reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

no i Daria nie spała już w dzień ale miała dobry humorek i współpracowała z mamusią i o 20 już usneła wiec mam wieczorek dla siebie ;-)

Mikoto zawsze robię z jabłkami na drozdzach takie sa pyszne ale zaintrygowały mnie te z gazetki biedronki z bananami widziałaś ten przepis ?
ma aplikację bb widzisz ja biorę szybka odpowiedz i strzałka i zostaje jedno zdanie :crazy: nie pamiętam czy jak pisze to widzę Wasze posty muszę sprawdzić teraz odpaliłam lapka
ja będę piekła jak co roku schab i szynkę zrobię sernik z piernikami ;-)keksa i sero-makowca sam makowiec u nas nie schodzi i po kawałeczku różnych ciast zamówię z cukierni ;-):-p no i pierniczki oczywiście sałatka krabowa też na liście świątecznych dań i chyba pokusze się w tym roku o bigos zawsze to danie na ciepło będzie jak przyjdą goście w zeszłym roku nie gotowałam bigosu tylko sama kapustę z grzybami na Wigilię zdradz przepis na Twoja sałatkę śledziową maż przebąkiwał cos że ma ochotę na sałatkę śledziową właśnie ;-)
no właśnie to TE dni na sprzątanie :-p:-) w tym tygodniu chce upiec pierniczki żeby zmiekły tylko nie wiem kiedy się wyrobie choć samo pieczenie moze pujdzie raz dwa a lukrowanie i tak będzie na dzień lub 2 przed Wigilią
piękny wystrój świąteczny my ustaliśmy z Dawidem termin ubierania na niedziele 21 ;-)
Kingusia hihi no do 10 ona tak spi zwykle do 9 a dziś pojechała równo ale juz w dzień nie spala poszła spac o 20 to pewnie jutro już tak długo nie pośpi ;) cudna mamusia z Laury :* super że pierogi zrobione moje też juz gotowe kupiłam w biedronce :-p:-pczekają w gotowości razem z uszkami :-p:-p:-p
ale barszczyk do uszek robię juz sama na swoich buraczkach jest pyszny :) ;-)

Palin supr Krysiulka rośnie co sie dziwić jak taki z niej cycolinek :-pMikuś mądrusek pięknie ugościł położną :tak:jak mineła reszta dnia ? dzieci już śpią ?

reklama
Dzieci śpią, Aro bawi się moim nowym telefonem. Liczyłam na laptopa, ale on zajął i to. Wrrr...

Mikoto, he he, Was wzięło na racuchy, a mnie rano na placki z jabłkami (z racuchami bym się nie wyrobiła przy mojej dwójce). Śliczne dekoracje.
Oj cieszę się bardzo z postępu wagowego Krysi. Ja po niej nie widzę tego przybierania, jedynie po paluszkach u rąk (juz nie kosteczki pokryte skórą, a jest tam pomiędzy cos jeszcze). Piersi inaczej pracują niż z Mikołajem, Krysia często wisząca (jakby nie mogła się najeść) i martwiłam się, czy aby na pewno jest wszystko oki.

Gosiak, &&&& za dalszy ciąg licytowania.

Kingusia, no przyznaje, że dzień był dość męczący, ale jakoś wyczerpana się nie czuje. Nie wiem skąd, ale mam jakieś nowe pokłady energii. Może to brak brzuszka i powrót sprawności, a może miłość do moich Brzdąców.
Świetny wynik pierogów. Ja w tym roku będę malutko robić, tylko symbolicznie, co by mnie serucho nie bolało, że nie mogę ich jeść bez opamiętania.
U nas Aro znów na wolnym od jutra do poniedziałku. Znów mnie nerwica brać będzie. Poprawka, juz mnie bierze.

Juz mnie wkurza z tym telefonem. Jeszcze trochę i albo sam go będzie używał, albo niech z nim robi co chce, bo mnie juz się ode chciało tego aparatu. Nie tego chciałam :-(

Teri nie widziałam :-(podasz swój przepis na keksa? proszę :tak:Sałatka śledziowa, to chyba za dużo powiedziane, ale zaraz napiszę na kulinarnym, robi się błyskawiczne. Z piernikami mam taki system; piekę od południa, wychodzi sporo, bo kilka blach, wszystko układm na papierze albo folii na blacie, czeka to do wieczora, muszą dobrze ostygnąć, wtedy je dekoruję lukrem i zostawiam na noc, rano chowam do puszek.

Palin przkro mi, nie wiem co Ci napisać :-(Facecoi to gadzeciaze :cool: ale przykro mi się zrobiło, jak to przeczytałam, a co opiero Ty musisz czuc :( trzymaj się Kochana dzielnie, a w nocy niech Aro ma dyżur.

Melduję się wieczornie. Przeczytałam i zapomniałam :eek: Przez ten brak snu, mam problemy z pamięcią i koncentracją.. więc idę do łóżeczka :tak:
Miałam plan ambitny na dziś.. miałam z porządkami świątecznymi skończyć do weekendu, a jestem w czarnej D**** :zawstydzona/y: Przy wrzaskunie małym nie mam możliwości ostatnio nic zrobić, a jak on idzie spać - ostatnio coraz później, to padam na pysk i robię niezbędne minimum.. Mam aplikację w tel - zapisuje rzeczy do zrobienia, a jak ich nie odkliknę, to przechodzą na następny dzień :baffled: Jak tak dalej zadania będą przeskakiwać, to jutro zostanę m.in. bez pampersów :sorry:
Byłam dziś u mojej babci i powiem Wam, że smutne to, ale tylko Tymuś i Tymuś.. a Matt z boku - zero miłego słowa :wściekła/y: I nawet przypominałam jej parę razy o tym, że przyjechałam z dwójką dzieci.. nic to nie dało..

