reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Magda to ja Ci powiem lepsza akcje.Moja mama odwozila siostre na rehabilitacje i koparka wjechala nam w auto :szok: caaaaaly bok zgnieciony,kolo urwane.no paskudna sprawa..
ja w pracy nie myslalam ciagle o jedzeniu,cos sie robilo..Chociaz rok temu jak poszlam do euro do "pomocy"to podjadalam troche ale schudlam.. a teraz buuuu...

Teri kusisz tymi muffinami i zaraz ciastko bede musiala zjesc :-D

Na ten ogolnopolski (chyba) "bad day" strzelilam sobie szklaneczke grzanego winka .. Na zdrowko dziewczyny.
a tak btw,spodnie rozm 40 sa na mnie za male..wiec wierzcie mi ze dosyc duza w rejonach brzucha jestem :((
ja to chyba zajadam stresy..tak mysle.albo nie wiem.ale zle mi z tym..a przestac nie moge :zawstydzona/y:

reklama
Terii- masz racje czasem ma sie gorszy dzien, mi jak zwykle sie skumulowalo do tego lało praktycznie caly dzien.

Muffinki z czekolada jamiiii az bym zrobila....ale tesciowa przyjezdza w niedziele wiec nie bedzie :p

Nayaaa - ja wlasnie czekam na drineczka ;)

Mikoto jade autobusem z przesiadka. Hmm... To moze i ja przestawie Mloda na metalowe? Moze chetniej sama bedzie jadla? Hehe zdolna Zosia, nic jie umknie jej spotrzgawczemu oczku ;-) widac po kim to ma :-D
Teri jak Wy z Mikoto to zrobilyscie, ze dziewczyny nie sciagaja Wam rzeczy z szafek? o_O u nas nie ma szans, bo zaraz Karina sie do tego dobiera :-/ co do smoka to u nas tez wypluwa po jakims czasie, i cala nocek przesypia.. Glupia bylam bo sama dalam jej smoka jak miala 6 miesiecy, ale to dlatego, ze wtedy uczylam ja usypiac samodzielnie.:-/ jezeli chodzi o sen to zazwyczaj czyta sie je odwrotnie.. Ponoc.. Oby u Darii zadna chorobka sie noe rozwinela
Palin kochana pisac mozna.gorzrj zrobic co prawda ale tez zycze duzo cierpliwosci i oby jednak Krysia zdecydowala sie w koncu wyjsc ;-)
Kingusia sil kochana! Oby szybko przeszlo! Tak jak Mikoto napisala, z Toba jest wszystko ok, to pracodawcy maja nie wiadomo jakie oczekiwania. Fajny torcik :-D a Laura cudna! A jaki usmiech sliczny :-)
Madzia hahaha usmialam sie z tego obrazka :-D ja nie mam prawka ale chcialabym baaardzo zrobic.. Oby Tymciowi zostal taki humorek ;-)
Gosiak niech wylaza zebiskabi daja spokoj Tymciowi! Jak Nelka? Jak jej brzusio?
Nayaa a moze zamiast slodyczy jakies chrupki kukurydziane do zagryzienia? ;-)

Mloda spi, M spi... A ja czekam az wstanie :-/ znowu pol nocy bedzie gral.. Mloda dzisiaj znowu przylepa.. Co jej sie stalo to ja nie wiem :p

