reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

DObry wieczor,
Tymus juz zaliczyl pobudke :-( do konca sie nie wybudza i ciezko mu podac nurofen. Czesc splynela mu po szyjce , czesci nie dopil.... i na domiar zlego zaczal mu si katarek. Od rana kichal i prychal i na spacerku zaczelo ciec mu z noska. I zmaist (nauczona wczorajszym wieczorem) dac mu cos mocniejszego, dostal lipomal i nasivin do noska...oby juz spal do rana.
Nelki kupy juz dzis gorsze, wiec i to mleko do niczego, no chyba ze taki urok jej bedzie ...

Teri
- mam podobnie jak Ty...w marcu stuknie mi 30 i niby wiem co chcialabym robic, ale tutaj bedzie mi ciezko...nawet w Polsce byloby mi juz ciezko, po takiej przerwie ... i tak jak u Ciebie zycie towarzyskie zamyka sie przed ekranem kompa - jak tak pomysle to zalosne sie to wydaje :-( ale dzieki Wam funkcjonuje jakos

Palin
- podziwiam sie za te pierogi ! ja dzis wreszcie zrobilam racuchy...ale sdamozylam dopiero jak E wrocil od weta z psem . Widze samakosz z Ara :-D

Mikotku - mam nadzieje, ze Zosia juz bedzie sie trzymac zasypiania poza wozkim :tak:

Madzia - -podziwac to mozesz Palin, ja malo co w domu robie :-( dzis doszlam do wniosku, ze jak sie przeprowadzimy to marnie zginiemy z porzadkami. Jak tu co rano wstaje i jest kociol ... dlatego teraz chodze i ogarniam aby zawalu rano nie bylo ;-)dzasem sie nie przejmuje, marudzi bo to Ty wyszlas a nie on

Minnie - jak ja nie lubie takich czepialski ksiezy ! oby koleda poszla gladko :tak:i czekamy na fotki ozdobionego domku

Jejku Wy tyle juz do swiat macie gotowe, szykujecie, marynujecie, pieczecie a ja nic kompeltnie...no nie chce mi sie, nie czuc tu Swiat...:confused2:

reklama
Palin Zosia pospala 1,5 godz, ale za to usnela grubo po 22 :-/ a myślałam że wcześniej usnie, bo byłyśmy jeszcze na zakupach i spacerze. Pierogi są może i proste w wykonaniu, ale za to czaso- i pracochłonne. Fajny mieliście pomysł z reszta ciasta ;-) my takie Resztki pieklysmy na kuchni kaflowej, w kuchni letniej :-)

Wisienka jak Wigilia w Pracy? Od jutra juz wolne, tak?

Madzia ech, Szkoda słów :-( nie przejmuj się Niczym, chociaż wiem ze smutno :-( Kochana, ciesz się, że masz Mamę chętna do pomocy ;-) o randce czy kawie w Krakowie mogę pomarzyć :p ;-) co z okiem? Przemywaj solą fizjologiczna.

Minnie co kupiłaś M.? Pochwal.się :-) ja juz popakowalam.prezenty w ubiegłym tygodniu. Mam.nadzieje, że moi się ucieszą ;-) masz w pobliżu jakieś sąsiadki z Twojego wieku? Albo.z.małymi.dziećmi? J. Juz jest :-)

Emcia dziękuję Ci Kochana! <3 nie mów głupot! Ty znajdujesz czas na robótki Ręczne, a ja ostatnio nie mam czasu by nałożyć odżywkę na włosy :-/ ciągle coś ważniejszego :-)

Ankaka jejku, tez.wcześnie kolęda :-o kiedy ubieracie choinkę?

Gosiak dla mnie bb to naprawdę cząstka życia. Dzięki Wam nie czuje się sama w całym.tym.szaleństwie, które wokoło :p ;-) tez mam taką nadzieję, ale znów jest problem.z nocnym.zasypianiem. J. Chciał iść po wózek, ale postawiłam na.swoim. Teraz znów w wózku, a ja potem.będę się od nowa produkowała żeby ją oduczyć. Tym.bardziej, że Zosi jest ciasno.w wzroku spać. I.co to za.drzemki, skoro śpi 1,5 godz a ja z tego.Godzinę ja woze :-( w łóżeczku może się wyciągnąć, spać na.boku czy brzuszku, tak jak.lubi. Gosiak odpalaj RMF święta :-) mnie zawsze nastraja ;-)

J. Przyjechał przed 20, z.katarem :-( mam nadzieje, ze się z Zosia uchowamy, a Mikotkowemu szybko przejdzie. Zosia zasnęła grubo.po.22, J. Tez. Ja tez zaraz się kładę. Piscieralam jeszcze kurze, pomylam .podłogi, umylam.prysznic i łazienkę, kuchnie, poskaldalam i.pochowalam.pranie, naszykowalam prania na jutro. Pierwsze juz załadowane do.pralki, także nad ranem juz włączę. Mam nadzieje ze ta noc będzie spokojna.

