reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Wreszcie chwila oddechu. Mamy istny dom wariatów dzisiaj. Mikołaj ma apogeum chyba z zębami. Nie chce jeść, ciągle na ręce. Dopiero po nurofenie troszkę odżył i zjadł kilka placuszków z jabłkami. W ogóle wstał 5.30, czy jeszcze przyznał to nie wiem, bo ja przy nim zasnęłam, ocknelam się o 7 (on się bawił klockami), przez co ja Chodze jak na kacu. Kryska ma wisielczy dzień, najchętniej by wisiała na cycku albo na rękach zwiedzała mieszkanie. Normalnie masakra.

Marys, słodki ten Wasz święty. Współczuje tego sajgonu w pracy, zwłaszcza przed świętami. Ładne wymiary ma Młoda. I gratulacje zakończenia akcji "szczepienia".

Gosiak, ładnie Nelka śpi. U nas w nocy są ładne drzemki 3 godzinne, ale za to niestety zasypianie trwa godzinę i dłużej. Najgorsze właśnie, że zasypia, kiedy kończy zapełniać pampersa i przy przewijaniu sie rozbudza. No ale przecież zafajdanej jej nie dostawie. Zwłaszcza, ze wczoraj testowalismy reakcje na Dade i pojawiły się krostki :-(
&&&& za wózek. Żeby jednak Wam przesłali.

Mikoto, nocka w sumie bardzo dobra. Juz nawet budze się ciut przed Krysią, wiec zanim zapłacze zdążę trochę oprzytomnieć. Miki tez noc raczej spokojnie. Dopiero wczesnym ranem zaczyna jakieś akcje. Ale od kilku dni nie pije w nocy mleka.
Biedna Zonia, oby szybko 5wyszly i juz nie meczyły.

Wenusjanka, ja z "okresem" od 2 tygodni. Tez pobolewa, krew się leje, tez zdechlawea się czasem czuje. Współczuje Ci. Tez juz zaczynam robić taka listę świąteczną, ale z listą wyśle Ara, wiec musi być bardzo dokładna, konkretna. He he, świetne te telefony :-D

Czekamy dziś na położną, zobaczymy jak Krysia przybiera. Byle nie w trakcie zasypiania Mikołaja. Chyba juz zjemy rosół i się położymy, będzie spokojniej. Tydzień temu nie dawał jej papierów wypełniać, pchał się na kolana, ściskał, całował.

reklama
Teri o której Daria wstała? To dzisiaj chyba padł rekord w spaniu ;-)

Wenusjanka ryż, kasza, kuskus, co tam lubicie z warzywami. u mnie lista w trakcie tworzenia, a dzisiaj juz zakupiłam mięso i trochę suchych produktów. 50 kwiatów??? :-o co tam.ładnego Ci rośnie?

Gosiak bardzo szybko :-) jak się czujesz? Ok, czekam na zdjęcie.

Palin biedny Mikołaj :-( Zosia tez osttamio kiepsko je. Właśnie rozmawiałam z Bona, mówiłam.jej ze kupiłam.drożdże w i będę robić racuchy ;-) Zosi idzie ostatnia piątka, ale bardzo ja meczy :-(

Wrócilysmy jakąś godzinę temu, Zosia zjadła pół bułki z serkiem topionym, już śpi. Biorę się za racuchy, a potem czeka mnie mycie podłóg.

Witam

Mikoto o tak rekord padł spała do 10 !! chyba nie będzie spać już dziś a dobrze bo szybciej padnie wieczorem ;-)racuchy mmm dawno nie robiłam ..

ja tez taką listę już tworzę

ile dań na wigilię robicie ?

Wenusjanka uwielbiam Twoje posty :-D tez zawsze kupuję wcześniej na swieta i co można zrobić wczesniej to robię i mrożę potem rach ciach i gotowe ;) też nie lubię tego tłoku w sklepach w kolejce do kasy stać godzinę :confused2:

Palin o jej faktycznie cieżki dzień macie oby szybko wróciło wszystko do normy :-(

ja dziś od rana jak nakręcona jestem ;-) uprałam narożnik (żałuję że nie kupiłam ze skóry przetarłabym szmatką i czysto a ten wiecznie brudny :angry:) wkurzyłam się też i uprałam sama dywan !! nie mogłam sie doprosić w żadnej pralni na swieta nie da rady mają dużo zlecen wiec co ja nie upiorę ja nie upiorę .. wtargałam do wanny i już schnie na balkonie :-p
wczoraj umyłam 2 okna zostało jedno nasze balkonowe pościel poprana ręczniki sie piorą idę teraz zrobić szybki obiad warzywa na patelnię z ryżem :-p

ja czytam Was na bieząco tylko nie wiedzieć czemu co ja robię zle że z tel dodaje mi tylko pierwsze zdanie wiec nawet sie nie biorę za pisanie bo szkoda nerwów i mojego czasu

buziaki :*

Dzieci spia, ja mam chwile ciszy i spokoju. Zjadlam obiad pierwszy raz od trzech dni mialam kiedy :sorry: a teraz racze sie herbatka i wafelkami :laugh2: a niech idzie w dupke :-p

Terii - -jejku niech Daria odstapi Tymkowi godzinke spania :-D dywan wypralas ??? ooo mojemu tez by sie przydalo tylko ze ja musialbym bardziej na "sucho" go wyprac, chyba sprobuje ten vanish do dywanow, cudow podono nie ma ale zawsze to cos. Jak zdjecia poslzy ?? juzpo m???

