reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

hej laski troche mnie nie było ale czytam czytam....tylko nie bardzo pamiętam co komu miałam napisać.....

pam- ochłoń trochę....ja bym sie nie cieszyła z aż takich objawów chyba ciążowych bo nie wieesz czy jesteś w ciązy....dlatego dobrze mówisz po teście idz do lekarza bo wysokie ciśnienie też daje objawy może nie wszystkie co opisujesz ale większość..wiem bo niestety mój M jest na prochach od kilku lat na wysokie ciśnienie i jak nie wźmie to wprost umiera bóle głowy mdłości serce wprost wyrywające sie z klaty....także ostrożnie....może u ciebie w związku z testowaniem tak ci ciśnienie skoczyło......zrelaksuj sie jakość, odpocznij- nie myśl

MIŁEGO DNIA BABOLKI :-):-):-)

ja nie mam wysokiego cisnienia... mierze i mam idealne.... zreszta nie pisalam ze mam wysokie cisnienie wiec nie widze zadnego powiazania... ale dzieki

reklama
Agacia84 - ja też mam 08/10 wizytę i mam ogromną nadzieję, że będzie wszystko OK, że będzie zarodek, serduszko i w ogóle... Mam nadzieję, że obie będziemy tego dnia szczęśliwe :).

pam_x_pam - lepiej dzisiaj z samopoczuciem? Z tego co piszesz tak samo się czułam w poprzedniej ciąży. Mdłości całą dobę, straszne osłabienie, omdlenia, wymioty po 16 razy dziennie i też byłam podziębiona... Nie zazdroszczę. Aczkolwiek na ciążę pozamaciczną jak podejrzewasz nie wygląda. Zbyt niskie ma się wtedy stężenie HCG, aby mieć takie objawy (niestety przerabiałam to ostatnio). Może to po prostu ciąża???? Trzymam kciuki!

A u nas dzisiaj imprezka. Mój mąż jest perkusistą (na szczęście nie tylko) i zaprosił dziś na zaległą parapetówkę swoich kumpli z zespołu z rodzinami. Tak więc zapowiada się impreza na 14 osób. Zastanawiam się jak to ogarnąć, ale chyba zacznę od gotowania. Jak nie posprzątam to ON musi mi pomóc jak wróci z roboty. A jak nie ugotuję to będzie mega problem, bo ON w kuchni to zwiastun katastrofy. Mam nadzieję, że dam radę.

Wczoraj moja córka podsłuchała rozmowę o ciąży. Niestety jej powiedziałam (mieliśmy nikomu nie mówić do przynajmniej 4 m-ca, ale mój genialny facet obwieścił to już całemu światu i każdemu komu tylko mógł :wściekła/y:). Martwię się, że mała już wie, bo ostatnio bardzo przeżyła stratę i nawet obwiniała siebie (była chora i ubzdurała sobie, że zaraziła dzieciątko w brzuszku i dlatego zachorowało i się nie urodziło).
Ale dziewczyny powiem Wam, że totalnie mnie wczoraj Natalka zszokowała. Potwierdziłam jej, że dzidziuś jest w brzuszku, ale jeszcze maluteńki i nie wiadomo co będzie, że ma się nie nastawiać, że dopiero jak będzie wielki brzuch to będzie dobrze, a ona... zaczęła płakać. Pytam czemu płacze, a ona: "ja nie wiem mamusiu, tak samo mi się dzieje, z radości, że w końcu będę miała rodzeństwo". Normalnie rozwaliła mnie totalnie. I płakałyśmy sobie razem. Mam nadzieję, że tym razem jej nie zawiodę. W ogóle głupia jestem, że jej powiedziałam, ale jakoś tak wyszło.

Dobra, spadam do garów. Trzymajcie kciuki, żeby dała radę.

kari24 - zapomniałam Ci napisać, że mnie też BARDZO boli brzuch. Jak na okres, całkiem mocno. Niestety ja tak po prostu mam - zawsze. Zgłaszałam to przy każdej poprzedniej ciąży i zawsze wszystko było OK. Dostawałam tylko Duphaston. Teraz też go łykam od niedzieli. Też zastanawiałam się nad Nospą, ale jeszcze jej nie brałam. Generalnie jak bardziej zaczyna mnie boleć kładę się na chwilę na kanapie i jest lepiej. Wydaje mi się,że u mnie bóle mają związek z aktywnością fizyczną. Jak dużo chodzę, latam gdzieś itd to boli bardziej, a jak leżę to boli troszkę lub wcale. Bierzesz jakieś leki podtrzymujące ciążę?