Witam wieczorem
Hurra weekend. Wysprzatane, zmywarka szumi ja z P oglądam film, jem kolację i próbuje winka roboty męża. Trochę za słodkie Ale ciiii bo będzie foch ;):beer:
Jeśli chodzi o makijaż to ja prawie codziennie mam pełny. Baza, podkład, puder, róż,cienie, kredka, tusz, błyszczyk lub pomadka. Najczęściej używam produktów sefory i rimela a puder kupuje jakiś tani w rossmanie Milo czy coś za 15 zł. Rewelacja! Trzyma się długo, jest jednolity i się nie zbryla.
Mikotku.
Dobrze, że z tatem ok. Co do konsekwencji to my jesteśmy i stawiamy granice. Cóż każde dziecko inne. Mila cudnie grzeczna, żadna szafka nie otwarta, sprzatala po sobie, nic nie sciagala, słuchała. Toś och to Toś rozbójnik. Nic dodać nic ująć. Tyle że,też sprząta i nosi paproszki do kosza. Po mamusi.
Justa
Obawiam się że możemy zahaczyć o podstawówkę !
Gosiak
Ale fajne te olejki, lubię olejki
Palin
Wiem co czujesz. Wylam za Mila. Obyś urodziła dziś w nocy
Marys
Do której małż to granie odsypia ? Och ja jestem jakąś cięta na tym punkcie.
Kingusia
Laura ma jak Toś przy zębach. Nie je, nie śpi, marudzi. U nas to też trwa miesiące. Ja chyba odwyklam na razie od snu.
Naya
Masz rację z tą pracą, nie jest fajnie, a te wszystkie oferty to chyba pic na wodę i stanowiska są już obstawione
Teri
Mniam , mniam zjadłabym mufinka . My też ciągle myślimy o prezentach. Łatwo nie jest
Emka
Tak praca dla samej pracy kiedy ma się małe dzieci to głupota. Też zostalabym w
takiej sytuacji z dziećmi

Z innych wiadomości to dwa newsy
Idziemy na bal sylwestrowy !
Nie mogę znaleźć neurologa z szybkim terminem. Plecy bolą.

Marys Tymek się popsuł, zasnął po 21 - cały czas skamlał.. nie wiem, co jest.. leżałam z nim, ale potem się wkurzyłam i wyszłam - popłakał i zasnął :baffled: Szczepionka?? Mój Ł szczęśliwy, że w Białymstoku wracał do hotelu o 16 i grał do 1 - żadne dziecko nie płakało i żona nie marudziła :-p

Marys - achhh z tym twoim M.... brzuszek Nelki dziekuje dobrze. Nawet od 2 dni nie daje kropelek. Prsypuszczam , ze problemem byl nie dojrzaly jeszcze uklsd pokarmowy no i tetaz nosimy tak dlugo az odbije ;)

Wisienka - samcznego winka nawet ciut za slodkiego ;) Ty to musisz byc bostwem w pracy :* ooo juz sylwester zaplamowany !

Witam się porannie!

Noc przespana w całości z przerwą na zmianę pampersa. Wstalysmy po 6.

Emka i u mnie dojazdy do najbliższych potencjalnych miejsc pracy to koszt ok. 500 zł i tez musiałabym szukać kogoś do opieki nad Zosia. Także rozumiem doskonale. Jak samopoczucie? Dlaczego Cie wyniki niepokoily? Najważniejsze że wszystko jest dobrze.

Nayaa jak Wojtus? Widzisz poprawę? U nas ofert pod dostatkiem dla cieśli, spawaczy albo dla ludzi z orzeczeniem o niepełnosprawności :-/ Kochana, to ważymy prawie tyle samo :p moja waga ostatnio poszła w górę, te długie weekendy wychodzą :-/ pora na.dietę :-)

Teri udanego weekendu z Mężem! :-D te muffiny, mniam!

Kingusia świetny tort! Sama robiłaś? A Laura cudna! Bardzo się zmienia, już sama.nie wiem do.kogo z Was jest bardziej podobna, wymieszana ;-)

Gosiak wyspałas się?

Madzia tez jestem.ciekawa co z tymi 10 dniami??? Jak Tymek.spał? Obrazek rewelacyjny! :-D jakie plany na.dzisiaj?

Justa do ryby daje brokuły, marchewkę, ziemniaki, wszystko zawijam w te sama folie. Często kupuje warzywa mrożone z Biedronki, właśnie z ta mieszanka, tam.jest jescze kukurydza, fasolka szparagowa papryka, ale tego Zosia nie je, wsypuje wszystko, bo i ja jem to samo. Mam nadzieje, ze jeszcze smacznie Spicie.