Uwierzycie? Od wieczora pierwsza pobudka na karmienie! Wow, dzięki Córa :-*

Mikoto, z tymi pierogami to wcale tak nie jest, jak dobrze się zorganizować z pracą w godzinę można się wyrobić. Mnie tyle zeszło, bo robię kilka rzeczy na raz, latem kontrolować Urwisa i Krysie (a do niej to przelecieć całe mieszkanie i wiadomo, chwileczka nie wystarczy). Mam nadzieje, ze kiedyś w końcu sprobujesz zrobić sama.
Zdrówka dla J, oby Wam nie pozarażał.
Ps. Mojej Mamie za 2 lata tez stuknie 70 ;-)

Madzia, Ty za to ogarniasz 3 mężczyzn, dom, pracę, zakupy. Pewni jakby tak pod liczyć, to masz większy zakres obowiązków. Z dziadkami juz tak jest. Mój nie dość, ze nie pytał, to się jeszcze wkurza, jak sama zaczynałam opowiadać albo jak ja pytałam co u niego.

Minnie, no Miki na szczęście jak nie zna czegoś to sam dobuzi nie bierze, czeka na cynk, że może. Jest fajny, al tez ma swoje "braki", np nie chce mówić, wyciągnąć cos z niego to masakra. Woli pociągnąć, pokazać, paca szarpnac, żeby cos zrobić, wyciągnąć rękę zamiast powiedzieć " daj". I ma manie piszczenia. Juz wołam za nim "Czajnik".

Gosiak, wy za to macie spacery. Ja jakoś nie mam weny, żeby z 2 wyjść,a zaraz się pogoda zmrozi i nie wyjdziemy wcale. Dobrze, ze weekend się zaczyna to wyjdziemy w czwórkę.

Krysia ładnie śpi, za to Miki daje czadu, co i rusz płacze przez sen. Aż mi go szkoda :-(

Ostatni dzien do pracy a ja wstac nie umialam ! :D byle do 16 i bede chyba krzyczec z radosci :)

Wy wszysykie takie zorganizowane. :o ja mysle jutro choinke ubrac, ale nie wiem czy dam rade. Musze pierogi zrobic. Rybe po grecku, ciastka upiec i dwa ciadta. To pierwsze swieta w ktore planuje tyle zrobic :) moze mi sie uda :)

Palindromea super ze corcia dla pospac ! Moze to forma prezentu na swieta :D

Ankaka, dała pospać, do 5.20. Mnie juz się nie opłacało kłaść spać, wiec poprasowałam (wczoraj juz nie miałam siły), siadlam śniadanie, poleżałam. A teraz wstał Mikołaj, to szybko go ogarniemy zanim Bałda znów zawoła jeść.

Dzień dobry,

Oprocz wiecxornej pobudki Tymus pospal do 5:40 i jie bylo juz mowy o polezeniu z nami :( wiec wstalam. Nelka jeszcze śpi

Rosół juz nastawiony, zaraz sprawdze pogode, jak nie będzie padać to wstawie pranie i zabierzemynsie ze smarkiem za porzadki. Wieje okropnie wiec spacer odpada calkowicie

Mikotku - mam nadziejem ze katar szybko u J minie, a z wozkiem nie odpuszczaj no faktycznie drzemki w lozeczka sa o wiele wygodniejsze ;)

Palin- z tymi spaceramimto tylko dlatego ze mam wozek. Jak przez 2 tyg nie mielismy to unikalam jak ognia szlam szlam tylko aby Tymek sie przewietrzyl.. ja sie zastanaiwiam nad wyjeciem noku lozexzka, byloby latwiej utulic Tymka, nawet w nocy, ale boje sie ze spadac bedzie no jednak sie kreci

