reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Motylekksw - w środę mam wizytę :) Zobaczymy co będzie, boje się...

Korba32 - Boli Cię głowa? Często? Ja właśnie dziś nawet mojemu J. mówiłam, że mnie odkąd jestem w ciąży to mnie głowa nie boli, a zdarzało się, że bolała i musiałam wziąć tabletkę. Ogólnie ja mam migreny z aurą, nie wiem czy wiecie co to znaczy :) Niektórzy się ze mnie nabijali, bo im mówiłam, że najpierw mi szły jakieś światła na oczach, a potem ten ból głowy nie do opisania. Potem to już luz, bo tylko miałam to na oczach to od razu 2 tabletki albo i 3 brałam... Ostatni raz wychodzi na to, że miałam to pewnie w dniu zapłodnienia :) Albo może ze 2-3 dni po, bo miałam 2 dni pod rząd i od tamtej pory nic :)

DzikaBez - ja uwielbiam pizze z pizzy hut! Najbardziej carbonarę i supreme :) I sos czosnkowy :) Dobrze, że mamy na dowóz, bo teraz to muszę leżeć, więc tylko na zamówienie wchodzi w grę :( Narobiłaś mi ochoty! :D Narazie mamy duuużo żarcia od rodziców, nie wszystko zamrażaliśmy, więc musimy to zjeść najpierw, ale jak się skończy to zamawiamy pizze! :)

Mnie za to boli krzyż! Was nie? Czasami jak leże w jednej pozycji to mnie nawet boli, jak siedzę, a najbardziej jak stoję, nawet krótko, dziś ściągałam tylko pranie z suszarki, no to może ze 3 minuty stałam i już mnie bolał... Teraz już leżę i nie wstaję :)

Właśnie boli mnie głowa i to dość często, teraz już tylko tak ćmi, łyknęłam Apap więc może będzie już dobrze. Leżenie nie wchodzi w grę, moja córka nie lubi jak za długo leżę ;) a poza tym dzisiaj mam imieniny i byli już przed chwilą rodzice na kawce a potem zaprosiłam ich na obiad, ale byłam cwana i zaprosiłam ich do restauracji ;-) Miłej niedzieli kochane

reklama
witam się niedzielnie na forum jak to w niedziele bywa ciszszszszaaaaa:-p

mam pytanie do dziewczyn już w II trym które witaminy bierzecie ja nie mogę sie na żadne zdecydować bo w każdej jak jest jedno to nie ma drugiego mi zależy żeby miały kwasy omega 3 ze wzgledu że teraz wogule nie jem ryb ale znów te z kwasami maja mało innych witamin miałam kupic fembilion 2 sa z kwasami ale nie maja np żelaza napiszcie jakie bierzecie plis :dry:

mam pytanie do dziewczyn już w II trym które witaminy bierzecie ja nie mogę sie na żadne zdecydować bo w każdej jak jest jedno to nie ma drugiego mi zależy żeby miały kwasy omega 3 ze wzgledu że teraz wogule nie jem ryb ale znów te z kwasami maja mało innych witamin miałam kupic fembilion 2 sa z kwasami ale nie maja np żelaza napiszcie jakie bierzecie plis :dry:

ja biorę vitaminer prenatal i do tego osobno łykam kapsułki z samymi kwasami omega-3, w ostatnim trymestrze dołączę do tego olej z wiesiołka (omega-6) ponoć dobrze odżywia mięsień macicy przed porodem.
Wydaje mi się że osobne preparaty są lepsze bo jak to mówi mój lekarz "no i jak oni upchali by to wszystko w 1 tabletce??"
Same kapsułki z omega ostatnio kupiłam w aptecznej promocji 60 szt 1000 mg za 10 zł :szok: najczęściej kupowałam z naturkaps po około 17zł za 60 szt

Kochane dziekuje za odpowiedzi w sprawie kawy. Postaram sie zatem nie naduzywac, ale chyba na tej 1 bede musiala zostac, bo codziennie wstaje z bolem glowy a po kawie przechodzi i jakos latwiej stanac na nogi...