Marys rób prawo jazdy. Przyda się na pewno. Ile zajmują Ci dojazdy? Podziwiam Cię, u nas numer z odsypianiem.po nocnym graniu by nie przeszedł :-/

Wisienka ach bal, bal:-D bosko! Cudnie! Zazdroszczę pozytywnie. Nigdy nie byłam, także już teraz mówię, zdjęcia, zdjęcia! Muszą być zdjęcia! Jakby ból nie.odpuszczal to jedz na IP. Jakie plany na dzisiaj?

Wczoraj po 14 przyszła kuzynka z synkiem. Zosia pięknie się zachowywała. Wypiłysmy po kawce, a po 16 pojechalysmy do moich rodziców. Zosia się wyszalala, po 18 byłyśmy juz w domu, przed 20 ja polozylam,bo już taka zmęczona była. Wieczorem Jeszcze poodkurzalam, wyprontowalam meble, starlam parapety, umylam łazienkę, Pomrozilam klopsy,obejrzałam taniec z gwiazdami i padłam przed wynikami. Dzisiaj po 9 ma przyjechać ciocia, wczoraj późnym wieczorem dala mi znać, tak więc muszę podjechać po jakieś ciasto.

Mikotku dobrze że jesteś :-) potrzebuje Twojego przepisu na sernik z pierniczkami, a nie mogę znaleźć :sorry2:
Tort robiłam sama. Kiedyś robiłąm taki dla chrześniaka męża i wyszedł ładniejszy bo te seledynowe pampersy lepiej komponowały się z niebieskimi dodatkami. Nie pomyślałam o tym wcześniej, mogłam kupić inne pampersy.
A Laura według mnie jest bardziej do M. podobna. Czasem jak na mnie patrzy to jakbym jego widziała :-D

Wisieńka wow zazdroszcze balu! Laura z Antosiem mają wiele wspólnego :tak:

Nasza noc zaskakująco dobra ;-) dzisiaj jedziemy do mojej mamy i nie wiem czy nie zostaniemy na noc...

Kingusia przepis jest na wątku kulinarnym bb, jakoś ostatnie strony. Zdolniacha z Ciebie :-) oooo super, wyjazdowy weekend ;-) a jak ze spaniem Laury w obcym miejscu?

Zakupy zrobione, właśnie je rozpakowujemy. Niestety, nie było żadnego ciasta, jakich zuchelek sternika :-/ będą czekoladki do.kawy :-)

reklama
Witam
Pobudka po 8, a teraz leniu****emy na lozku z chrapiacym M, kawka z syropem jest, storczyki 'sie karmia' :-D dzisiaj pogoda beznadziejna, a myslakam ze wyjjdziemy na dwor :-( moze jeszcze sie rozpogodzi.. Oby.. trza zaraz pranie wstawic. :p
Wisienka M chyba do 3 gral.. Zazwyczaj tak siedzi, a ze w przyszlym tyg ma druga zmiane to juz w ogole bedzie sie kladl o 3.. Mhmmm.. Mnam winko ;-) a gdzie idziecue na sylwka? My w domu (standardowo), mam tylko nadzieje, ze tesciowie sie nie wprosza :-/
Madzia moze tak odreagowal szczepienie? Taa... Szczescliwy maz to chyba ten, ktoryemu zona nie psioczy.. :p
Gosiak no to super :-) oby juz wiecej problemow nie bylo ;-)
Teri ale smaka robisz muffinami! A ja nie mam foremek zeby zrobic.. Buuu :-(
Mikoto sama jazda z przesiadka zajmuje jakieś 30 min. Musze kaske uzbierac na prawko, a to koszt niestety 1000-1500 zl za sam kurs :-/ ale marzy mi sie to... Uwielbiam jezdzic autem... Widze kolejna super nocka za Wami! Zosi juz wszystkie zabki wyszly? Niestety prosby, rozmowy nie dzialaja na M.. On zachowuje sie jak dziecko, ktore ma obowiazek tylko chodzic do pracy.a reszta dnia jest tylko dla niego :-/
Kingusia ale zdolniacha z Ciebie! Tort jak ze sklepu :-) nie myslalas, zeby sprzedawac cos takiego?

Do góry