reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Edytowalam posta...

ja od 3 dni nie spie dobrze ciagle mnie bol brzucha budzi albo mdlosci.... zaczynam sie zastanawiac czy moze to byc ciaza pozamaciczna( o ile jest to ciaza) bo na ogol boli mnie z prawej strony (gdyby nie operacja wyrostka myslalabym ze wyrostek) i te omdlenia... bede testowac w niedziele i jesli wyjdzie I kreska w poniedzialek ide do lekarza bo nie wytrzymam....

Masz piekna corke Mamolinka...

Dziekuje Kochana :) Podobno caly tatus :D Hehe a fakt, mezulkiem nie pogardze :p Pamciu nie wmawiaj sobie jescze jakiejs ciazy pozamacicznej , bo do niedzieli calkiem juz zwariujesz !!

Paulinka dziekuje Kochaniutka :* Co tam u Ciebie ? Jak samopoczucie ?

Ostatnia edycja:
reklama
witam się wieczornie :-)
agacia witaj
mamolinka też mam nadzieję że skład pozostanie. Zaczynam się bać że coś może się stać... :-( Bezsenność? :-) Wiem co to znaczy choć wczorajszą noc wyjątkowo spałam jak dziecko.

dziewczyny bolą was brzuchy? Bo mnie pobolewają jajniki a momentami boli całkiem mocno jak na okres. Jutro pojadę kupic nospę. Stresuję się.

agacia witaj
mamolinka też mam nadzieję że skład pozostanie. Zaczynam się bać że coś może się stać... :-( Bezsenność? :-) Wiem co to znaczy choć wczorajszą noc wyjątkowo spałam jak dziecko.

dziewczyny bolą was brzuchy? Bo mnie pobolewają jajniki a momentami boli całkiem mocno jak na okres. Jutro pojadę kupic nospę. Stresuję się.

Kari u mnie to bedzie trwalo pewnie az do dnia spodziewanej @ ... Ostatnio tez tak mialam, spac nie moglam a jak zobaczylam II to i zaczelam spac jak male dziecko :D Kochanie a pozytywne nastawienie to polowa sukcesu, wiec glowa do gory i nie zamartwiaj sie... Mnie tez bolalo podbrzusze, ale podobno to calkiem normalne w bardzo wczesnej ciazy. Tym bardziej, ze to Twoja juz 3 a wtedy podobno macica jeszcze szybciej sie powieksza co moze wlasnie stanowic dyskomfort i bol ...

mamolinko nie ma za co! Jeśli córcia taka śliczna to już się slinię na myśl o Twoim męzu hehehe :-D (taki żarcik oczywiscie ;-) ) A u mnie ok. Samopoczucie bez zmian, nie myślę, nie stresuję się, nie nakręcam. Zaciekawoło mnie mierzenie tej temperatury i jakoś to mnie pochłania :-D Moze też sproboj, ja dopiero zaczynam ale podobno przy owulacji tez temperatura skacze do góry... No i jutro jedziemy oglądac kolejne mieszkanko :-)

kari na avatarze to Ty???? Jak patrzę Nowy Sącz to mi sie moja pierwsza miłość przypomina właśnie byl z NS, pierwsze pocałunki w życiu, wyłam za nim jak głupia, ach jak ja go kochałam :-D
I ja nie prztpominam sobie zeby mnie przy Dawciu jajniki jakoś specjalnie bolały choć nie pozostały niezauważone ;-) Takze nie stresuj się :-)

Witam ja wpadłam tylko powiedzieć że niestety nie dane mi będzie być czerwcówką. Dzisiaj @ przyszedł 2 dni przed czasem. No ale wam życzę powodzenia i szczęśliwych 9 miesięcy.

mamolinko nie ma za co! Jeśli córcia taka śliczna to już się slinię na myśl o Twoim męzu hehehe :-D (taki żarcik oczywiscie ;-) ) A u mnie ok. Samopoczucie bez zmian, nie myślę, nie stresuję się, nie nakręcam. Zaciekawoło mnie mierzenie tej temperatury i jakoś to mnie pochłania :-D Moze też sproboj, ja dopiero zaczynam ale podobno przy owulacji tez temperatura skacze do góry... No i jutro jedziemy oglądac kolejne mieszkanko :-)

kari na avatarze to Ty???? Jak patrzę Nowy Sącz to mi sie moja pierwsza miłość przypomina właśnie byl z NS, pierwsze pocałunki w życiu, wyłam za nim jak głupia, ach jak ja go kochałam :-D
I ja nie prztpominam sobie zeby mnie przy Dawciu jajniki jakoś specjalnie bolały choć nie pozostały niezauważone ;-) Takze nie stresuj się :-)

Paulinka od Ciebie dostaje tyle pozytywnej energii, ze i mezem moge sie podzielic z Toba :-D Jak to sie mowi co w rodzinie to nie zginie a my to jak mala forumowa rodzinkam, fakt ze prawie same baby.... Cholera ja nie mierze tej temperatury systematycznie, ale jak bylam w ciazy mialam 37,2-37,4 a jak juz potwierdzilam ciaze testem mialam 37,8... Dzisiaj nawet mierzylam wlasnie i mialam 37, i probowalam sie badac sama tzn szyjke macicy no i jak dla mnie byla troche otwarta ale co ja moge wiedziec jak na tym kompletnie sie nie znam,ale mimo wszystko zaczelismy przytulanki. W tym cyklu jakos dziwnie nie mam w ogole ochoty na seksik a w poprzednim na sama mysl, az mi sie mokro robilo :-D Zobaczymy za pare tyg co z tego wyjdzie, najwyzej powiedzialam juz dzisiaj eM , ze jak nie okresle kiedy mam owu to przez 3 tyg.bedziemy sie seksic codziennie ... Jednym slowem zwatpil :-p