Lecimy czytac ooki jajo sie nie ugotuje... Tumek już ziewa

Przybieżeli na bb z kawuuusiąąą :-D
Cześć. Podczytywałam was :nerd:
Zgrało mi się z waszym to samopoczucie,że ojej. Mikotku, nawet nie wiesz jak bardzo cię rozumiem. Ostatnio mój małż zapytał, czy mam już na myśli jakiś pomysł na siebie, kiedy Iza pójdzie do przedszkola. Co mu miałam powiedzieć? Nic kompletnie nie ogarniam, niestety, z bycia kurą domową, nawet najlepszą, dyplomów nie dają :-( Do starej pracy nie wrócę, nie ma opcji, chociaż chętnie by mnie tam widzieli :] Widać niezły jeleń byłam...Kuzyni załatwiają mi pracę w budżetówce:sorry: w zieleni miejskiej :eek::rofl2:.Ale, ale...Praca od poniedziałku do piątku, od 7 do 15, premie, dodatki i inne. Może będę Panią Asystentką, a może Panią-od-grabienia-trawnika. Ale mam w nosie. Urlop, wczasy pod gruszą, szczepienia, środki bhp...Także trzymać kciuki! Może w międzyczasie coś się znajdzie.
Święta? Mam tylko postną kapustę zrobioną. Jadę dziś po sprawunki, kasę dopiero dostałam :dry:
Izabela wisi mi na ramieniu i wyjeee. Konkon, czyli smoczek
Ale za to doszły mi oprawy do kuchni
9oczywiście a'la retro), panele w sypialni ułożyliśmy i wstawiliśmy kuzynkę, czyli szafę pięciodrzwiową. Ja mam kiepski aparat a komórkę jeszcze bardziej, więc jakość nie powala, ale coś niecoś pokażę. Reszta może później, teraz foto. Zdj&#281;cie1589.jpgZdj&#281;cie1617.jpgZdj&#281;cie1609.jpgZdj&#281;cie1613.jpgZdj&#281;cie1510.jpg

Załączniki

• Zdj&#281;cie1589.jpg
    Zdj&#281;cie1589.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 46
  • Zdj&#281;cie1617.jpg
    Zdj&#281;cie1617.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 53
  • Zdj&#281;cie1609.jpg
    Zdj&#281;cie1609.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 47
  • Zdj&#281;cie1613.jpg
    Zdj&#281;cie1613.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 48
  • Zdj&#281;cie1510.jpg
    Zdj&#281;cie1510.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 48
Zdj&#281;cie1515.jpgZdj&#281;cie1503.jpgZdj&#281;cie1634.jpgZdj&#281;cie1593.jpgZdj&#281;cie0127.jpg

Załączniki

• Zdj&#281;cie1515.jpg
    Zdj&#281;cie1515.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 43
  • Zdj&#281;cie1503.jpg
    Zdj&#281;cie1503.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 40
  • Zdj&#281;cie1634.jpg
    Zdj&#281;cie1634.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 45
  • Zdj&#281;cie1593.jpg
    Zdj&#281;cie1593.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 43
  • Zdj&#281;cie0127.jpg
    Zdj&#281;cie0127.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 41
reklama
witam
dziś Daria wstała już o 7 więc pewnie w południe pójdzie spać chyba nam 3 ruszyły idą kupy zębowe az się wczoraj dupka zaczerwieniła nie wiem kiedy ona zrobiła ale godzinę wczesniej zmieniałam jej pampersa więc długo nie chodziła a ona coś zaczeła okrakiem chodzić i mówi dupka ziazia patrzę a tam dupka czerwona :-(posiedziała w misce w wodą dupke wymoczyła sudokrem i dziś już dobrze ale coś ma takie napady marudzenia i wkłada paluszki do buzi :-(
teraz wozi lale w wózki i mówi do ciiii dzidzi spi :-Dale ale moje dziecko autkowo-piłkowe wzeieło sie za lalki chyba dorasta mi dziewczyna :-D;-)

Wenusjanka kochana pisz częściej Twoje posty zawsze wywołują u mnie uśmiech :tak:a Izabella jest śliczna !!! jakie ma piękne włoski !! taka dorosła się wydaje ach jakbym chciała żeby moja Dama już miała taki fryz :sorry::sorry:kciukam za pracę &&&&&&

Mikoto uuu niedobrze że katara u Was zagościł przed świętami oby na Was nie przeszło :-( ach dobrze Cię rozumiem z tym wózkiem pamiętam jak Daria miała okres spania w wózku ale to było męczące woziłam ją i woziłam a potem spała w jednej pozycji zawsze się martwiłam że jej nie wygodnie dlatego też ją szybko tego oduczyłam w sumie to ok 3 miesiace tylko tak spała w wózku dlatego nie odpuszczaj za parę dni Zosia zapomni o wózku trzymam kciuki &&&

Palin jesteś niesamowita że jeszcze pierogi ogarniasz :tak: ja w lecie robiłam pare razy pierogi z owocami i faktycznie raz dwa to idzie jeszcze jak ma się pomocników m robił ciasto jak wałowałam i wycinałam Dawid nakładał owoce i sklejał szło ekspresowo a jeszcze szybciej pierogi znikały z talerza ;-)teraz jakoś nie mogę się zebrać za pierogi . tzn nie chcę mi się :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

u nas dziś pogoda paskudna puki co ciemno az światło rano świeciłam mokro chyba w nocy znowu padało :crazy:

gdzie reszta ??? kingusia co u Was dalej jesteś u mamy ?

dziś Dawidek ma w szkole wigilię a od jutra ma labę aż do 5 stycznia nie bedzie sie Darii nudziło ;-)

Do góry