reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

U nas dziś mroźno cały dzień -3 stopnie. Jutro wybieram się na zakupy, muszę kupić sobie kurtkę, a teściowa zostanie z małym, ciekawe jak sobie poradzi.

Wisieńka ale niespodziankę Ci mąż zrobił, a co robisz z tą mgiełką solankową? Ja dostałam ją w gratisie jak kupowałam inhalator i czasami właśnie inhalowałam

gosiak_85 to ładnie Nelcia śpi, Filip dopiero teraz budzi się dwa razy w nocy a czasami raz, a jak był mały to co dwie godziny się budził

Bona87 chciałabym aby Filip miał rodzeństwo, w przyszłym roku chciałabym się starać o drugie dziecko

madzia128 też chciałabym znaleźć złoty środek, aby moje dziecko dłużej spało a nie budziło się około 5. Po ile te książeczki w Biedronce?

Jutro zabieram się za tort dla męża, ciekawe jak mi to wyjdzie. W czasie drzemki małego zamierzam umyć dwa okna i moskitiery a potem schować je do piwnicy.

reklama
Witajcie kochane
Mam wrażenie że raz jest tu tłok a raz was wymiata. Teraz widzę że pustki
Wracajcie
U nas jelitowka dobowa. Najpierw Mila, potem ja dziś Toś. Na szczęście to lekki rodzaj. Pol ma nocki więc sama jestem w dzień bo odsypia a w nocy pracuje. Ostatnio jestem bardzo zmęczona. Dziś mam w domu po 2 dniach chorowania, prania i tygodniu pracy do późna, taki sajgon , że to chyba nie mój dom.
Wieczorem posprzatam i zrobię wieniec.
Mikoto
Na kalendarz nie starczyło siły i czasu. Będzie kupny. A co wy dziś porabiacie ? Jest J ? Jak Zosia
Justa
Mgiełka można inhalowac, do nawilzacza dawać Ale też świetnie oczyszcza powietrze jak wleje się ja do spryskiwacza i pryska wysoko pod sufit.
Palin
Jak wczorajszcze kryzysy ? Dajesz radę ?
Teri
A wiesz moje cykle też napedzaja lub osłabiają moje działanie.
Anula
Niestety szef ze mną jeździł. Postaram się w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam wszystkie

witam o faktycznie bb to albo hyc albo nic ....:sorry:

u nas mega ziomb mróz -8 i do tego ostry przeszywający wiatr brrrr nie da się wyjść grzejemy dupki w domku ;-)weekend rodzinny więc uciekam

gdzie wszyscy ???
Mikoto już szykujesz się do świąt ;-):-D

gosia
jak Tymuś przy zasypianiu spokojnie czy dalej akcja z płaczem ?

Palin kochana jak dziś czytałam że wczoraj nie było najlepiej man nadzieję że dzis lepiej ?
kingusia ????? jak Laura antybiotyk działa ?

Wisienka to sie oczyszciliście :-pdobrze że łagodnie
mam wrażenie że ja jestem sterowana moim cyklem doskonale wiem kiedy będę miała zryw do pracy a kiedy dzień na nie ;-)

madzia
to taki jednodniowy zryw do pracy raz w miesiacu ;-)

Ostatnia edycja:
Witam się sobotnio!

Wczoraj po obiedzie pojechalysmy ze znajoma i jej synkiem do galerii. Zosia wstała dzisiaj o 7.30 i po 8 byłyśmy juz w trasie. Najpierw centrum, szybkie zakupy, potem odbiór samochodu. W Pepco kupiłam Zosi body z reniferem, a sobie dwa świeczniki. Będą ustawiine na tacy ze swiexznikiami od Nayaa ;-) wróciłysmy przed 11 i póki co Zosia nawet nie myśli o drzemce, a o 16 mamy Gościa.

Wisienka dobrze,że to już końcówka :-/ wyobrażam sobie jaka jesteś zmęczona :-( mój wieniec jeszcze w lesie, dosłownie :-/ a teraz w Biedronce fajne stroiki adwentowe były :-/ czekam na zdjęcia Waszego wieńca.