Palin oj jak ja Cie rozumiem.. ja mojego Ł teraz kocham nas życie, bo dzieli nas 200km :-p ale jak jest w domu, to wkurza mnie niemiłosiernie.. ostatnio - jeszcze w sobotę przychodzą teście i moja mama na jego urodziny, więc będzie akcja błysk na pokaz.. a ja nawet nie mam wymyślonego menu :confused2:
Ładna waga Krysi! może ona taki cycuś, bo przytulaśna jest :-D A Miki zachował się, jak starszy brat - gościa i oprowadził i zabawił :-D

Kingusia u nas też marud starszny ostatnio i to jeszcze bezsenny.. :crazy: a w żłobku go chwalą i chwalą i dziwią się, że ubieranie go, jak przychodzę po pracy trwa ok 15minut i kończy się płaczem :zawstydzona/y:

Mikoto proszę o przepis na racuchy, chodzą za mną od jakiegoś czasu.. Piękne masz ozdoby! ja mam w planie wyciągnięcie jutro hihihi póki co mamy naklejki z Lidla na oknie (a okno od wczoraj bez firanek, które ściągnęłam.. ale jeszcze nie uprałam :confused2:)

Teri jak to Daria spała do 10? Kochana daj mi na to przepis.. chociaż jak sprzątacie na wysokich obrotach cały dzień, to nie dziwię się, że tak ładnie śpicie ;-);-)

Gosiak kciukasy za licytację!!!!

Teri, Madziu przepisy na wątku kulinarnym ;-)

Madziu tez zapisuje wszystko, co mam zrobić, zginelabym bez tych list :-/ są takie dni, gdy nic nie Wychodzi z naszych planów, siła wyższa, ale jutro nowy dzień, lepszy :-* masz jeszcze chwile by zaplanować menu, zrób coś w czym.się specjalizujesz, pójdzie szybko i sprawnie.

Juz leżę, podłogi schna, a ja czekam aż paznokcie mi wyschna :-/ Zosia juz dwa razy płakała przez sen :-(

Kinia - wlasnie kolor wozka tez mi sie straszniempodoba;) 130 to mało ??? Ja nie lubie lepic pierogów wiec ide na latwizne i zrobie paszteciki ;)

Palin - ja z poczatku tez energii mialam juz opadla ;) musxe sie wzoasc w garsc :)

Mikotku - ach te ćwiczenia. .. odkladam z dnia na dzien a wieczorami jestem za zmeczona aby sie zmobilizowac :( a waga stanęła :(

Wieje u nas okropnie a jutro ma byc jeszcze gorzej, w oknach az huczy !

Po cichutku prosze Was o kciuki. Juto sie dowiemy czy złożą nam oferte na mieszkanie. Niby jest zainteresowany. Oby byla rozsadna, choc E już nie obniży . Nie nastawiamy sie ale iskierke nadziei mamy. Jesli tak to w ciagu 1-2 mcy czekaja nas zmiany ;)

Gosiak tez odwlekam ćwiczenia, wieczory niepokojąco się skróciły, każdego dnia kładę.się coraz później spać :-/ mocno trzymam.kciuki! Musi się sprzedać! Jutro!

Mikoto ja tez od początku staralam sie robic tak, ze Karina bawi sie sama, wlasnie dlatego zebym potem mogla robic cos spokojnie.. Ale niestety tesciowa tego noe rozumie.. Alez piekne dekoracje! Czus u Ciebie swieta ;-) i smaka robisz :p rok sie jeszcze nie skonczyl wiec mozesz sie jeszcze nauczyc ;-)
Palin pieknie Krysia przybrala na wadze! Miki bardzo ladnie sie zachowal :-)
Gosiak kciukam za wozek i mieszkanko!
Kingusia zazdroszcze pierogow ;-)
Madzia widac Tymus lubi sie popisywac przed ciociami w zlobku ;-) przykre to, ze babcia widzi tylko jednego wnusia :-(
Teri ja pisze na tel i w razie co kopiuje tekst jak by mi zniknal ;-)

Nocka ok, wieczorne kladzenie standardowo placzace, ale poczekalam az zasnie, wiec troche sie pobawila, plakala, potem znowu bawiła az w koncu zasnela..co do chlopow to pisac ni bede, bo ilez mozna narzekac jak ciagle to samo jest? o_O my na swieta idziemy do tesciow i moich rodzicow, niestety miejsca brak, a M nie chce nic zmieniac..

Milego dzionka!

Witam się porannie!

Pospalysmy do 8, Zosia spala spokojnie :-) teraz pije mleko, a ja kończę kawę. Za oknem mróz, drzewa skute nim na bielusko, jest pięknie!

Marys miejsca brak? Chcesz zmienić mieszkanie? Czy źle odczytałam? To gotowanie świąteczne masz z głowy :-)

reklama
Dzien dobry

Tymek na nocniczku, Nelka w lezaczku ;)

Nocka oki Nelka jak oorzadnie zasnela przed 20 tak obudzila sie dopiero o 3 !!! Potem o 6:30 wiec oki. Tymus tez o 3 sie przebudzil alemnie plakal, siedzialam z nim i 2 razy myslalm ze zasnal to sie wybudzal i pojekiwal po mnie. Za 3 razem wzielam go do nas i popspal jezzcze. Moze nie powinnam go brac, ale ile mozna siedziec :/

Mikotku - prosze o zdjecie tych pięknych drzew jak juz jasno sie zrobi ;) chociaz popatrze

Marys - chcecie zamieniac mieszkaia ??? Macie swoje czy wynajmujecie ???

Do góry