Mikotko - ale robisz smaka racuchami !

PS zapomnialam linka do wozka dac...i widze, ze ktos podbil...cholercia aaa, wiec ze sprzedazy juz nici :( ehhh sprobojemy i tak zalicytowac, mzoe si uda Baby Jogger City Select | eBay

No i oczywiście nie zdążyliśmy z Mikołajem zasnąć, jak przyszła położna. Wchodzi do domu, a Mikołaj na jej widok woła "Dzidzi" i leci do Krysi - aż położna byłą w szoku, że kojarzy po co przyszła.
Obadała Krysię, zważyła (Krysia już waży 3800, przez 2 tygodnie przybrała 620 g), wybawiła się z Mikołajem (nie odstępował jej na krok, odciągał od papierków, zabawki jej przynosił, zaciągnął do klocków).
Przez te całe odwiedziny Miki poszedł późno spać, zaraz będę musiała go obudzić. Będzie marudził, to dostanie maszynkę i do zmielenia mięso na obiad - i humor się powróci.

Teri ja też wieki ich nie robiłam, a wyszły przepyszne! Zosia juz dwa zjadła :-D wroilam do ciasta jabłka, w kosteczkę. U robiłam na drożdżach, także wyszły puszyste. W tym roku pieke tylko jedno mięso, szynkę, na Nowy Rok ucieke schab. Z ciast zrobię sernik z piernikami i skórka pomarańczowa kandyzowana, i to ciasto na kefirach z jablkami. Z sałatek będzie sledziowa i z paluszków krabowych. To na dwa dni świat. A na Wigilię, oczywiście grzybowa, pierogi z grzybami i kapusta, te dostane od Mamy, a ja chyba zrobię krokiety z takim.nadzieniem. Ryba, dorsz i pstrąg, jedna z nich po grecku. Będą też pierniki ;-) no. KOCHANA, JESTEŚ TORPEDA! :-o nieźle się napracowalas! Który to dzień cyklu? ;-) masz aplikacje bb? Ja jak pisze posta to widzę i przewijam Wasze wpisy, potem klikam sobie ten plus w kółeczka i dopiero potem.strzałkę.

Gosiak of kiedy ruszasz z ćwiczeniami? Będziesz dalej licytowala?

Palin ale mądry chłopczyk! Wszystko wie, alr dzieci robią się coraz bardziej bystre. Pięknie Krystynka przybrała!

Zapraszam na racuchy. U nas już gdzieniegdzie świątecznie ;-)

Załączniki

• 1418136436893.jpg
    1418136436893.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 37
  • 1418136448752.jpg
    1418136448752.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 39
  • 1418136468528.jpg
    1418136468528.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 39
  • 1418136485779.jpg
    1418136485779.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 41
Mikoto mam jęzor do pasa i mega smaka na racuchy :-D bardzo lubie a nigdy sama nie robiłam...
Pięknie świątecznie już u Ciebie ;-)
Palin pięknie Krysiunia przybiera! Ciężki dzień mieliście. Oby noc była spokojna.
Gosiak świetny ten wózek! I kolor bardzo mi się podoba :tak: trzymam kciuki za licytację.
Teri Daria spałą do 10? :szok: o 10 to Laura już chciała iść na drzemkę :sorry: udało się ją przetrzymać tylko do 11.

Mój mąż ma tygodniowy urlop przez co ja dostaje szału. Działa mi dziad na nerwy. Jeszcze Laura od soboty jęcząco marudząca. Co chwile wpada w histerie nie wiadomo o co :eek:

Pierogi na święta zrobione. Jakoś mało w tym roku wyszło. 130 a nie raz do 200 robiłyśmy z mamą :-p

reklama
Gosiak, Kingusia to mój drugi raz z racuchami :p przepis sklecilam z trzech różnych, a wyszły Przepyszne.

Kingusia jak będzie choinka w to,wtedy będzie juz świątecznie. Chce się wyrobić z porzadkami do soboty i wtedy ubrać choinkę. Może i wtedy dam radę popiec pierniczki. Weekend przed świętami mamy mega imprezowy i nie będę miała czasu, w ogóle. Dlatego teraz chce podgonic ze nie wszystkim. Tyle że zrobię to,co miałam.zapisane ba liście rzeczy do zrobienia, a przy okazji Przychodzi mi na myśl do zrobienia drugie tyle :p korzystaj,że masz Męża w domu ;-) podziwiam za pierogi! To było moje noworoczne postanowienie, m. In. Nauczyć się robić pierogi, o i co? Rok mi się kończy a pierogów nie robiłam :p

Właśnie położyłam Zosie. Wieczór był trudny, ale dalysmy rade ;-) przynosiłam Jej pchać, który daaaawno temu wyniosłam i było tyle radości i zajęcia, że zdążyłam jeszczr zrobić porządek z ubraniami w Szafie w korytarzu.

Do góry