Teri nieźle z tym cyklem ;-) u nas tez ten.straszny wiatr, jak niosłam Zosie do auta to opatulilam ja tak,że tylko oczy było widać, ale na szczęście to był moment. Co dzisiaj robicivie?

Kingusia co y Was? Laura lepiej?

Madziu gdzie jesteś? Jak.noc?

Anula gdzie Zniknęłas?

Emciu czyżbyś czarowala coś pięknego i.zapomniała o nas? :-(

Teri, Mikotku dziękuję że pytacie co u nas :*
W sumie to bez zmian, Laura dalej kaszle rano i po drzemce. Wczoraj jak zasnęła wieczorem to też kaszlała. W dzień praktycznie nie kaszle. Zachowuje się normalnie. Choroby po niej nie widać bo broi jak zawsze :sorry:
Leki wypija bez problemu - jak zwykle. Żadnych skutków ubocznych antybiotyku nie zauważyłam. Pytanie tylko czy jej to przejdzie...

Siedzimy w domu bo dr zaleciła. Poza tym zimno, mroźnie jest :baffled:

Ja ostatnio mam jakieś problemy ze snem, drugą noc z kolei tłukłam się po łóżku, wstaje, kładę się i dalej nie mogę spać :-(

Dobry wiecaor, dzis caly dzien w biegu i jakos dopiero teraz mam chwilke.

Wczorajsze zasypianie z histeria :( po 20 minutach nie wytrzymalam i weszlam. Tylko posadzilam Tymka dotknelam jego glowki a ona na siedzaco mi zasyoial :(

Dzis z rana pojechalismy obejrzec wozek , ktory chcialabym zalicytowac i bardzooooo fajny, E chyba rez sie spodobał. Potem powrot do domu zahaczajac o lidla.
Zasypianie na drzemke rez z placzem, pozniej wpadli znajomi posiedzieli ze 3 godz wiec milo spedzilismy popoludjie.

Tymus polozony prawie 40 minut pozniej ale tez zaczl plakac wiec po minucie weszlam i sie uspokoil i zasnal. Nie musialm go nawet tuoic , glaskac, starczyla mu ibecnosc :( sejsli tak ma byc niech bedzie nie moge juz sluchac tego krzyku, gardelko ma tak zdarte :(

Wensujanka - milo ze jestes ! U nas 4 wlasnie w natarciu, rzadkie kupki od przynajmniej tygodnia, raczki w buzi caly czas.

Alezzzzz ciszaa u nas problem z netem prawie caly dzien...ja tu wyrzuty sumienia mam ze mnie nie ma od wczoraj a tu co sie dzieje ;)

Ja mam 2 lewe rece do robienia wiencow i innych cudeniek a szkoda ...
Dzieci soia w swoich lozeczkach !!! Nawet Nelke dzis jak tylko usnela zanooslam. Padla tutaj zanim Tymek skoncayl kaszke, ale oczywisce spi na brzuskzu...skoro jej tak wygodniej niech ma :)

Witam wieczorkiem
Sobota stanowczo jest za krotka.. Juz konoec dnia a ja nic nie zrobiłam :-/ jutro niedzieka, planow brak, a od poniedzialku znowu jazda z koncem miesiaca :-/ M od czwartku ma wolne, jedyne z czego mnie wyreczyl to z obiadu.. Dobre i to.. Przez te dwa dni mialam taki kryzys zmeczenia, ze jak wracalam nie mialam na nic sily.. w czwartek jwszcze doszedl bol plecow (od tak), a w piatek bol jajnika :-/ mialysmy z Mloda jechac na spotkanko ale padla mi po 12 i spala do 14:30, wiec za nim by zjadla obiad i byśmy dojechaly musialybysmy juz wracac :-( na dworzu mroz, poszlysmy tylko na zakupy, kupilam jej czapke z szalikiem, bo te co ma to albo czolo odslaniaja albo uszy.. Ja kupilam sobie farbe (znowu ze mnie marchewkowa zarowa ;-) ). Od tyle co u nas.. A i wczoraj kupilam w lidlu misiowy kubrak dla Mlodej :-D cudnie w nim wyglada :-D.. A moge prosic o przepis na ten piernik? Zastanawiam sie czy by niezrobic :p

Załączniki

• 1417300286581.jpg
    1417300286581.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 47
  • 1417300308555.jpg
    1417300308555.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 46
Jestem, dopiero teraz :-/ po obiedzie odwiedziła nas Ciocia Zosi, moja szwagierka. Zofia dostała kostkę multimedialna, jest nią zachwycona.

