reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

ankaka dziękuję dupka już dobrze ja też nie wiem co to odparzenia drugi raz dupka się zaczerwieniła i to zawsze przy ząbkach ale moczenie dupki i sudokrem działają cuda u nas też bardzo duża parafia w rodzinnej miejscowości tylko 2 księży zaczynają chodzić od razu po świetach i chodzą aż do końca lutego ale nigdy przed świetami tu tez duża parafia ale też dużo księży tylko tu się tak nie rozsiadują jak na wsiach po 10 minut na każde mieszkanie to im idzie raz dwa ;-)
Palin ciągle zapominam zapytać co tam zamawiałaś ??jaki prezet dla Mikusia masz ostatecznie ?

reklama
Hej dziewczyny.
Zbieram się od wczoraj żeby napisac i ciągle coś. Wczoraj przyjechał mój ojciec z niemiec i Laura zasypana prezentami. Najbardziej przypadło jej do gustu autko.
Zdjęcie1310.jpg
W ogóle to urosło mi dziecko strasznie. Nosi juz prawie same ubrania w roz 92 a niektóre nawet 98. Jest chudziutka ale ręce i nogi ma długie ;-)
Na żadnym zdjęciu nie mogę jej uchwycić bo ciągle jest w ruchu.
Zdjęcie1298.jpgZdjęcie1300.jpg to mój "przedszkolaczek" :-) ciagle rysuje i bawi się lalkami

Dziewczyny czy któraś z Was ma blisko smyka? Potrzebuje kapcie dla Laury. Mamy roz 20 ale robią się ciasnawe i potrzebuje większe. U nas nie ma smyka, na stronie nie ma już rozmiarów. Przymierzałam jej dzisiaj befado 21 i są take na styk a 22 mega za duże. Najlepsze byłyby te ze smyka jak mamy teraz tylko większe bo są szczuplutkie i Laura je uwielbia...

Załączniki

• Zdjęcie1310.jpg
    Zdjęcie1310.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 50
  • Zdjęcie1298.jpg
    Zdjęcie1298.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 54
  • Zdjęcie1300.jpg
    Zdjęcie1300.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 49
Teri, u nas różnie, zależy, który się trafi. Jeden siada pogadać, inny odklepie modlitwe, chlapnie wodą i rozejrzy za kopertą. Najlepsze było, że woda w ogóle nie poleciała w stronę kompa.
Miki dostanie mate - organy do gry stopami i kuchnie. Aro bluze z 4f (chciał wczesniej w sklepie kupić, ale cena była zabójczą, a w ich sklepie internetowym była promocja 50%), ja telefon z akcesoriami (etui, osłona na ekran z hatrowanego szkła, karta pamięci), a Krysia (poszlismy w praktykę, bo pomysłu dla takiego malucha brak) ręcznik.

Ankaka, to tak jak u moich rodziców (wielkość parafii i liczba chodzących), ale chodzić zaczynają zaraz po świętach 2-3 tygodnie i mają zrobione.
Pierogów nie robilam dużo, bo my sami będziemy. Wyszło mi 12 z grzybami, 15 z twarogiem i 24 z mięsem (poszły wczoraj na obiad).

Czuje się jakaś zdechła, bez sił. A tu jeszcze tyle dnia. Aro podsypia na podłodze, Mikołaj robi papa i zamyka się w pokoju, a za chwile wyskakuje i wola a kuku. Krysia drzemie, a za oknem deszcz i wichura. Nudne popołudnie.

Kochane
Wróciłam z pracy.Plan mam zrobiony z górką iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiprzede mną aż 19 dni wolnegp:-D:-D:-D:-D:-D:-D Obiecuję być z wami regularnie przez ten czas i nie pisać tylko co u mnie. Tak się ciesze na ten czas!
My wybieramy się na świeta do mojego taty. Nie wiem kiedy czy w niedziele czy poniedziałek. Jeszcze jutro mam zjazd w szkole więc nie wiem czy zdązę wszystko przyszykowac na niedzielę. A chcę dom zostawić Idealny. Kocham wracać do czystego mieszkania;-)
Idę polukac co u was

Gdzie moja wiadomosc? :c strzelilam gafe w pracy. Zaniemowilam jak mi szefowa z mezem wreczali prezent.
Zas lapie dola przez ta prace, ale po nowym roku planuje wrocic i dac z siebie 200%

No dzieciaczki spia,, Nelka dopila mleczko

Ankaka- super ze wolne, udao sie dotrwac ;) poscieralam jeszcse kurze, umylam podloge u Tymka, po naszej kapieli wyszoruje lazienke ;)

Kinia to Laura wysokaaa, myjeszcze w jiektore 80 sie miescimy, np bodziak z h&m rozm 9-12 m-cy i jest teraz na styk, wiec po praniu odkladam juz ale na sile by ponosil jeszcze :p

Wisienka - aleee co dobrze!korzytsaj z wolnego ile sie da !!!!

