, rowniez wskazana na sensacje zoladkowe zwiazane ze zmianami hormonalnymi jakie w nas zachodza. Mieta uzywana byla juz w starozytnej Grecji w tych celach szczegolnie w okresie ciazy.
To tylko niektore z dzialan miety: Pomaga na napiete miesnie, pomaga na bole brzucha, redukuje nudnosci i zgage, dobra na zaparcia, niszczy wszystkie niepozadane bakterie zanim jeszcze dostana sie do naszego krwioobiegu i wplyna niekorzystnie na rozwoj embrionu , pomaga na niestrawnosc. Nie wspominajac o tym, ze zawiera sporo zelaza, ktore w pierwszym trymestrze jest nam szczegolnie potrzebne.
Kazde ziolo w okresie ciazy w zbyt duzych dawkach w okresie wczesnej ciazy moze doprowadzic do poronienia, rowniez mieta. Dlatego pijcie ja lub zazywajcie jako dodatek do dan ale w rozsadnych ilosciach, 2-4 filizanek dziennie nie zaszkodza wcale.

fioletowa - może podzielisz się przepisem na nalewkę? Mam sporo malin i ostrężyn.

Joasia81 - witaj! chyba mamy ten sam wiek ciąży - tylko jakoś z suwaczkiem sobie nie radzę :-(. W ogóle chyba jesteśmy z tego samego rocznika :) .

dobra, spadam - może jeszcze troszkę poprasuję.
do jutra

reklama
Ja miete pije jak mam zgage albo bole zoladka bo pomaga a czasem jak jest mi zimno to sobie lubie wypic bo fajnie mnie rozgrzewa ale wiecej niz 3-4 kubki w tygodniu nie pijam... czesto nawet mniej bo zoladek tak nie boli i zgagi nie ma...

Do góry