Koniecznie sie pochwal co za mieszkanko i jak wrazenia :) Trzymam kciuki, abyscie jak najszybciej znalezli Wasz wspolny kacik :)

Styna tak mi przykro i trzymam kciuki za powodzenie w nastepnym cyklu :)

Hejka dziewczyny
Kurde zle zrobiłam ze poszłam na ta nocke cała noc umierałam i zginałam się z bólu co godzine do kibelka chodziłam tak mnie ze spikaniem wzieło ale dziś musze iśc po to zwolnienie tylko zastanawiam sie czy isc napierw do rodzinego czy odrazu do gin bo jak nie bedzie przyjmował ten lekarz co chce isc do ide do rodzinego on mi zawsze wypisze a udawac nie udaje :(:(:(

A teraz ide się troche przespać i musze wstac ok 11 i ruszać w trase jak wstanę znajac zycie moja mama mnie obudzi bo cos bedzie chciała
Jak mi sie uda z l4 to od dnia dzisiejszego az dokad mały nie pójdzie do przedszkola będzie zemna a dziadków bedzie odwiedzał ( chodzi mi o starszaka ) chyba ze go wysle do dziadkow na noc jak to szpiala trafie hmm

hej dziewczyny, wkoncu nadrobiłam ufff
STYNA bardzo mi przykro,ale jak to sie mówi ''nowy cykl, nowe nadzieje'' trzymam mocno kciuki.
PAM ty wkońcu oszalejesz, wrzuc na luz (wiem łatwo się mówi gorzej sie robi) odpoczywaj, relaksuj się. Do niedzieli czas szybko zleci.
MISIANKA wczoraj nie miałam jak odpisać ale chciałam ci odradzić pojścia do pracy. Ja w ciąży z Wiki pierwsze L4 dostałam jak byłam jakoś w 5 tyg ze względu na plamienie, ale te 80% płatne bo gin mi powiedział że 100% platne z B(taki kod sie wpisuje jak ciąża) da mi jak już będzie akcja serca.
Następne L4 dostałam od alergologa taka alergia mnie złapała :-D Ogólnie do około 26tc pracowałam z przerwami na L4 jak coś się działo i po co? Mogłam od razu iść na ciągłość... miałam prace na dwie zmiany. Ze względów oczywistych pasowała mi tylko 1wsza zmiana bo mała do żłobka. Kierownictwo jednym dawala tylko 1sza zmiane innym nie, i mi nie dali :/ dziady.

Mój gin to facet, mega delikatny, dokładny. Jak szłam leżec na patologie ciąży to pielęgniarki zachwalały mojego gin że tak dba o pacjentki zleca im wszystkie badania itp. A w szpitalu ma tak dobrą opinie gdzie pracuje, że jak położne na porodówce dowiedziały się że on jest moim ''znajomym'' (moja teściowa z nim pracuje i jego mamą są dobrymi koleżankami) to podejście do mnie zmieniło sie o 180stopni na lepsze oczywiście. Teraz przyjmuje tylko prywatnie :( zasran* NFZ. Ale może to się zmieni jak znowu będą ''konkursy'' czy jak tam oni to nazywają.

Miłego dnia dziewczyny. Owocnych starań, pozytywnych testow i dobrego samopoczucia
PS: ja bym mogła ciągle spać :D

hej laski troche mnie nie było ale czytam czytam....tylko nie bardzo pamiętam co komu miałam napisać.....

pam- ochłoń trochę....ja bym sie nie cieszyła z aż takich objawów chyba ciążowych bo nie wieesz czy jesteś w ciązy....dlatego dobrze mówisz po teście idz do lekarza bo wysokie ciśnienie też daje objawy może nie wszystkie co opisujesz ale większość..wiem bo niestety mój M jest na prochach od kilku lat na wysokie ciśnienie i jak nie wźmie to wprost umiera bóle głowy mdłości serce wprost wyrywające sie z klaty....także ostrożnie....może u ciebie w związku z testowaniem tak ci ciśnienie skoczyło......zrelaksuj sie jakość, odpocznij- nie myśl

mamolinka
- będzie dobrze....musi byc....moze skoncentruj sie na nastroju sypialnianym, nie mierz niczego nie badaj- tylko działaj....[tak wiem łatwo mówić] no cóż no to badaj,mierz a potem wciagaj seksi bielizne i do roboty kochana dzidul czeka na mame....

monia bed- a ty kociak kiedy testujesz....jakoś na dniach co nie?

ja od wczoraj okresowo....wziełam 2 nospy i o dziwo jak nigdy[bez ketonalu nie podchodz] podziałał....ładnie przespałam całą noc ale od rana znów mam takie wrażenie że ze mnie leci...że to już dziś i założyłam podpache....narazie cisza brzuch też jakby spokojniej....dziś 30dc temp.36,8 -względem tej temp.to myślałam że na okres to spada na łeb na szyje....nic jak do niedzieli nie dostane to robie testa, jak dostane to wam na pewno o tym powiem

MIŁEGO DNIA BABOLKI :-):-):-)

reklama
agacia witaj

Mam to samo...

Witam ja wpadłam tylko powiedzieć że niestety nie dane mi będzie być czerwcówką. Dzisiaj @ przyszedł 2 dni przed czasem. No ale wam życzę powodzenia i szczęśliwych 9 miesięcy.

Trzymamy kciuki za następny cykl:)

My dziś z TŻ mamy tyle do załatwiania, ze jak wrócimy wieczorem to będzie dobrze...
Miłego dnia...

Do góry