Ide po kiliszek winka.... a co :p

Uff, wreszcie zasnęła. Ta mała terrorystów od 23 miała oczy jak 5 zł i ani myślała spać. Przez ten czas to juz i mi 2 razy oko poleciało, a ta nic. Twarda zawodniczka.

Aro mnie wkurza znowu. Idą święta, w domu jest kilka rzeczy do zrobienia, a ten co? Popołudniu oodsypial na podłodze (na ile mu Miki pozwolił). Wieczorem miał się wziąć za robotę, to najpierw miał problem uśpić Mikołaja (potrzebna była moja interwencja), a potem zasiadł przed kompem i do 1 grał. Wrrr. Za dnia chyba wrecze mu listę co ma zrobić i zarekwiruje lapka. Dostanie z powrotem jak wszystko zrobi.

A gdzie z to Mikoto? Gdzie Madzia? Wcięło Was?

Jestem, Kochane, jestem. Od piątku mam urwanie pióra. Ciągle gdzieś, ciągle coś. Dzisiaj chrzciny. Jutro spotkanie klasowe.

Wenusjanka trzymam kciuki za pracę! Ależ Bella jest piękna! <3

Kingusia ależ piękna Laura! I jaka wysoka! Jak przygotowania do świąt? Choinka ubrana?

Ankaka, Teri i u nas ksiądz tylko w jednym.pokoju :p Palin nieźle z tym komputerem.

Palin co.kurierzy przywieźli? ;-)

Teri jakie plany na weekend?

Wisienka :-* 19 porankow picia kawy z Tobą :-D :-* zjazd przed samymi.świętami? :-(

Przepraszam ze tak na szybko i krótko, ale szykuje się do miasta. Dzisiaj mam.jeszcze fryzjera. Podciecie. Włosy, zwłaszcza te z przodu bardzo juz odrosly. Na 14 chrzciny. Zosia wczoraj spala do 19, dzień bez drzemki. Poszła spać o 20 i właśnie wstała. Ciekawe czy będzie drzemka??? Miłego dnia Kochane!

witam jeszcze leniwie z łóżka :-p

Mikoto dobrze że sie odezwałaś ;-) oj zabiegana jesteś udanej imprezy :tak:czekamy na fotki :-pplany hmm jutro lub dzis jeszcze ubieranie choinki jutro idę na miasto jest niedziela handlowa buty mi się odlkleiły :crazy:muszę pochodzić za nowymi i już praca w kuchni sie zaczeła wczoraj wstawiłam bigos dziś wstawię kapustę z grzybami

Kingusia
wow cudna Laura jak urosła !! ja ostatnio kupiłam w lidlu rajstopki na 98/104 i są dobre :szok: spodnie na 92 są takie na styk też długie nogi ma ta moja Dama ;) cudnie wygląda z tym plecakiem :-D

Wisienka super !! odpoczywaj ciesz się dziecmi i wpadaj do nas :)

Madzia gdzieś Ty ????

Palin a to Krysiulka ma spanie po mamie ;)

u nas bardzo wieje ta pogoda jest do niczego :(

Ostatnia edycja:
reklama
Witam kochane
Kawa i jestem. Wieczór odpoczywalismy. Film i drink. Od rana biorę się do roboty. Na 14 mam szkołę. Jutro sobie odpuszcze bo tylko wykłady a ja,mam tylllllle do zrobienia.
Tosiu spał dziś fatalnie. O 4 dostał w końcu paracetamol na,te zebiska. :confused:

Gosiak co w końcu zrobiłaś z dywanem ?
Mikoto zagon Ara do roboty. Lista to doskonały sposób

Mikoto
Zalatana kobieto ! Ja zęby Zosi. Masz napięty grafik ! Chciałabym jechać w niedzielę żeby jeszcze pomóc w przygotowaniu. Tato będzie wedzil szynki i kiełbasy to cały dzień więc trzeba pogotować mu i dziadkowi obiad w. Trzeba udekorować dom i ogród. Posprzątać do końca. Piec ciasta i mięsa. Roboty dużo. Ale i przyjemne wieczory z sis. A mój P ma 3 nocki i w dzień będzie odsypial więc nie ma sensu zostawanie w domu.

Do góry