reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

A po tym filmiku na fb ma dosyc...serce wali mi jak mlot,poryczalam sie i wscieklam jak jasna cholera! Na sama mysl,ze ktos moglby tak moje dziecko tluc...no co bede sciemniac-poszlabym siedziec ale ta baba juz nikogo by nie skrzywdzila!

reklama
Emka noooo dziwna zakonnica, ale sie wybronilismy. Tosia w Mikolaja wierzy uffff
Co do spazm o zabawki yyy Karol tak nie ma, ale Filip ten ktorym sie opiekuje a i owszem. Wydaje sie ze to normalne. Uwierz przejdzie - awantury Filipa sa co raz rzadsze, ba zdarzaja sie sporadycznie.

Zaraz będziemy lepić pierogi ruskie - ok 80 sztuk ma wyjść z przepisu :-D

emka Tymek też płacze, jak Matt coś bierze, to musi mu oddać, bo inaczej jest płacz :-(
Mikoto namówiła Ł i będziemy mieli żywą choinkę z piernikowymi bombkami :-D
anula Matt ma 9 lat i też wierzy w MIkołaja chociaż w szkole nikt nie wierzy i moja teściowa co rok gada o tym, co ma mu kupić :-p

Wczoraj nie dałam rady zajrzeć, padłam na M jak miłość. Po całym dniu z syniem byłam gorzej zmęczona niż po pracy. Śmiałam się do m, że strasznie broi Filip i mam nadzieję,ze kolejne dziecko będzie grzeczniejsze, to on na to, że wszystkie dzieci z nim będą tak broiły, teraz szczerze się zastanowie, czy chcę więcej dzieci, hehe. Moja mama wróciła i już spowrotem zajmuje się wnuczkiem.

mikoto _Marys_ Wisieńka nie wiem ile wzrostu ma Filip bo nigdy go w przychodni nie mierzyli, jak mi się uda to w weekend go zmierzę sama

Paulunia8713 kiedyś czytałam, że chłopcy dziedziczą po mamie 100% genów, coś w tym jest, jak patrze na małego to dużo rzeczy z siebie w nim widzę

gosiak_85 słodko śpi Nelcia, też się zastanawiam nad kolejną kurtką dla Filipa a juz ma dwie a czego jedna robi się mała

Palindromea jeszcze raz gratuluję, doczekałaś się Krysi po drugiej stronie brzuszka

teri114 śnieg, ciekawe kiedy u nas będzie?

Bona87 super, że wypoczęłaś w SPA

MatkaEwa oby się okazało, ze to od ucha

_anula słodziutki pasibrzuch, też będę w tym roku robiła pierwszy raz pierniczki, mam nawet zestaw do dekorowania, barwniki i inne ozdoby. U nas w przedszkolu to samo ksiądz ostatnio powiedział dzieciom, że Mikołaj już dawno nie żyje...

Kuchnię ogarnęłam, synek już dawno śpi, zaraz uciekam do łóżka, tak dobrze ostatnio mi się śpi, że nie chce mi się rano wstawać.

Wisienka oogarnęłąś towarzystwo i dom? na pewno :tak:

Madziu taka choinka będzie cudowna! Dodałabym do tego suszone plastry cytryn :tak:

Emciu teraz chyba taki czas, ze dzieci czują swoje terytorium. Mój bratanek, wyrywa wszystkie zabawki Zosi i woła moje, a jest pół roku straszy od naszych dzieci czerwcowych,ba! trzyletnie corka mojej przyjaciółki, kiedy jest u nas nie pozwala się Zosi bawic naszymi zabawkami :eek::confused2:

Justa kładz się i odpoczywaj. móiwą ze drugie dziecko jest przeciwnością pierwszego :laugh2::confused2:

Zosia zasnęła chwilę przed 20, ale popłakuje przez sen. Dałam jej na noc paracetamol. starłam kurze, wymyłam łazienkę i kuchnię, pooodkurzałam, zrobiłam paznokcie, czekam az wyschną i oglądam Na dobre i na złe. Jutro rano jedziemy ze znajomą i naszymi pociechami na łowy do Biedronki. Nasz sklep z tych mniejszych, ale może nie będzie tłumów :baffled::eek:

hej ja już na wyrku dzieci śpią ;)

emka wydaje mi się że to nic dziwnego takie zachowanie u dzieci zależy od charakteru jedną się dzielą inne nie Daria pod tym względem mnie zaskakuje pozytywnie bo jak tylko jakieś dziecko nas odwiedza to od razu leci po swoje zabawki i wszystko daje ostatnio nawet prawie zasypała koleżankę zabawkami wszystkie jej dała a tamta jak sobie coś upatrzyła to nie chciała oddać :sorry:ale u nas jest tak że zawsze jak małej daję nawet np jabłko czy cos innego to daję jej dwa i prosze żeby zaniosła też Dawidkowi jest już tak nauczona że jak jest ze mną w sklepie i wybieramy np serki to wkłada do koszyczka zawsze dla siebie i dla sięga po nastepny i mówi Dady nigdy nie zapomina o braciszku ;-)a np Dawidek jedynaczek miał okres na moje i tylko moje ale dopiero w okolicach 2 latek ale i tak był bardziej zaborczy od Darii myślę że musisz przeczekać i tłumaczyć za każdym razem może spróbuj takie zabawy że jej cos dasz i poproś żeby dała mamie tacie lub np.lalce :sorry:

anula no co za katechetka nosz ma tupet na pewno rozczarowała dużo dzieci

madzia mój Dawid też z tych długo wierzących w Mikołaja !! jeszcze rok temu wierzył !!! w tym chyba już nie za bardzo pare dni temu była rozmowa jakos cos o Mikołaju i mówi że nas rozgryzł z tymi prezentami że to my kupujemy ale mówi spokojnie nie powiem Darii niech ma frajdę ;-):-D
o tej porze lepisz pierogi :eek:
Mikoto
no co Ty nie przepraszaj !!! ja też o wielu rzeczach zapominam ;-)

Ostatnia edycja:
Witam wieczorem
Pan Wiśniowy mnie zaskoczył. Przychodzę po pracy a tu
obiad na stole
okna umyte w 2 pokojach i to bardzo porządnie
spacerówka po praniu "ubrana"
pomyte drzwi w całym mieszkaniu
pościerane kurze
poodkurzane
zrobione 1 pranie, jedno ściągnięte i już w szafkach, a to zrobione na suszarce

Boziuniu ktoś mi męża podmienił:-D:-D:tak::tak:;-)
W związku z tym zagniotłam piernik staropolski, po raz drugi zresztą;-), pierwszy w jakiś sposób został niestety postawiony na parapet balkonu ze ściągniętą pokrywka i deszczu tam napadało. :rofl2: A to przepis z którego robię Moje Wypieki | Piernik staropolski. W ogóle czeto korzystam z tego bloga. I reszta dnia została mi na zabawę z maluchami.
Jutro mam zebranie w pracy bleee i wróce późno a oni tak za mną tęsknią.

Madzia
Ja bym tego tak nie zostawiała. Kochana może i mówi, że mu dobrze ale nie koniecznie tak musi byc. Może spróbuj z nim porozmawiać i z panią tak na razie poufale żeby zaobserwowała i może znalazła prawdziwy problem
Mikotku
och ty chomiku jak mój P, ja znowu stylem Mikotkowego, wywalam wszytsko co zbędne albo oddaję potrzebującym. Co kupiłaś w Biedronce?
Emka ja mysle, że całkiem normalne co nie znaczy, że masz je akceptować, nie przejmuj się, nie wstydz nie unikaj kontaktów ale stanowczo nie pozwalaj na takie zachowanie. Och gdybyś zobaczyła u mnie ten pędzący tabun rak i nóg, tzn Miki i Toś, np. w walce za flaczałym balonikiem. Ale ogólnie żadko się to zdarza, raczej bawią się razem. Na szczęście;-)