hej
jakoś was nadrobiłam
pam pozamaciczna nie daje takich objawów tak wcześnie

mnie pobolewa podbrzusze, tak właśnie jak na @, no i luteina tez mi nie sprzyja - co chwila coś ze mnie wypływa, a ja lecę spanikowana do toalety

sorry ale nie pamiętam która pisała o zmianie lekarza - jeśli doradza ci to położna, która nie wie co to jest badanie przezierności to ja bym chyba nie zmieniała, jedno z ważniejszych badań na początku
ewentualnie zawsze można chodzić do dwóch lekarzy
ja chodzę prywatnie do jednej ginki, ma w necie różne opinie - ale ona leczy mnie, moją mamę i moją siostrę od lat - ja do niej chodzę już 15 lat, pierwszą ciążę mi uratowała, teraz dzięki niej zaszliśmy w drugą i ja mam do niej zaufanie
nie bierze dużo za wizytę bo 50 za usg dodatkowo, ale też jakieś "drobne", a jak musiałam częściej chodzić do niej jak miałam rozwarcie, to mi zeszła ze stawki
na usg 3d pójdę chyba do jej syna, w pierwszej ciązy nie byłam, bo musiałam leżeć i mieliśmy większe problemy niż to czy robić usg, ale teraz jak będzie wszystko ok, to sobie pójdę :-D

natis u nas też już prawie wszyscy wiedzą, ale cóż, ciężko ukryć że nei chodzę do pracy ;-)
ale młodemu jeszcze nie powiedziałam, pewnie zrobię to jak brzuch będzie duży

no to widzę że nie jestem sama na podtrzymaniu, tylko że ja dostałam lutkę dopochwowo

Ostatnia edycja:
natias ale masz cudowną córeczke, taką mądrą :) Teraz będzie dobrze. Musi być dobrze :) Mam nadzieje że wszystkie dziewczyny które tu sa badz dołącza dotrwają do końca ze szczęśliwym rozwiązaniem.

Po sniadaniu strasznie mnie zmuliło.. blee...
Biore się za ogarnięcie mieszkanka, a tak mi się nie chce

ech ja jestem głupia, miałam jeszcze napisać o bromergonie, znów nie pamiętam komu :zawstydzona/y:- dużo bierzesz, sorry za pytanie bo jeszcze nie ogarniam, jesteś w ciąży?, bo ja miałam maksymalną dawkę 1 tabletke, teraz od 2 miesięcy byłam na połówce, a jak zadzwoniłam do ginki to kazała mi teraz zmiejszyć do ćwiartki i odstawić po 4 dniach
ja miałam prolaktynę na czczo 11 a po obciążeniu ok 250

Hej, podczytuje was od jakiegos czasu :)
Mi wychodzi termin na koniec maja lub poczatek czerwca :)
Pierwsza wizyte mam we wtorek wiec cierpliwie czekam.

BARDZO WAZNE!!!!
Czytalam, ze niektore boli brzuch. Bol brzucha jest dopuszczalny tylko w czasie spodziewanej miesiaczki i to nie zbyt mocny!!!!
Bole moga oznaczac za malo progesteronu, za tym ida plamienia, nie mozna tego bagatelizowac!! Nie chce was straszyc, ale warto sprawdzic co jest tego przyczyna ja pierwsza ciaze stracilam, zaczelo sie wlasnie od bolow brzucha. Jesli boli nalezy jak najwieceej lezec, absolutnie nic nie dzwigac i sie nie przemeczac.

Trzymam za was wszystkie kciuki i te juz zaciazone jak i za testujace!!!!;-)

fioletowa - pracuję w domu, więc ukryłabym ciążę bez problemu, ale... Ostatnio bardzo przeżyłam stratę i też wszyscy wiedzieli o ciąży. Do 2 m-cy od usunięcia ciąży ciągle ktoś mnie zaczepiał na osiedlu, w szkole, pytał kiedy rodzę, jak się czuję itd. To była masakra dla mnie. Wolałam iść okrężną drogą, żeby nikogo nie spotkać i nie musieć o tym gadać. Teraz chciałam tego uniknąć, choć w międzyczasie przeprowadziliśmy się i tutaj jest zdecydowanie mniej ludzi i spokojniej :).

Po luteinie też tak miałam i wiecznie się stresowałam. Duphaston zdecydowanie lepiej toleruję. Poprzednio miałam mega dawki leków 3 x 2 tabl. Duphastonu + 2 x 2 tabl. Luteiny. Teraz biorę tylko 2x1 tabl. Duphastonu.

Qcze - robię wszystko, żeby nie iść do tej kuchni :-). Dobra, gary wzywają.

Buźka dziewczyny i miłego dnia! :-)

ona gratulacje i witaj.
Co do bólu brzucha, wiesz myślę że jak lekko boli czy ćmi to nie jest to nic złego, w końcu fasolka musi zrobic sobie miejsce i macica powolutku zaczyna się rozciagac. Tak mi się wydaje, jeżeli się myle to wyprowadzcie mnie z błędu :) Z Wiki wręcz mnie kuło tam, fak plamiłam ale to było prawdobodobnie skutkiem tego że ''coś'' na macicy bylo i sie oczyściło.

reklama
Mama Wikusi jasne , ze nie kazdy bol jest grozny, mi gin mowila ze brzuch nie ma prawa bolec w ciazy, zarodek jest jeszcze za malutki aby macica musiala sie rozciagac tak ze az boli, ja jednak chce kazda uczulic aby sprawdzala czy wszystko jest ok lepiej dmuchac na zimne ;) do tego jeszcze kazda ciaze przezywa indywidualnie, jak cos delikatnie za koje od czasu do czasu to jasne nie ma sie czym stresowac bo wtedy chyba stres jest bardziej grozny od tego delikatnego klocia, no ale jesli BOLI nie cmi tylko BOLI lepiej powiadomic swojego gin przeciez nic przez to nie tracimy a bedziemy spokojniejsze :) a tak wogole to dziekuje :)

Do góry