reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Mikoto Laura jeszcze się przewraca w łóżeczku, przed chwilą ją zaniosłam. Jaką czapkę kupiłaś Zosi?
Przypomniałaś mi o bodziakach. Przydałyby nam się na krótki rękaw, najlepiej z f&f, ale do tesco daleko...

reklama
Kingusia taka tylko różowa. Idealnie pasuje do.granitowej kurtki.na Tesco nawet nie byłam, zostały same małe rozmiary :-/ a jakie body tam.kupujesz?

Zdjęcie :-/

Załączniki

• 1420314166382.jpg
    1420314166382.jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 47
Robaczku a to maly akrobata! I do tego jeszcze magik!
Emka ojej ti dlugo :-( ale Karinie tez dlugo szly 3 (nie pamietam tylko ile czasu :-/), szybciej wyszly 4
Teri dokladnie! Biora tyle ile dadza rade wziasc i koniec.. Jak byla wyprzedaz w lidlu to jedna babka wziela z 6 patelni :-/ fajna ukladanka :-D z lidla? Ale super organizer! Bomba! A kryjowka pierwsza klasa ;-) Karinka tez ma Kubusia Puchatka :-D w wersji mini i maxi ;-)
Mikoto ojej :-/ zeby chociaz sie juz przebila :-/ no prosze, a Karina przewaznie spi w aucie, jezeli jedziemy dluzej niz 10 min :p ale slodko spi :-D pewnie wczoraj wszystko powybierali w sklepach :-/ szkoda, no ale z pustymi rekami nie wrocilas ;-) super czapeczka :-) obyscie.dzisiaj mialy spokojna nocke!
Gosiak Hmm.. Moze jutrzejszy bedzie lepszy domek? Trzymam kciuki!
Kingusia moze Laura jeszcze nie wie jak sobie poradzic? A to pierwszy raz taka sytuacje miala? O matko! Normalnie brak slow! A jej maz nic nie powiedzial? Przeciez moglo dojsc do tragedii :-/

Uff... Udalo mi sie przetrzymac Mloda, polozylam ja o 19:30 (oczywiscie placz byl :-/ ale krotki), ale bylo ciezko :-/ o 17 dopadla ja sennosc, a jeszcze do tego tak wyrznela, ze poleciala na kant framugi :-/ matko, az serce mi sie scisnelo jak zaczela plakac :-( myslalam, ze nic sobie nie zrobila, ale rozciela sibie gorna warge ( strasznie jej krew leciala), a do tego walnela bokiem glowki i na czubku ucha zrobila jej sie sina kulka z czerwona plamka, a za uchem czerwony guz :-( chyba 30 min probowalam ja rozweselic jak przestala plakac, żeby juz tylko nie plakala :-( ehh.. Ciezki dzien, ja od rana zakatarzona, z bolacym prawym migdalkiem :-/ mam nadzieje, ze Mloda przespi spokojnie noc, ja sie.biore za prasowania (ciuchy z 3 pran na mne czekaja), a jak pozniej dam rade to poczytam podrecznik do nauki jazdt, ktory dzisiaj dostalam.

Witam się z lampką wina

Wisieńka zazdroszczę wypadu na narty, my mamy kolędę 7.01 cieszę się, ze m w domu to będziemy razem

Paulunia8713 jak to ksiądz nie przyszedł na kolędę? To jest możliwe, że opuścił całe osiedle. Może ten katar u Tosia to na zęby właśnie.

RobaczekII powiem Ci, ze moja mama żyje za nieco ponad tysiąc złotych i ma do wykarmienia 4 osoby, podziwiam ją za to, ze żyje od pierwszego do ostatniego ale nie pożycza i nie chce pomocy. W tygodniu gotuje zupki a mięsko na niedziele tylko, szynki też od świeta kupuje, chyba, ze świnka zabita. Co prawda, za mieszkanie nie płaci bo mieszka u brata, ale ma tym sposobem dodatkową osobę do wyżywienia, oprania i opłacenie rachunków. Ojciec ze swojej emerytury spłaca kredyty, które zaciągnął na picie a resztę i tak przepija. Faktycznie mało o zawał, musiał zgłodnieć Hubi. Filip też nogę do góry zadziera i wychodzi górą łóżeczka, dlatego ma wyjęte szczebelki aby nie upadł na głowę.

_Marys_
co za fajne klocki mała dostała, takie inne, klimat świąteczny

teri114
ja chciałam się wybrać do Lidla dziś po piżamkę, dobrze, ze nigdzie nie pojechałam. Ta układanka też z Lidla? W jakiej cenie? Bardzo fajny kącik na zabawki

mikoto słodko śpi Zośka w aucie

Kingusia91
Filip też niestety zabiera zabawki dzieciom jak tylko jakieś weźmie do ręki, ostatnio nawet jest płacz jak usiądę do męza komputera a nie do swojego laptopa, zaraz bierze tate za rękę i mnie wygania, sama nie wiem jak sobie z tym poradzić. Żona chrzestnego strasznie nieodpowiedzialna osoba.

gosiak_85 oby się udało po Waszej myśli. Nelka też ładnie śpi w nocy.

