reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Hej kochane
Ciężko mi nadrobić waszą produkcję. Czekamy u taty na księdza. Dziś ma kolędę. Tato co wozi , znaczy zaoferuje. To nasz znajomy ksiądz. Jak pójdzie jedziemy na narty. Może dziś pojedziemy do domu bo dzieciaki śpią fatalnie i nocka z 2 gdzie jedno budzi drugie w tym samym pokoju to koszmar.
Mikotku
Biedna Zosia. Współczuję wam. U nas dziąsła straszne. Zębów brak nadal.
Robaku
Niestety tak to bywa z facetami. Chociaż generalnie ciężko o takie gesty.
Pali.
Może wasze ciepło i tulenie pomaga na kolki. Kangurowanie bardzo pomaga więc ma coś na substytut w waszym łóżku
Paulinka
Gratki 3 !
Justa
Toś poszedł z P na chwilę na dwór. Nie ma gorączki i nie kaszel od 3 dni więc choć na chwilkę. Ładne butki

reklama
Uff Tosiu śpi, K z Julią grają a ja mam chwilkę.

Robaczku na katar mam otrivin, maść majerankową, olbas na piżamkę. Do tego mgiełki solankowej używam do inhalacji i solil fizjologicznej. Czyszcze wodą morską. Już pomysłów mi brakuje
Co do poczty to brak mi ładnych słów. Bez komentarza zatem :wściekła/y:

Mikotku oj nacierpi się biedulka przez tego ząbka :( U nas jeszcze sporo ich brakuje i jak kolejne będą tak ciężko wychodziły jak te dzisiejsze dwie trójki to zwariujemy oboje :(

Wisienko a dziękujemy :) Ciekawe kiedy u nas ksiądz będzie chodził. Mam nadzieję, że w ogóle będzie bo dwa lata temu na osiedle nie doszedł. U nas pamiętam Jula miała leciutki sen i każdy hałas ją budził a teraz Tosiu nieraz tak się drze a ją to nie rusza nic a nic

Lecę zupkę wstawić

Paulunia co gotujesz?

Palin to,co matka karmiąca je, wcale nie.jest tak.obojętne dla dziecka. Ale jest grupa szczesliwcow, ponoć, w której matki jedzą wszystko i dzieci nie reagują. Tak miała moja kuzynka. Jadła wszytko, łączenie z kapusta i kawa.

Robaczku brak słów! :-/ jesteś już w domu?

Wisienka wcześnie kolęda. U nas pewnie za jakiś tydzień będzie ksiądz. Nart zazdroszczę, jeździć nie umiem, ale może kiedyś ;-)

Mówię wam dziewczyny jak się cieszę, że te dwie trójeczki się przebiły. Może na jakiś czas i choroby się skończą. Tak bym chciała mieć już zdrowego, bez lejącego się katarku Tosia :tak:

Mikotku dzisiaj będzie krupnik i krokiety z ziemniaczkami i surówką :)

Jestem po zakupach, ło matko, ale się zmęczyłam :D Myślałam, że w pół godz oblece a godzinę mnie nie było. Do tego Hubi już trochę waży i jeszcze te grube kombinezony, zmachałam się jednym słowem mówiąc :) W drodze powrotnej zaczął przysypiać a teraz prowadzi monolog w łóeczku :baffled:

Ale... pan na poczcie, kttóry podał mi parasol, przepuścił mnie, gdy była jego kolej ( stał przede mną ) Także Panu zwracam szacunek !!!!!

Powiedzcie, jak żyją rodziny za 2000 tyś miesięcznie ? Przecież takich jest dużo. Ja raczej kasy nie liczę specjalnie ale szlag mnie trafi, gdy nic nie kupuje a trace 200 zł :wściekła/y: Kupiłam filet kurczaka i 300 g cielęciny i parówki, kawę i proszek do prania i dwa pudełeczka lekarstw. Przyniosłam to w jednym ręku i straciłam ponad 2 stówy !

Palin nie przeoczyłabyś nietolerancji, uwierz mi. Jak nie ból brzuszka to kupy ze sluzem, wysypka, niepokój. Na moje to Krysia nawet kolek nie ma - to kończy się płaczem i twardym brzuszkiem. Bączki to fizjologia ! Każde dziecko je puszcza. Hubi jak ma noc to purta tak, że zrywamy boki ze śmiechu :) Jak opisujesz zachowania Mikołaja to jakbyś pisała o Hubercie :) Ja do 3 m-ca spała bym z Krysią ona bardzo potrzebuje bliskości. To taki optymalny czas by ładnie potem do łózeczka przenieść. Hubisia do 3 m-ca kangurowałam i spał na mnie potem sam zrezygnował :D

Mikotko, ja też miałam to szczęście że mogłam jesć wszystko przy oby dwu chłopakach. Uważałam pierwsze dni a potem powoli wszystko wprowadzałam do diety. Łącznie z kapustą, fasolą, pomidorami, truskawkami, smażone, przyprawy. Tylko tez dodawałam dużo kopru i piłam laktacyjne herbatki i kawki - ale to bardziej na ilość mleczka.

