reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

witam
Daria ok po szczepieniu nic się nie działo aż tu nagle w nocy o 1.30 patrzę a ona rozpalona ale po syropku zeszło i już dobrze wstała w dobrym humorku ;-)
za oknem pochmurno i wietrznie w nocy słyszałam że bardzo wiało aż huczało zostajemy dziś w domku
Dawid po Andrzejkach wrócił i mówi te dziewczyny to są jakieś dziwne najpierw nie chciały tańczyć bo są głodne i czekają na pizze a jak zjadły to nie chciały tańczyć bo się przejedzone :sorry2::sorry2::laugh2::laugh2:mówię synu przyzwyczaj się kobiet nigdy nie zrozumiesz :-D

gosia jej biedny Tymuś nie wiem co Ci poradzić kochana :-(oby już sie to nie powtarzało

Palin kochana jak tam u Was ??? jak noc ???

kingusia kochana jak u Was ?? jak Laura ?? napisz proszę martwię się :-(

madzia heh to masz ranne ptaszki moje to śpiochy z natury po mamusi :-DDaria przed 8 nie wstaje a Dawid ma weekend to czasem koło południa z łóżka wyjdzie :sorry2::sorry2:pamiętam jak chodziłam do podstawówki to w sobotę wstałam czasem o .... 14 :nerd::nerd::sorry2::sorry2::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Teri ja i Ł też z natury spiochowatych.. dlatego tak mnie te ranne ptaszki przerażają!
Dobrze że Daria wstala w dobrym humorku :-)
Ja jak wiozłam po 7 Tymka do żłobka to już był spiacy :-/
Dostalam w Biedronce książeczkę z odgłosami zwierząt :-D Dużo było gdyby ktoś chciał-mogę w poniedziałek podjechać

Ja tylko na szybciutko, jakos zorganizowac sie nie moge.

Nocka oki, tzn po 2 slyszalam jak Tymus sie przebudzi i stekal - zrobil kupke. Wzielam go na przewiniecie, ale musialm wybudzic bo jak spal to na brzuszku sie zwijal... wiec juz zostal ze mna, bo jak przysnal i chcialam go odniesc byl placz....:-(

Mikotku - pamietam jak to pisalas i teraz wiem jak starszny placz to musil byc :-(

I ja sie witam. Karol ok 4 zaczal plakac, jeczec, zwijac sie, uciekac z lozka... wiec przez ok 2 godziby drzemal na moich bolacych cyckach. Potem o 5:50 wstal, zlapal Luke za reke i ciagnal do lazienki zeby sie do pracy szykowal. Po 5 minutach wstala Tosia... normalnie ich z lozka zwlec nie moge, wstaja po 7... i takim sposobem o 6:30 bylismy umyci, ubrani, lozka zascielone... Tosia dzis idzie na 12 dopiero bo warsztaty teatralne maja, wiec przyszla do niej babcia o 8, ok 9 miala byc tesciowa i razem mialy ja do szkoly zaprowadzic. Hmmm ciekawe czy tesciowa mi przeglad szafek zrobi....
Chlopcy sie bawia, za jakas godzine bede ich kladla spac. Na polu 0 stopni i dalej pochmurno :-\
Madzia - lacze sie w bolu niewyspania. Czekam na foto po fryzjerze
Gosiak - biedny Tymus, moze sie czegos przestraszyl, albo faktycznie te zabki.
Teri - dzielna Darusia. Mam na dzieje, ze goraczka sie nie powtorzy. A dziewczyny hahaha faktycznie sa dziwne :p
Mikoto - alez Ty jestes ekspres kobieta!!! ja wczoraj o 9 padlam. A uwaga Luka jeszcze ok 20 odkurzyl, umyl lazienke i kuchnie na blysk, do tego pomyl podlogi, a wczesniej ok 18 podczas pierwszej milosci i meczu poprasowal wszystko !!!!
Wiecie... mamy taka stara szafe w przedpokoju, taka wbudowana w sciane. Na razie na jej wymiane kasy brak. Tesciowie tandetnie okleili drzwi tej szafy tapeta, ale yyy Lolowi sie nie podobala i haha ja obrywal po kawalku, wiec zerwalam ja cala :p zostal taki korek jakby, ale i jego mlody zaczal skubac :p wiec zabralam sie za czyszczenie :p juz zdarlam ten korek z dwoch skrzydel, zostaly dwa skrzydla u gory i jedno na dole. No i teraz madre glowy poradzcie lepiej pomalowac czy okleine na to walnac? jaka farbe / okleine polecacie??