Wino się skończyło, lecę się kąpać i do łózka. Dobrej nocki

Czy ten mój synuś nie może być wreszcie zdrowy:-( Dzisiaj jak już pisałam na fb K musiał jechać z nim do lekarza. Po obiadku zmieniałam mu pampersa i zauważyłam, że on jest cały wysypany (taka mała drobna kaszka). Biegiem ubrałam, dałam pesel i pojechali a ja sobie miejsca znaleźć nie mogłam tak się o niego bałam. Lekarz stwierdził uczulenie na antybiotyk więc przepisał inny do tego syrop. Nie wydawał się kompetentny wręcz K stwierdził, że podejście miał olewcze i mało co słuchał co się do niego mówiło. Dlatego nie wiem czy wykupywać nowy czy to właśnie antybiotyk jest powodem wysypki. Coś jednak zrobić trzeba bo oskrzela czyste nie są :(

Maryś a właśnie dobrze, że mi o wapnie przypomniałaś muszę spróbować. Już pomysłów mi brak na pozbycie się tego kataru. Prezenty super :)

Justa Co do księdza to było tak, że 3 lata temu porobił listy i kazał wpisać kto będzie go przyjmował a kto nie bo jak stwierdził dla kilku rodzin on chodzić nie będzie. I nie wiem co się działo ale kolejnego roku w ogóle nie chodził. Nie wiem czy ten katar to na zęby. Na razie nadal na oskrzelach czysto nie jest więc kontynuujemy antybiotyk. Mamy już dosyć a on chyba najbardziej

Robaczku krokiety robie tak jak pisały dziewczyny. Najpierw naleśniki smaże a potem zawijam w nie różne farsze. Robie jeszcze z andrutów. Robi się je o wiele szybciej i również są smaczne :tak: Co do Hubisia to prawdziwy z niego akrobata. Dobrze, że nic sobie nie zrobił. Oj Hubiś, Hubiś dbaj lepiej o serduszko mamusi !!!!!

Tosiu wstał po 14 a już o 20 spał. Nie ma biedaczek siły przez te katarzysko. Jula za to jeszcze siedzi i nie w głowie jej spanie mimo, że o 7 wstała. Jutro koniecznie musi wyjść z domu i się wyszaleć bo wtedy łatwiej jej zasnąć.

Wczoraj pisałam, że nie lubie rozmów tel a dzisiaj pół godz z teściową rozmawiałam. Jula od środy już idzie do zerówki więc musiałam załatwić opiekę nad Tosiem, żeby nie ciągnąć go w taką pogodę. Teściowa przyjedzie po Jule w srode, w czwartek i piątek ją zaprowadzi. Muszę tylko pomyśleć nad jej odbiorem w te dni.

Teri ale super kącik ma Daria. Szkoda, że nie udało ci się kupić pościeli ale za to układanka świetna.

Ostatnia edycja:
Marys biedna Karina :-( super, że udało Ci się ją przetrzymać. Zmykam do łóżka.i studiuj krzyżowki ;-)

Justa chylę czoła przed Twoja Mama. 1000 zł.nam idzie na rachunki, jeżeli jest w tym.rata za.prąd :-/ Kładz się i.Odpoczywaj.,należy Ci.się.to jak.mało.komu.

Paulunia biedny Tosiu :-( podaj wapno. Ale dałaś Mu jeszcze ten.stary antybiotyk? Bo jeżeli.to reakcja na.niego to nie będzie poprawy :-( ale z.Julli twardzielka ;-) super,że możesz liczyć na Teściowa.

Właśnie wyjęłam pranie i wstawilam kolejne. Lecę zmyć naczynia i kładę się.

Mikoto Laura ma taką szarą czapkę tylko z króliczkiem. Bardzo ją lubie ;-) a w tesco kupuje zwykłe, bawełniane body na krótki rękaw. Wzorki nie mają dla mnie znaczenia, bo i tak zakładam je pod bluzeczki. Właściwie to często kupuje białe.
Marys współczuje wypadku Karinki :-( dobrze że udało Ci się ją przetrzymać. Mam nadzieję że uregulujecie pory spania.
Laura już nie pierwszy raz miała sytuacje że dzieci zabierają jej zabawki a ona nic...
A co do tego chrzestnego to nic sie nie odezwał a ona też nie była jakaś przejęta :szok: dla mnie to szok. Te schody są takie wysokie... dziecko się mogło zabić!

Laura zjadła 210ml mleka. Pierwszy raz tak dużo :-)

Mikoto nie nie dałam mu. Dałam tylko clemastinum. Palin polecała ten nowy antybiotyk więc chyba wyślę K do apteki i podam od jutra. Jula już śpi. Przez tą pogodę siedzimy w domu i nie ma się gdzie wyszaleć. Dobrze, że już od środy do zerówki. Z niej wraca tak zmęczona, że już o 19 chce iść spać :)
A ty kładz się kochana i odpoczywaj. Oby Zosia spała spokojnie całą noc. Mój przez katar cały czas popłakuje :(

reklama
Do góry