Anula
Tosiu zabkuje całym sobą os 2 tygodni:baffled: A zakonnica chyba się przegrzała!!!!! Normalnie stłuc !
Paulunia
Jesli to roztocza to polecam solankę zabłocką, ja własnie zamówiłam mimo, że maluchy nie są uczuleni ale ona świetnie działa przy infekcjach i oczyszcza powietrze
http://allegro.pl/listing/listing.p...s=1&order=d&string=zabłocka+mgiełka+solankowa

idę coś schrupać przed snem...Nie Wiśniowego bo on w pracy;-). Jakieś kanapeczki:-p
Może potem skonczę jak wydajność mi nie siądzie

Teri :* mówię Ci, ostatnio wszystko zapisuje, oby skleroza była moją jedyną dolegliwością na starość :zawstydzona/y: Ja też tak uczę Zosię, aby czestowaął, dzieliła, dawała, widzę ze to przynosi rezultaty. Zosia w ogóle jest bardzo pomocna i opiekuncza wobec swoich gości :-p

Wisienka przesun się Moja Droga, przy Twym pomniku musi się teraz jeszcze zmieścić Pan Wisniowy :-D P. spisał się na medal! Brawo! Lubimy to :-DBardzo :-):-) Mnie już chyba niczym nie zaskoczysz :szok:piernik gotowy, kalendarz pewnie tez i już pomysł na wieniec jest. Szał!

Justa - odpoczywaj. A co do drugiego dziecka - nie spróbujesz to soe nie dowiesz. Ale Nelka mi spi o wiele lepij niz Tymek w tym wieku, budzi sie odmpoczatku 2 razy w nicy a nie 3 jak Tymek na butelce....

Emka - u nas poki co Tymek obdarowuje wszystkich swoimi zabawkami ale sa to osoby dorosle.... z dziecmi bidny kontaktu nie ma :(

Wisienka - to ja prosze tez o podmiane mojego E !!! Troszke sprawiedliwosci niech bedzie :p tez lubie tego bloga a z przepisu na piernik na pewno skorzystam. Mam nawet jej aplikacje na tablecie ;)

Madziaaa - pierogi !!!! Nie rob mi tego, ja za leniwa na nie jestem !)

Jejkumci zamwieczor. Dalam Tymkowi paracetamolu przed snem, zjadl , ukyl zabki i hyc do wyrka. A tu ryk, zanoszenie sie placzem...poczekalam chwilke i nie wytrzymalam tego krxyku. Biedny mojjj, dalam mu czopka, saplailam swoatelko, zaczelam czytac ale nic nie pomagalo. Wzielam na rece i zaczal zasypiac, 2 raxy odkladalam ale wstawal. Udalo mi sie go jakos na stojaco poprzytulac, bo wiedzialam ze jak sie polozy to juz zasnie....potrzymalam za stopki i padl. Okrylam kocykiem no zasnal na klodrze :( oj moze byc ciezko w nocy..
Ale chyba lewa dolna 4 juz ciut widoczna, ale pewnosci nie mam .... oby wylazly bo dzis znowu luznaaa kupka az pod prysznic musialm go wziasc :/

reklama
Padam na pyszczek - pierogi ruskie pomrożone, ale zostało ciasto.. nie będziemy wyrzucać.. i właśnie szykuję farsz ze szpinakiem i fetą :tak: Dobrze, że jutro dzień wolny i tylko na 10:00 na bajkowy dzień do żłobka.. :-D a potem fryzjer :-D

Wisienka ale jak to on wszystko zrobił? sam od siebie? WOW!!

Mikoto udanych łowów jutro :-)

Gosiak ja też dziś leżałam przy Tymku, bo już pijąc mleczko płakał :baffled: Oby noc nie była jednak taka ciężka :*

Teri Daria to mądra dziewczynka. Tymek serki z półek bierze w ilości "ile mi się zmieści" więc nie tylko dla brata :-p

Do góry