Kingusia co za antybiotyk Ma Laura? W taką pogodę lepiej nie Wychodzić :-/ współczuję problemów ze snem. Ja wyspie się dopiero w przyszły weekend. Jak Mikotkowy będzie.

Wenusjanka prosimy zdjęcia Belli. Oj, coś wiemy na temat ząbkowania :-/ pochwal się dziełami,jak juz skończysz i zaglądaj częściej. Nie wiem czy czytasz nas, ale juz wielokrotnie nawoływałysmy byś.się odezwała, Martwimy się jak któraś z nas długo.nie pisze :-(

Minnie słyszysz? :-( co.u Ciebie? To samo Ankaka co.się dzieje?

Gosiak czyli.Decyzja o.zmianie wózka podjęta? Biedny Tymcio :-(

Marys cudnie Karina wygląda! To.ten kombinezon? Czy będzie praktyczny? Odpocznij, należy Ci się. A mężowskie obowiązki koordynuj. Przepis jest na wątku kulinarnym na bb ;-)

Wisienka mam nadzieje, ze smacznie spisz, i że wszyscy już zdrowi, nie pamiętacie o tej wirusowce.

Padam. Wieczór się przedłużył. Zosia zasnęła przed 21, zanim.sprzatnelam po gościach, kapaniu, była 22. W.tv byli piraci z Karaibów, których uwielbiam, także jeszcze obejrzałam, wykapalam, i miałam się już kłaść, ale poszłam.jeszczr do Zosi. Pielucha pełna tak,że aż body po.bokach było mokre. Także przebieranie na śpiocha. Tym sposobem.jest 00.30, ja jeszcze nie śpię, a.Zosia się kręci :-/

Wisienko zdrowka dla Was. Dobrze,ze to jednodniowka.

Kinga najwazniejsze,ze zaflegmienie juz sie nie powtorzylo,moze ten antybiotyk potrzebuje czasu na porzadne zadzialanie. Chyba summamed tak dziala.Ciesz sie,ze leki ladnie wciaga.

Wenusjanko sto lat sto lat:)wszystkiego naj naj:) pochwal sie pozniej dzielem-tez mam w planach kule z bombek. U nas tez szal na mierzenie butow albo proby ubierania sie w spodnie.

Gosiak przykro mi,ze Tymek ma takie zasypianie. O ile sie nie myle to Twoj maly od urodzenia tez spal na brzuszku-kilka dziewczyn w tym ja strasznie podziwialysmy Cie za odwage ,bo tyle sie mowi o uduszeniu sie dzieci...

Marys slicznie mala wyglada:)

Mikotku jestem jestem. Mala dzisiaj obudzila sie z katarem:( musialo a gdzies przewiac,albo w jakims sklepie zlapala zarazka. Cholerne wichury,ani spaceru ani nic! Dwa dni z nia urzedowalam po sklepach,pomagam sasiadom robic wyprawke dla tego adoptowanego dziecka. Wczora
j mialam dzien z bolem,najpierw jakby przeziebiony pecherz ale raczej to tak mocna owulka,szok,dopiero po 3 tabl.minelo,w polowie dnia migrena i w nocy bol zeba,ktorego robilam zaledwie 6 dni temu! W miedzy czasie klotnia z eM i tak weekend mi super mija. Mala w nocy znowu dwie przerwy w spaniu:(Od rana inhalacja,neosine -nie wiem czy na jej 9kg dobra dawke daje 2,5ml 2 razy dziennie?Wczoraj w nocy drugi raz w zyciu przesikala pieluche-chyba sie z Zosia zmowily;)

Zdrowka dla chorobek,odpoczynku dla zmeczonych,usmiechu dla smutnych:) milej niedzieli

reklama
Do góry