animladris - Kakao to ponoc cisnienie obniza? Czy sie myle? Mnie czasem po kakao glowa potrafila rozbolec... ale ja w ogole z ta moja glowa to sie mam :baffled: Slodycze niestety znowu mi posmakowaly (a tak sie cieszylam, ze mialam na poczatku odrzut) ale jakos nie jem tego tak duzo - pozwalam sobie na pare cukierkow w czekoladzie albo gum rozpuszczalnych, ostatnio upieklam sernik to prawie caly zjadl m., wiec jem tego w sumie mniej niz przed ciaza - przynajmniej na razie. Generalnie jestem slodyczoholiczka. Teraz duzo bardziej smakuja mi owoce :tak: Ale mam za to straszna chetke na chipsy, a tak dawno nie jadlam. Chyba na nastepnych zakupach wciagne je do wozka :-D

teri - ja biore centrum materna - ma i dha w osobnych kapsulkach, i zelazo (moze nawet za duzo, 107% zapotrzebowania wg skladu), wydaje mi sie, ze ma wszystko co potrzeba. Co Cie jeszcze ze skladu interesuje? ewentualnie mozesz te dha dokupic osobno, tylko nie wiem jak by to w sumie cenowo wychodzilo.

anula, mama wikusi - wspolczuje sasiadow - my nie mamy za rozowo, ale widze, ze moze byc jeszcze gorzej :no:

Mama Trojki - kurcze, ale swinie :angry: Trzymam zatem kciuki za wlasny interes badz lepsza prace - kto wie, moze lepiej na tym wyjdziesz, niz w dotychczasowej pracy?

Zrobilam dzisiaj domowa pizze i nie dosc, ze sie objadlam jak dzika swinka, to teraz mi sie jeszcze chce pic, a nie mam miejsca w zoladku :-D Znowu mnie za moje obzarstwo pokaralo :-p

Aśka- niby USG można robić do 13tc6d ale je nie chciała bym czekać do ostatniej chwili, na płeć też bym się nie nastawiała a może maż dowie się że to będzie córeczka? Ja nie pytałam mojego wcześniej co by chciał, bo byłam przekonana że chce syna, a kiedy okazało się że córka to on powiedział że nigdy nie marzył o synu a o dziecku bo co za różnica co w majtach będzie miało dla niego to zawsze będzie dziecko

My się nie nastawiamy, poprostu Mąż tak sobie naiwinie marzy, że fajnie by było usłyszeć w urodziny, że to Synek. Tak długo się staraliśmy więc cieszymy się z samego faktu, że jestem w ciąży a płeć ma naprawdę drugorzędne znaczenie.

Ja biorę PregnaPLUS właśnie ze względu na to, że nie jadam ryb. Cena w porównaniu z innymi trochę zabójcza, ale dajemy radę ;) około 36 zł za 30 tabletek.

Ostatnia edycja:
Ja biorę Prenatal DHA Omega 3 właśnie ze względu na to, że nie jadam ryb. Cena w porównaniu z innymi trochę zabójcza, ale dajemy radę ;) około 36 zł za 30 tabletek.

Ja pierwszy Femibion kupiłam za ok 38zł, a na opakowaniu była cena prawie 49zł, ale dopiero w domu obczaiłam, więc nie wiem o co kaman! A teraz drugie opakowanie mój J. kupił za 40zł.

Ale się najadłam rosołem :)

reklama
Witam się niedzielnie :)

Jakoś mi dzisiaj samotnie i smutno. Rano miałam minimalne plamienie i stres wrócił :(.

Nie biorę jeszcze witamin, bo nie jestem w stanie utrzymać ich w żołądku. Mam nadzieję, że niebawem będę mogła zacząć.

Zmykam poczytać książkę - kończę ją od 3 dni i skończyć nie mogę.

Do góry