Justa fajne buciki. Ja lubię obcasy mimo, że wysoka jestem, bardziej kobieco się czuję ale też najczęściej na płaskim chodzę i to w sportówkach a tera w trekingach. Koniecznie musimy się spotakć, weekend też może byc i serdecznie też zapraszam Twojego Małża !
Imprezki karnawałowej zazdraszczam. Nam nic się nie kroi :( Chyba, ze wyjście do klubu jak S przyjedzie lub jak ja będę w Warszawie to z koleżankami się przejdę .

Paulunia oby katar się skończył. Wiesz, że Hubisiowi na katar inhalacje działają odwrotnie. Zaraz jest zaflegmiony. A tak teraz to mu spływa nosem, podaje tylko nasivin i wyciagam fridą lub sam dmucha. Jak robi się krokiety ? JA zawsze kupuję :D

Wisienko, miłego dnia na na nartach ! Foteczki porób !

Idę sprzątać. Aczkolwiek Hubi zasnąć nie może - tak to jest jak nie pójdzie o swojej godz spac :(
Na obiadek dziś Sewrynowi mam pierogi z jagodami a Hubisiowi kasze jaglaną z warzywami i mięsem mielonym ze szpinakiem. Ja pewnie poskubię trochętego i trochhę tego :)

Kawa wypita, siły lekko zregenerowane.

Mikoto wspolczuje nocki :-( strasznie ta 5 meczy Zosie, i dlugi nie chce wyjsc :-( przebila sie chociaz?
Robaczku u Ciebie snieg u nas deszcz i wichura :-/ ehh mezczyzni :-/ nic nie mysla :-/
Paulunia gratki trojeczek ;-) no to teraz Tosi powinien szybciutko wyzdrowiec :-) a podajesz wapno? Moze ono pomoze na ten lejacy sie katar? Ale pyszny obiadek masz :-D
Justa super buty! Ja uwielbiam obcasy :-D no to jeszcze nie tak pozno poszedl spac ;-)
Palin, Mikoto a ja ostatnio widze w lidlu i biedronce mleko bez laktozy, moze tego sprobujcie?
Wisienka ojejku :-( wspolczuje nocek :-(
Wisienka, Mikoto u nas przed swietami chodzi ksiadz po koledze po osiedlu :-/

Mloda wstala przed 9, jak wrocilam z badan to jeszcze nie spala i sie nie dala polozyc, wiec zadanie na dzisiaj to przetrzymac Mloda do wieczora.. Oj bedzie ciezko..

Dostane razu pewnego zawal....
W sypialni zrobilo sie cicho poszlam wiec przykryc.... ale Hubisia w lozeczku nie bylo.... wszedl sobie na przewijak i dorwal drazetki z ogromna iloscia glutenu i laktozy :-:)-:)-:)-:)-:)-( juz widze jutro psmpers :-(
I jak mam nie osiwiec ????

Załączniki

• 1420289706110.jpg
    1420289706110.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 48
Robaczku ja tez nie raz malo wloze do koszyka a rachunek wynoso 200-300 zl :-/ masakra :-/ ja robilam krokiety z nalesnikow ;-) zrobione nalesniki nadziewalam czyms, obtaczalam w jajku i bulce i podsmazalam :-D

Wrzucam zalegle fotki prezentow, lampek i Mlodej w sylwka ;-)

Załączniki

• 1420289903832.jpg
    1420289903832.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 42
  • 1420289917098.jpg
    1420289917098.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 43
  • 1420289926677.jpg
    1420289926677.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 43
  • 1420289947343.jpg
    1420289947343.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 44
  • 1420289956549.jpg
    1420289956549.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Robaczku dziekuje za podpowiedz:)

Mikotku to jest straszne,jak dlugo mozna walczyc z jednym zebem?! Bidulka kochana. Mam nadzieje,ze taka nocka juz sie nie powtorzy.

U nas ma wrazenie,ze trojki ida juz od ponad 2 miesiecy a jeszcze nic sie nie przebilo:(

Do góry