Ostatnia edycja:
Teri oby to był jednorazowy skok temperatury :tak:niezłe z Was śpiochy :laugh2:ja z kolei mam problem ze spaniem, ładę się póżno, wcześnie wstaje, w dzień spac nie umiem. Zosia mogłaby mieć spanie Mikotkowego :laugh2:u nas tez dzisiaj wieje. o spacerze, póki co nie ma mowy.

Madziu współczuje wczesnych pobudek, to trudne dla tych, którzy lubią pospać :tak: Zapytaj Bony co dzisiaj robiła o 5 rano :-D

Gosiak biedny Tymcio :-( Zosia dzisiaj nad ranem znów płakała przez sen. górne piatki opuchnięte.

Anula daj zdjęcie tej szafy, zbliżenie na materiał z czego jest wykonana.

Pospałyśmy do 8.30. Na dworze zimno, wietrznie i ponuro.

Mikoto to hmmm chyba taka plyta jest gruba, bo drewno to chyba nie jest. Musze to najpierw doczyscic, bo pod korkiem byla wastwa jakiegos papieru... jakiejs farby ale nie na calosci... ta szafa ma z 25 lat, tesc to wszystko robi na odwal sie wiec zamast to doczyscic porzadnie to naklejal na nia kolejne warstwy... jak bede w domu to zrobie foto

Terii - ciesze sie, ze Daria od rana w dobyrm nastroju, rzeczywiscie macie nute do spania

Anula- u mnie dzien ZAWSZE zaczyna sie o 6:30 wiec nie ma co narzkeac na jednorazowy wybryk dzieci :-pwystraszyc sie nie ma raczej czego, bo w poludnie (wlasnie przed chwilka) tez jest placz. Klade go, przylozy glowke do poduszki i sie zrywa jakby przypomnail sobie, ze MUSI pokrzyczec. W ciagu dnia trwa to znacznie krocej bo teraz mniej niz 5 minut i juz jest cichutko wiec zasypia

Mikotku
- och jak ja bym chciala aby to byly nasze ostatnie zabki, a nie pierwszez z tych najgorszych. Zosia pewnie jeszcze ze 2 dni i bedzie miala piekne wszystkie piateczki !

Dziewczyny jak mam zabawiac Nelke !! ?? ja kompletnie nie pamietam...te pierwsze 3 miesiace to takie najgorsze chyba, bo dziecko malo kontakotwe, a lezec samo nie chce , a nosic ja i zajmowac sie Tymkiem tez ciezko ... kompletie nie pamietam co z nim robilam :-p na mete przeciez jeszcze za wczesnie.... zreszta musze ja wyprac

hej ależ wpadłyśmy w wir sprzątania od rana !! ja zawsze mam tak w połowie cyklu że nachodzi mnie takie coś na wywalanie wszystkiego co nie potrzebne :sorry2:i tak oto raz w miesiącu wywalam worek zbędnych gratów przekładam rzeczy w szafkach kuchennych sprzątam najtrudniejsze zakamarki i dziś właśnie jest ten dzień Daria poszła o 1 spać a ja dopiero siadłam z kawką od rana ;-):sorry2:poprałam krzesła kuchenne i Darii krzesełko .. Daria w tym czasie przymierzała ciuchy przed lustrem ponad godzinę !!! otworzyła sobie szafę i przed lustrem sie stroiła żałuję że jej nie nagrałam ale jak zobaczyłam co robi to myslałam że padne !! jak ona brała te bluzki przykładała do siebie i tak sie oglądała z każdej strony no meksyk :-D
zrobiłam ciasto na nalesniki zaraz będe smażyć na dworze bardzo wieje :baffled:

gosia a karuzlelka nad łóżeczko ? szczerze to też już zapomniałam jak to było :-p:sorry2:
Mikoto niech te 5 już wyjdą jak mają wyjść i pomyśl sobie że bedziecie mieć już spokój !!! przed nami dopiero wszystkie 3 no i 5 wiec jeszcze się trochę pomęczymy :-(

madzia fajnie że udało się z książką jak wziełam ostatnią odgłosy zwierząt tak to zostały już same auta i jakieś tam kopciuszki ;-)

dobra lecę smażyć buzka :*

reklama
Ale tu ostatnio pustki!

Gdzie jesteście?

Teri skąd u Ciebie taka energia? Po raz kolejny jestem pod wrażeniem Darii ;-)

Gosiak nie pomogę z zabawianiem Nelki bo Tymek większość czasu spał albo spacerowalismy.. może karuzela?

Anula ależ masz ranne ptaszki. Podobnie jak ja :-/

Do góry